Objasnjenje..................

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

milanche_srb
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm

Re: Objasnjenje..................

Post od milanche_srb »

Ivana, kao sto sam rekao ne vidim tvoje zube i nisam ortodont, ali ti mogu reci da jako puno ljudi nosi fixne aparate tako da to nije nista ruzno vec normalna i danas uobicajna stvar i da su oni dokaz da vidis racuna o svom izgledu i svom zdravlju.
Dr Milan Ivanovic
specijalista maksilofacijalne hirurgije
studentbgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 15, 2007 9:13 pm

Post od studentbgd »

milanche_srb napisao:Ivana, kao sto sam rekao ne vidim tvoje zube i nisam ortodont, ali ti mogu reci da jako puno ljudi nosi fixne aparate tako da to nije nista ruzno vec normalna i danas uobicajna stvar i da su oni dokaz da vidis racuna o svom izgledu i svom zdravlju.
Danas cak klinci vuku za rukav mame i tate da ih odvedu da stave proteze. Da im budu lepi zubi.
Doktor stomatologije....ali nick ostaje :)
Korisnikov avatar
Ivanna Kraljica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 22, 2009 9:28 pm
Kontakt:

Post od Ivanna Kraljica »

*studentbgd-to znam da si rekao za utehu,jer se dosta druzim sa kli znam da nije tako

@a sto se toga tice,pa cim ja dobijem snimke,ja cu da vam pokazem,ali meni je to ruzno nznm sto,ali msm nema nijedne pevacice,koja ima takve ruzne zube,a da ja godinu i kusur ne pevam,tesko zaista......eto ako ne verujete,ja ismizdrah ceo dan....ali msm da cu na kraju popustiti,cvrsto su resili da me ubede.........

a je'l to boli??? :roll: :o i daje li se totalna anestezija,ili mandibularna(posto se ona koristi kada je u pitanju donja vilica)i sta ako se to zaglavi i ne bude m,oglo posle da se skine???? :roll: :cry: koliko to steti desne,s obzirom da imam uzasne upale,i da koristim sredstva da to suzbijem,ali mi ne uspeva bas najbolje.........???znam da davim,ali sam zabrinuta uzasno

hvala vam puno...
p.s.svo znanje o medici koje imam nisam stekla u osnovnoj skoli ,niti u sadasnjoj srednjoj,vec uz pomoc interneta i raznih enciklopedija,i to ce sigurno biti moje oppredljenje u buducnosti,stomatologija ili nesto iz medicine drugo i pevanje definitvno,ono je ustvari na prvom mestu zaista
studentbgd
Aktivan član
Aktivan član

Post od studentbgd »

Sta si preuzela povodom tih uzasnih upala? Ni jedan normalan ortodont ti nece staviti protezu ako imas takve ulape. Ta me ne shvatis pogresno one su u 99% slucajeva posledica nebrige o zubima.
Korisnikov avatar
Ivanna Kraljica
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

nije od nehigijene,nego od pomorandzine kore,posto sam ja belela zube sa njom iz sve snage,pa su se ostetili..rekao mi je zubar da ispiram ozoseptom,5min da drzim u ustima,5:1 razmeri
Korisnikov avatar
Ivanna Kraljica
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Znaci ovo jjgori dan...ajde posavetujte me iz licnih iskustava poslovnih.....svih iskustava..sta ciniti.da li staviti ili ne.........i zasto

ja sam odmah za ne,mene su jedva ubedili da budem karakter za ovu obicnu,a tek za ovu :roll:

p.s.neka mi neko odg na prethodnu poruku.......
studentbgd
Aktivan član
Aktivan član

Post od studentbgd »

Ivanna Kraljica napisao:nije od nehigijene,nego od pomorandzine kore,posto sam ja belela zube sa njom iz sve snage,pa su se ostetili..rekao mi je zubar da ispiram ozoseptom,5min da drzim u ustima,5:1 razmeri
Dakle ako dobro svatam ti i pored toga sto si prestala da koristis pomorandzonu koru i dalje imas teske upale desni zbog koriscenja pomorandzine kore u proslosti.

