Umnjak

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

drecun
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 22, 2006 9:50 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od drecun »

Ne ispiraj ničime! Bolje uzmi nešto protiv bolova-Brufen, Nimulid, Caffetin, Analgin (nemoj Andol ni Aspirin).
Znanje je ograničeno, neznanje je beskrajno.
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

malena_bg napisao:Mene sada pocinje da bolucka (mozda na promenu vremena). Boli me i sedmica, mozda je malo rasklimana posto su mi zubi bili bas zbijeni. Bila sam na kontroli i kazu da je sve u redu.
Majo, da li si ti sa necim ispirala usta posle operacije (zalfija i sl.)???
Ne bih da pijem nesto za bolove, a cudno mi je sto me tek sad boli posle 3 dana .....

Ma ti si odlicna sto te TEK sada boli!!! Ja sam bila komirana od bolova nedelju dana!!

Koliko se secam (jer je bilo bas odavno) ja sam pila caj od zalfije, pa onoliko koliko mi se samo slije preko rane - toliko sam da kazem "ispirala". Nemoj da buckas onako u ustima, nego ako vec hoces, samo mozes da pijes, kao sto pijes i vodu. U svakom slucaju, zalfija ti nece skoditi!

Bolje uzmi nesto za bolove (ja sam pila brufene), ali ni slucajno nemoj da uzimas andol, anbol, aspirin, midol, zato sto moze da pocne da ti krvari rana od toga!! :wink:

Ma ti si pravi heroj, "drmni" Brufen i kuliraj!!

Pozdrav, Majja :wink:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

drecun napisao:Ne ispiraj ničime! Bolje uzmi nešto protiv bolova-Brufen, Nimulid, Caffetin, Analgin (nemoj Andol ni Aspirin).

:oops: :oops: :oops: Uuupsss, tek sam sada videla ovaj odgovor!!

Eto, mislim da bi se i Drecun slozio samnom (mislim na ovo buckanje u ustima), verovatno je to zbog toga tako i napisano??!!

Mislim da zalfija ne moze da skodi ako se pije, da li gresim??!!

drecun
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 22, 2006 9:50 pm

Post od drecun »

:) Neće škoditi da popije žalfiju, ali neće značajno ni pomoći. A pošto je, za moje pojmove, žalfija prilično gadnog ukusa, bolje neka pije kamilicu. Mlaku, ne pretoplu. Nezaslađenu. A "bućkanje" ne dolazi u obzir, naravno.
Znanje je ograničeno, neznanje je beskrajno.
malena_bg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 11, 2006 5:42 pm

Post od malena_bg »

Hvala, izvinite sto vas smaram, ali sve mi je ovo nekako cudno. Nisam ispirala i necu, samo sam popila jedan kafetin danas (vec juce - nocna sam ptica! :D )!!!!
Imam osecaj da me boli cela leva strana donje vilice (sve do petice), a i konci su mi sve do sestice..... Ne bih bas zbog toga da idem da ih pitam da li je to normalno - cekacu do utorka (kad idem da skidam konce), valjda ce me proci. Mada mene i brine sto je ovaj bol neka zakasnela reakcija (tek posle 4 dana). Nije to neki jak bol, recimo kad mi je bio prosli put upaljen same su mi suze isle 10 dana (e, to je strasno- mada Majo sigurno, nazalost, znas kako je). Sada me jos i brine sto cu morati i ove ostale da vadim - opet tebi svaka cast, mislim da bi ovi ljudi poludeli da im ja jos jednom dodjem. Post mi je malo konfuzan, nemojte mi zameriti.....
Pozdrav za vas..... :D
malena_bg
Novi član
Novi član

Post od malena_bg »

Aha, tek sad vidim da nisam jedina nocna ptica..... :D :D :D
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

drecun napisao::) Neće škoditi da popije žalfiju, ali neće značajno ni pomoći. A pošto je, za moje pojmove, žalfija prilično gadnog ukusa, bolje neka pije kamilicu. Mlaku, ne pretoplu. Nezaslađenu. A "bućkanje" ne dolazi u obzir, naravno.

