VELIKI PROBLEM,POMOZITE

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

bukika
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 27, 2008 4:46 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

POMOSH

Post od bukika »

zdravooo!!!
ja sam iz Makedonije nadam se da ce me razumeti svi jel ce se podtudim da pisem srpski :D neznam kolkiko uspesno ali odnapred izvinite na greske.
imam i ja isti problem sa los zadah pojavise privremeno ali ama primeteno da se javi kad jedem neredovno ali stvarno je vrli lis miris.ovaj problem imam ga vec dugo vreme uzrok ni je higiena i rasipani zube jer redovno iden kod stomatologa i grizim se za higijena uste.Interesuje me koih ispitivajna da napravim i jednom da se resim taj proble jer stavrno mi smeta a mislim i na lugeto okolku mene posebnog mog decka.Situacija sa los zadah e najgora u jutro kad stanem od spajne.
Unapred hvala nadam se da ce mi neko pomogni.
Pozdrav
jovana-idealnolosa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 8:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od jovana-idealnolosa »

Da,taj problem imam i ja.Pila sam Rupurut lek jer je on za smanjenje zeludacne kiseline,medjutim ni to ne pomaze....Zadah se oseca i kroz nos,narocito kada ne redovno jedem....Ja se sa ovim problemom mucim od 11 god.a sada mi je 17......
Velicanstveno je sto sam pobedila svoju zemaljsku strast,pa i ako nisam u tome uspela blazenstvo sam ipak iskusila
nzabrinut
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 06, 2008 12:17 pm

odgovor..

Post od nzabrinut »

evo i mene posle duzeg vremena, moram priznati da sam i dalje razocaran ovim, jer problem jos uvek nije resen.Pokucao na sva vrata, uradio sve analize i da opet treba sve iz pocetka i sve tako u krug i opet i opet u beskonacnost...trecinu svog zivota proveo sam sa ovim problemom i dalje je sve isto, ne znam samo jos na koja vrata da pokucam i da umesto tuznog izraza lica doktorima ponudim "kovertu" kako bi na kraju i ja i "on" bio srecan
dince
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 11, 2008 3:13 pm

Post od dince »

i ja sam imao isti problem pre godinu dana.Pa,da ne preteram,prao sam zube 10 puta dnevno zbog toga ali uopste nije pomoglo,rekao sam to zubaru i on mi je posle pregleda zuba rekao da mi na jednom zubu ima rupa ispod plombe,hrana se zadrzava tu i nemoguce je ocistiti je.Neznam kako se to zove ali mi je on onim aparatom sto ispusta vazduh i neku vodu naprskao u tu rupu-ne mozete verovati kakav je to smrad bio,ma bilo me je sramota kao nikad u zivotu.Posle vadjenja zuba smrdelo je(manje) jos jedno nedelju dana,sad sa tim hvala bogu nemam problema,redovno perem zube i sve je u redu.Zato proverite da nemate nekakvu rupicu ispod plombe/zuba moze se lako osetiti na jeziku.
nzabrinut
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 06, 2008 12:17 pm

Odgovor

Post od nzabrinut »

ja bi za razliku od tebe bio najsrecniji kad bi i ja imao taj problem, ali simptomi poput jutarnjeg slajma ili pojavljivanje istog nakon unosenja bilo koje hrane u toku dana,kao i osecaj da to dolazi iz zdrela-grla(mozda i stomaka) negde iznutra sve te sumnje da nije to kao sto je tebi propadaju.Konstanti osecaj da mi je grlo oteklo, da je na neki nacin suzeno, osecaj da nesto treperi kad god osetim strah,ucestalo peckanje - grebanje u grlu a da se pri tom glas menja nakon mekoliko sekundi nakon toga navodi me na strasnu pomisao a ti je neka jako ozbiljna stvar koju niko ne moze da ustanovi...vise ne znam ni kome da se obratim,koga da zamolim i da mi makar savet da...
Poppaea
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 23, 2009 5:21 am

Post od Poppaea »

ne reklamiram proizvod nego je ovde mnogo lepo objasnjeno zbog cega sve moze biti: http://www.therabreath.com/art_badbreath.asp
znaci od ishrane, kvarnih zuba, chepica na krajnicima, post nasalnog curenja (ne znam koji je domaci izraz to je bukvalni prevod), nepravilne higijene (ne odrzavanje jezika)... puno informacija ima jer taj dr Katz vec 20+ godina istrazuje los dah.
delfin77730
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 16, 2009 5:39 pm

Post od delfin77730 »

Narode, pronasla sam u jednoj knjizi o bilju o zadahu iz usta:
- Uzroci mogu da budu pokvareni zubi, zatim razne izrasline u usnoj supljini, upala krajnika, sekreti nosne sluznice, ali i lose varenje sa smanjenom zeludacnom kisjelinom, ili zatvor stolice.
Ako postoji neka rana u usnoj supljini, ona se ispira grgotanjem mlakim cajem od ivanjskog cvijeca, zapaljeni krajnici se ispiraju cajem od zalfije, dok kod sekreta nosne sluznice pomaze usmrkavanje mlakog caja od zalfije.
Zadah iz usta cesto moze da se otkloni sa nekoliko kapi ulja borovice(kleke) koje se u casi mlake vode pije polako, gutljaj po gutljaj. I zvakanje sjemena mirodjije moze da pomogne.

Ja sam imala isti problem samo sto je kod mene bio izrazajniji neprijatan miris iz nosa. Posto imam problema sa sinusima, ukapirala sam da je od toga. Pored mnogih terapija koje sam isprobala, na kraju mi je za sinuse stvarno pomogao recept iz knjige o bilju da rijesim ovaj problem. Mozda samo privremeno, ali za sada djeluje !!!

pozz
Korisnikov avatar
greenco
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 05, 2009 6:03 am

Post od greenco »

Ljudi moji, sve sto treba da uradite jeste da odete kod vaseg stomatologa da vam pregleda zube, jer ukoliko postoji neki kvar, karijes, itd., to vam moze otkloniti stomatolog i stvar resena. Ali, ukoliko se neprijatan zadah ne povuce, onda je definitivno problem sa nekim od unutrasnjih organa, digestivnog trakta, dakle, grla, zeluca, mozda nekih zlezda, krajnika....
Ne znam da li je poznato, ali vodite racuna i o tome sta se sve moze desiti ukoliko ne vodite dovoljno racuna o svojim zubima. Bukvalno se mogu javiti svakakve bolesti i poremecaji u organizmu, bas zbog nekontrolisanog stanja zuba.
Racunajte da su vam zubi kao vrata doma. Ukoliko su vam otvorena, sve i svasta vam moze uci u kucu (organizam), da se nastani na "vratima" pa posle da udje u "kucu".
Ne pricam vam kao laik, vec odlicno znam o tome. Strucno!
Valjda sam nekome dao koristan savet... :D
Odgovori