Umnjak
Umnjak
Da li mi neko moze reci, da li bol sa umnjaka moze da se prenese na krajnik? Raste mi drugi deo umnjaka i bas me boli. Kada je tek poceo da raste, isto me je jako bolelo i imala sam otok, pa mi je stomatolog dao sinacilin. Moram da sacekam da izraste da bi mi izvadili, ili da prodje otok. Zna li neko kako mogu da ublazim bolove?
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Bol moze da se prenese na celu glavu..i oko, i nos i uvo i krajnik.....
Ako se pojavio otok od samog rasta zuba, ne znam zasto si dobila antibiotik??? Da napomnenem, nisam Dr, pa ne znam strucno, ali znam da se antibiotik dobija iskljucivo kada se javi otok zbog nekog upalnog proces, pa se ceka da otok prodje i ond anpr. izvadi zub. Al, tevi je otok od toga sto raste, a ne zato sto imas neki proces......
Osmica moze da se vadi i dok nije izrasla to se zove impakcija. Ne vidim zasto bi se cekalo da izraste ceo pa da se tek onda vadi....
Mozda i ja gresim, al raspitaj se ti kod jos nekoga za to....

Ako se pojavio otok od samog rasta zuba, ne znam zasto si dobila antibiotik??? Da napomnenem, nisam Dr, pa ne znam strucno, ali znam da se antibiotik dobija iskljucivo kada se javi otok zbog nekog upalnog proces, pa se ceka da otok prodje i ond anpr. izvadi zub. Al, tevi je otok od toga sto raste, a ne zato sto imas neki proces......
Osmica moze da se vadi i dok nije izrasla to se zove impakcija. Ne vidim zasto bi se cekalo da izraste ceo pa da se tek onda vadi....
Mozda i ja gresim, al raspitaj se ti kod jos nekoga za to....

-
- Stalni član
Komplikacije su moguce kod vadjenja svakog zuba, ali to nije razlog da odlazes odlazak, jer te to ceka u svakom slucaju (uuuffffff, pazi ko ti kaze!!!
, ja ih se plasim najvise na svetu
).
Ako si citala malo nize kako sam ja prosla sa vadjenjem zuba sa malecnim korenjem, sve ce ti biti jasno. A opet, sa druge strane, sve cetiri osmice su mi impaktirane, i nisam imala nikakve probleme ni sa jednom.
Zato stegni pesnice (nemoj zube ha ha!!
), skupi hrabrost, i kod cika zube, pa se javi kad zavrsis!
Srecno!!!

Ako si citala malo nize kako sam ja prosla sa vadjenjem zuba sa malecnim korenjem, sve ce ti biti jasno. A opet, sa druge strane, sve cetiri osmice su mi impaktirane, i nisam imala nikakve probleme ni sa jednom.
Zato stegni pesnice (nemoj zube ha ha!!

Srecno!!!
Jao, opet ja sa svojim umnjakom...
Opet me je boleo i otekao - katastrofa. Isla sam da snimim zub i samo je jedan deo izrastao, a ostatak nece ni izrasti jer nema mesta pa moram da idem na operaciju.
Zakazala sam za utorak...
Sestra mi je rekla da mogu da popijem nesto za smirenje pre nego sto dodjem, malo da se smirim posto je videla kako sam paranoicna.
Da li neko od vas zna koliko traje sam postupak (da se pripremim psihicki - zaboravila sam da pitam) i da li neko moze da bude pored mene??????
Opet me je boleo i otekao - katastrofa. Isla sam da snimim zub i samo je jedan deo izrastao, a ostatak nece ni izrasti jer nema mesta pa moram da idem na operaciju.
Zakazala sam za utorak...
Sestra mi je rekla da mogu da popijem nesto za smirenje pre nego sto dodjem, malo da se smirim posto je videla kako sam paranoicna.
Da li neko od vas zna koliko traje sam postupak (da se pripremim psihicki - zaboravila sam da pitam) i da li neko moze da bude pored mene??????

