VELIKI PROBLEM,POMOZITE
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 8:21 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
VELIKI PROBLEM,POMOZITE
Ljudi imam jedan veliki i koliko mi se cini neresiv problem.Svako jutro kada se probudim da idem u skolu i operem zube naravno,ja imam uzasan zadah.Kasnije kada pojedem nesto situacija nije toliko strasna.Ne znam sta da radim,help?

Velicanstveno je sto sam pobedila svoju zemaljsku strast,pa i ako nisam u tome uspela blazenstvo sam ipak iskusila
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Sep 27, 2007 2:38 pm
Ima sve zdrave zube,JA mu ih perem bar dva puta dnevno,sigurno po 5. minuta.Samo sam primetila ,sto mi se ne svidja,da nisu bas beli,kao da imaju neku tamno zutu skramu,ima se utisak kao da su naslage a nisu,probala sam da ih ispoliram.Eto,vec je bio i na poliranju.Imao je bronhijalnu astmu do neke 3-4 godine i posle nikada vise.Alergican je na jagode i drugih problema nema.Kako da mu se ispita zeludac,zna li neko koji je prvi korak?Hvala. 

slican problem
Sto se tice clana Jovana,mogu da potvrdim da imam slicne pomenute probleme ali i da nijedan od pomenutih mogucih raloga zbog cega se to desava nije ustanovljen u mom slucaju,mada konacna dijagnoza o tome sta je uzrok tome i dalje nepoznat(GERB?FETOR EX ORE?).
Naime meni je to ucestalo i to vec duzi vremenski period.Lecenje sam zapoceo na VMA,a sada se lecim na KC.Doktor mi je prepisao lek "Famotidin" nakon cega se stanje blagoreceno pogorsalo jer se osim zadaha sada javlja izbacivanje grudvica zaostale hrane jako neprijatnog mirisa.Mogu da kazem da je pojava jako neprijatana kako za mene tako i za okolinu jer se zadah oseca i kroz nos,iako koristim zvake,bonbone...
Pa ukoliko neko ima neki savet koji bi ubrzao pronalazenje problema ili slicnu tegobu neka se javi.
Naime meni je to ucestalo i to vec duzi vremenski period.Lecenje sam zapoceo na VMA,a sada se lecim na KC.Doktor mi je prepisao lek "Famotidin" nakon cega se stanje blagoreceno pogorsalo jer se osim zadaha sada javlja izbacivanje grudvica zaostale hrane jako neprijatnog mirisa.Mogu da kazem da je pojava jako neprijatana kako za mene tako i za okolinu jer se zadah oseca i kroz nos,iako koristim zvake,bonbone...
Pa ukoliko neko ima neki savet koji bi ubrzao pronalazenje problema ili slicnu tegobu neka se javi.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 8:21 pm
svakodnevnica
Zahvaljujem Vam na pomoci,od velike mi je vaznosti da pomenuti problem podelim sa nekim ko je imao bar slicnih tegoba.Moj problem jos uvek nije resen,pri poslednjoj poseti gastroenterologu gotovo da sam odustao od svega (jer doticni "Ne zna sta mi je...")a to i nije tako prijatna situacija kada ti neko isto uputi licno.
Generalno problem potice iz zdrela,to jje moje a i misljenje lekara a ne iz zeludca ili pak pokvarenih zuba.Neprijatan zadah osecam (citaj oseca se) u toku celog dana,intezitet varira od unosa hrane (zacinjene ili ne).Bombone ili zvake kao sto sam napomenuo jesu moji "lekovi" ali kratkorocni,jer zadah ne potice iz usta vec iz zdrela pa se oseca i kroz nos.Bio bih Vam zahvalan ako bi ste mi na bilo kakav nacin pomogli pa makar podelili vasa iskustva.Hvala
Generalno problem potice iz zdrela,to jje moje a i misljenje lekara a ne iz zeludca ili pak pokvarenih zuba.Neprijatan zadah osecam (citaj oseca se) u toku celog dana,intezitet varira od unosa hrane (zacinjene ili ne).Bombone ili zvake kao sto sam napomenuo jesu moji "lekovi" ali kratkorocni,jer zadah ne potice iz usta vec iz zdrela pa se oseca i kroz nos.Bio bih Vam zahvalan ako bi ste mi na bilo kakav nacin pomogli pa makar podelili vasa iskustva.Hvala

-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jan 29, 2008 9:35 pm
Nedostatak želudačne kiseline, tj smanjena želudačna kiselina ume da napravi problem....bar mi je tako objasnio moj prijatelj koji je imao problema sa time. Navodno hrana truli u želudcu i odande se vraća taj neprijatan zadah. To je imao pre nekih 20 ak godina kad smo bili pri kraju osnovne škole...ne znam kako je rešio to- a jeste, ali to je dramatično...to se " ne oseća", od toga može da padne u nesvest osoba koja je preko puta vas. Nadam se da nije to u pitanju, u svakom slučaju puno sreće.

prilikom pregleda na KC sondom nije utvrdjena bilo kakva komplikacija,osim koliko sam razumeo "polipa koji se nalaze na zidovima,i koje je pozeljno skinuti elektrolizom" ako se ne varam!!! Inace zeludacna kiselina je kod mene pojacana,a takodje imam "refluks zeludca",kako sam razumeo "cep" koji se otvori prilikom prekomerne kolicine hrane koje unesem!!!
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Sep 30, 2008 6:03 pm
Zadah
Kod mene se neprijatan zadah javi samo kada mi hrana ostane između zuba, a to se naročito dešava kada jedem neko prženo meso. Inače, koristim provereni dezificijens usne šupljine PRIMED 4 propolis kapi, jesu malo skuplje ali su višestruko bolje od konkurentskih. One dobro utiču i na probavu a koristim ih na kockici žutog šećera uglavnom 5 kapljica kada osetim bol u grlu.
Re: slican problem
A zasto Famotidin,pa to je za cir i povecanu zeludacnu kiselinu?Doktor mi je prepisao lek "Famotidin" nakon cega se stanje blagoreceno pogorsalo jer se osim zadaha sada javlja izbacivanje grudvica zaostale hrane jako neprijatnog

-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Okt 14, 2008 2:34 pm
Moj sin ima 5 godina .Imao je los zadah kada je poceo da jede cvrstu hranu.(Meni je licio na kuvani karfiolMilka R napisao:Ima sve zdrave zube,JA mu ih perem bar dva puta dnevno,sigurno po 5. minuta.Samo sam primetila ,sto mi se ne svidja,da nisu bas beli,kao da imaju neku tamno zutu skramu,ima se utisak kao da su naslage a nisu,probala sam da ih ispoliram.Eto,vec je bio i na poliranju.Imao je bronhijalnu astmu do neke 3-4 godine i posle nikada vise.Alergican je na jagode i drugih problema nema.Kako da mu se ispita zeludac,zna li neko koji je prvi korak?Hvala.