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Ni ja ne volim ukus zalfije, cak sta vise, odvratan mi je :( , ali idem po principu: Sto bljutavije, to lekovitije!! :lol: I tako se tesim kada pijem razne travke!! :lol:

Malena, uzivaj, sto manje dana boli-to je lakse tebi!! :wink:

Mene je posle impakcije bolelo i uvo, i oko, i vilicna kost, i ispod nje..............ma boleo me je i mali prst na nozi (ovo malo karikiram)!!

Hi, hi, pa neces valjda za svaku osmicu menjati zubara!!?? :D :D :D :D Sada si na redu ti, da im pokazes kako si hrabra, i oni sjajni, i kako se vise ne plasis!! :wink:

U to doba kada sam ja to radila, sam se plasila mnooogo manje nego sto se plasim danas zubara (i lekara uopste), tako da sam zahvalna i sebi i zubaru sto sam to obavila tada (cetiri impakcije, na tri zuba po dva puta resekcije i dva "obicna" vadjenja)! :oops: :cry: :cry: :cry:
Sa toliko iskustva.......... :cry: ............jos sam i dobra!!

A bar da mogu da kazem da nisam isla redovno, da ne vodim racuna o higijeni, da ne koristim konac...........mislim da bi mi bilo lakse!! A ovako........pola zivota sam provela u zubarskoj stolici,a zubi su mi krs i stalno neke komplikacije sa njima!!

Izvini, raspisah se ja!!! 8)

Pozdrav od jos jedne "nocne ptice"!!! :wink:
Bibs
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 21, 2006 9:53 pm

Post od Bibs »

@A bar da mogu da kazem da nisam isla redovno, da ne vodim racuna o higijeni, da ne koristim konac...........mislim da bi mi bilo lakse!! A ovako........pola zivota sam provela u zubarskoj stolici,a zubi su mi krs i stalno neke komplikacije sa njima!!

potpisujem ovo..znaci katastrofa.ne znam sta vishe da ucinim.al valjda prosto imam losh kvalitet zubitja
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Malena, jel su prosle sve tvoje tegobe??!!

Nadam se da si se do sada totalno oporavila, i vec zaboravila da su ti bilo sta radili!! :D :D :D :D

malena_bg
Novi član
Novi član

Post od malena_bg »

Jeste, Majo, hvala na pitanju!!!
Sve je super.
Kada su mi izvadili konce, bilo mi je malo cudno nekih 7 dana, nisam mogla normalno da jedem, ali sada je sve o.k.
Sada se psihicki pripremam za vadjenje ovog drugog i za popravku ova dva sto imam...

:lol: :lol: :lol: :lol: :D :D :D
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Samo hrabro!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

(vidi ko ti kaze :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: ) :lol:
zidar
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 06, 2006 11:15 pm

fee

Post od zidar »

pitanje...

poceo neki zub da mi raste (mislim da je umnjak) i kida mi
desni pa me to boli toliko da jedva jedem,
sta da radim?

jel treba da obratim specialno obratim paznju kod higijene ovog zuba
ili sta vec?

kazite mi nesto...
miminamama
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Okt 22, 2006 7:52 am

Post od miminamama »

Da, treba da obratite posebnu paznju na higijenu tog zuba, ali najbolje je da se obratite hirurgu; on moze da vam (bezbolno) odstrani taj deo desni koji smeta, ili za koji se ugrizate, da sve rascisti, i time resi moguce (vrlo ozbiljne) komplikacije od "dzepa" koji formiraju desni sa nepotpuno izniklim zubom.
tedydent
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 15, 2006 12:50 am

Post od tedydent »

Ili da proceni(mislim oralni hirurg) da li taj zub uopste ima prostora da nikne-posto je verovatno rec o umnjaku.Pozdrav
zidar
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 06, 2006 11:15 pm

as

Post od zidar »

cool... :(

koliko komplikacije mogu biti ozbiljne?
Odgovori