-
- Stalni član
Kad sam ja prezivela SVE umnjake, preziveces i ti jedan!
Samo hrabro (kiliko god to sada bezveze zvucalo
)!!!
Ne mogu da se setim koliko traje, vidis, nikada nisam gledala na sat! Nema potrebe da iko bude pored tebe, jer ti ne moze pomoci, a ni zubaru ne treba niko nad glavom da ga nervira, niti mislim da bi bilo koji to dozvolio! Ni ti neces nista gledati (bar je tako bilo u mom slucaju), jer su mi stavili kompresu preko ociju sa gornje strane do usta, a i cela sam bila u zelenom odelu, tako da su mi se samo videla razjapljena usta.
Dok traje, sam postupak uopste nije bolan, vise je neprijatan, da te ne lazem, boli posle toga danima, ali i to prodje. Samo imaj na umu da ces se resiti ogromne muke,a dobrim zubarima je to rutina.
Naravno, neko moze da krene sa tobom i da te saceka, ali ni u ludilu ne predlazi zubaru da bilo koga primi u ordinaciju dok traje sam proces rada-samo ces ga iznervirati a tebi nece biti od pomoci!!
Ja sam grozna kukavica, i obicno scepam sestru za ruku
, ali u ovom slucaju, sestra mora da asistira i da ima sterilne rukavice, prema tome, na to zaboravi.
Opusti se koliko god mozes, nece boleti nista dok traje, i javi se kad zavrsis!!
Srecno, Majja

Ne mogu da se setim koliko traje, vidis, nikada nisam gledala na sat! Nema potrebe da iko bude pored tebe, jer ti ne moze pomoci, a ni zubaru ne treba niko nad glavom da ga nervira, niti mislim da bi bilo koji to dozvolio! Ni ti neces nista gledati (bar je tako bilo u mom slucaju), jer su mi stavili kompresu preko ociju sa gornje strane do usta, a i cela sam bila u zelenom odelu, tako da su mi se samo videla razjapljena usta.

Dok traje, sam postupak uopste nije bolan, vise je neprijatan, da te ne lazem, boli posle toga danima, ali i to prodje. Samo imaj na umu da ces se resiti ogromne muke,a dobrim zubarima je to rutina.
Naravno, neko moze da krene sa tobom i da te saceka, ali ni u ludilu ne predlazi zubaru da bilo koga primi u ordinaciju dok traje sam proces rada-samo ces ga iznervirati a tebi nece biti od pomoci!!

Ja sam grozna kukavica, i obicno scepam sestru za ruku

Opusti se koliko god mozes, nece boleti nista dok traje, i javi se kad zavrsis!!
Srecno, Majja

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Jul 22, 2006 9:50 pm
Tesko da iko moze da predvidi koliko ce operacija trajati. Obicno traje oko 45 minuta do sat vremena. U toku operacije obično nema bola, samo osećaš pritisak i vibracije. Postoperativno, čest je otok i bol u prvih dan-dva, kao i otežano otvaranje usta. Postoperativni bol se lako kontroliše uobičajenim analgeticima (Caffetin, Analgin, Brufen, Nimulid...). Nema mogućnosti, a ni potrebe da neko bude pored tebe tokom samog vadjenja umnjaka, ali ne bi bilo loše da te neko sačeka posle toga.
Možeš da popiješ nešto za smiranje sat-dva pred operaciju, ako se jako plašiš.
Želim ti što brži i što bezbolniji oporavak!
Možeš da popiješ nešto za smiranje sat-dva pred operaciju, ako se jako plašiš.
Želim ti što brži i što bezbolniji oporavak!
Znanje je ograničeno, neznanje je beskrajno.
@majja i drecun
HVALA!!!!!!!
Uopste ne mogu da spavam! Stvarno sam paranoicna (a pritom mi svi pricaju kako to nije nista i kako sam kukavica). Samo da znate koliki mi je umnjak - pa to je nenormalno (inace su mi svi zubi ogromni, a vilica majusna
), prosto ne mogu da verujem, samo gledam ovaj snimak!!!
Ne bojim se ja bolova posle operacije, to cu izdrzati. Mene je strah od same operacije ako se recimo nesto desi ili iskomplikuje ili ako me bas bude bolelo i pored anestezije. Pritom mi je sve oko zuba (tj. oko one 1/3!) oteceno. Ali, doktor i sestra su bas fini, pa mi je sa neke strane dobro.
Javljam kako je bilo, naravno.
A sad odoh da ucim kad vec ne mogu da spavam!!!!
HVALA!!!!!!!
Uopste ne mogu da spavam! Stvarno sam paranoicna (a pritom mi svi pricaju kako to nije nista i kako sam kukavica). Samo da znate koliki mi je umnjak - pa to je nenormalno (inace su mi svi zubi ogromni, a vilica majusna

Ne bojim se ja bolova posle operacije, to cu izdrzati. Mene je strah od same operacije ako se recimo nesto desi ili iskomplikuje ili ako me bas bude bolelo i pored anestezije. Pritom mi je sve oko zuba (tj. oko one 1/3!) oteceno. Ali, doktor i sestra su bas fini, pa mi je sa neke strane dobro.
Javljam kako je bilo, naravno.
A sad odoh da ucim kad vec ne mogu da spavam!!!!
-
- Stalni član
Isti je slucaj i samnom!!! Vilica majusna, a konjski zubi!!
NEMOJ GLEDATI U SNIMAK, JER TI TO NECE NISTA POMOCI!!!! SAMO CES SE JOS VISE PREPADATI!!
Koliki god da ti je zub, desni se seku, prema tome, nemoj da brines, napravice on dovoljno prostora da ga impaktira!!!
Uci i ne razmisljaj o tome, a nema sanse da osetis bilo sta od bolova tokom same intervencije!!! Za to i sluzi anestezija (koju ja ne podnosim
) i da mogu, i to bih radila bez nje!! Neka boli koliko god hoce, samo da mi nista ne bude utrnulo i oduzeto!!
Tek sam ja frik!! 

NEMOJ GLEDATI U SNIMAK, JER TI TO NECE NISTA POMOCI!!!! SAMO CES SE JOS VISE PREPADATI!!
Koliki god da ti je zub, desni se seku, prema tome, nemoj da brines, napravice on dovoljno prostora da ga impaktira!!!
Uci i ne razmisljaj o tome, a nema sanse da osetis bilo sta od bolova tokom same intervencije!!! Za to i sluzi anestezija (koju ja ne podnosim

Evo da se javim. Danas sam bila na operaciji i bilo je skroz O.K. Prosto ne mogu da verujem.
Doktori i sestra su bili stvarno super, bas su se trudili da me smire (nisam ja dizala nikakvu frku, nego sam samo bila izgubljena i noge i ruke su mi se tresle bas puno!) tako da mi je bilo mogu reci prijatno.
Malo sam drzala hladan oblog (oko pola sata), popila one tabletice protiv otoka i od kada je proslo dejstvo anestezije, vec nekih 5-6 sati nista me ne boli (samo mi je malo cudan osecaj, ali to je valjda normalo)....
Sutra idem na kontrolu pa cu videti.....
Hvala PUNO i vama sto ste mi bili podrska......
Doktori i sestra su bili stvarno super, bas su se trudili da me smire (nisam ja dizala nikakvu frku, nego sam samo bila izgubljena i noge i ruke su mi se tresle bas puno!) tako da mi je bilo mogu reci prijatno.
Malo sam drzala hladan oblog (oko pola sata), popila one tabletice protiv otoka i od kada je proslo dejstvo anestezije, vec nekih 5-6 sati nista me ne boli (samo mi je malo cudan osecaj, ali to je valjda normalo)....
Sutra idem na kontrolu pa cu videti.....
Hvala PUNO i vama sto ste mi bili podrska......
Mene sada pocinje da bolucka (mozda na promenu vremena). Boli me i sedmica, mozda je malo rasklimana posto su mi zubi bili bas zbijeni. Bila sam na kontroli i kazu da je sve u redu.
Majo, da li si ti sa necim ispirala usta posle operacije (zalfija i sl.)???
Ne bih da pijem nesto za bolove, a cudno mi je sto me tek sad boli posle 3 dana .....
Majo, da li si ti sa necim ispirala usta posle operacije (zalfija i sl.)???
Ne bih da pijem nesto za bolove, a cudno mi je sto me tek sad boli posle 3 dana .....