Jako zanimljiva teorija ali niko ne moze da me ubedi da je tacna.

Nego jesi li razmisljala o tome da odes na jedno lepo dubinsko ciscenje kamenca, i eventualno ako imas dzepove da se oni fino obrade?
Korisnikov avatar
Ivanna Kraljica
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

da dobro shvatas,i dalje upale.......i moogu ti reci deluje izbeljivanje sa pomorandzom,ja sam izbelela moje i sigurno bih jos to radila,da mi doktor nije rekao da prekinem.....a ono fino da obrade,je 2000E i posle toga mi ni proteza ne treba,a beljenje ono sa laserima je 150e,ali doktor mi ne savetuje to,vec ce to dubinsko ciscenje i beljenje da uradi,ali tek pred novu godinu,tako mi je rekao

a je'l ti ucis stomatologiju??
studentbgd
Aktivan član
Aktivan član

Post od studentbgd »

Ivanna Kraljica napisao:da dobro shvatas,i dalje upale.......i moogu ti reci deluje izbeljivanje sa pomorandzom,ja sam izbelela moje i sigurno bih jos to radila,da mi doktor nije rekao da prekinem.....a ono fino da obrade,je 2000E i posle toga mi ni proteza ne treba,a beljenje ono sa laserima je 150e,ali doktor mi ne savetuje to,vec ce to dubinsko ciscenje i beljenje da uradi,ali tek pred novu godinu,tako mi je rekao

a je'l ti ucis stomatologiju??
Ne ja sam dobra vila :D Salim se naravno da ucim.

Sta je to 2000 eura? Ja sam mislio da ti skinu kamenac, posebno onaj subgingivalni i izmedju interdentalnih prostora da bi ti se smirile upale i eventualno ako ima nekih dzepova da se iskiretiraju u koliko je potrebno. To ne moze ni u ludilu da kosta 2000 eur.
studentbgd
Aktivan član
Aktivan član

Post od studentbgd »

Da li koristis konac za zube? Ili interdentalne cetkice?
Korisnikov avatar
Ivanna Kraljica
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

pa i nja sam dobra vila.......salim se.....

knac ponekad,ada ne,jer mi ej doktor rekao da prekinem.....msm reko vrlo retko
sta su interdentalne cetkice????
studentbgd
Aktivan član
Aktivan član

Post od studentbgd »

Ivanna Kraljica napisao:pa i nja sam dobra vila.......salim se.....

knac ponekad,ada ne,jer mi ej doktor rekao da prekinem.....msm reko vrlo retko
sta su interdentalne cetkice????
Evo ti resenje za upale, provereno mora da ih zaleci.

1. Peri zube metodom kisa pada trava raste.
2. Koristi konac pod obavezno.
3.Idi da ti se ocisti kamenac kako treba, kad kazem to kako treba mislim na to da ga ociste iz sulkusa i interdentalnih prostora a ne samo sa vidljivih povrsina zuba sto je cista kozmetika a to mnogi rade to je nista. Tek kad se ocisti iz interdentalnih prostora i sulkusa onda je to pravo sto bi se reklo zdravstveno ciscenje. Dokle god se to ne uradi imaces problema sa upalama.
4. Ispiraj usta Hidrogenom 3% (pazi 3% ne vise da ne izgoris usta) on bi trebao da peni. Naravno ne sad ko ludak da ispras svakih 5 minuta. Naravno ispiranje ide posle pranja i konca.
Korisnikov avatar
Ivanna Kraljica
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

to sto it zoves sistem trava raste,kisa pada ja zovem raste cvece,pada sneg,msm da mislimo na isto(msm ipak devojke),konac koristim rekoh,ali sada pauziram,jer krvare desni kada ih dodirnem koncem,ispirala sma pre sa hidrogenom 3%,i nista..........
Korisnikov avatar
Ivanna Kraljica
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Ivanna Kraljica napisao:*studentbgd-to znam da si rekao za utehu,jer se dosta druzim sa kli znam da nije tako

@a sto se toga tice,pa cim ja dobijem snimke,ja cu da vam pokazem,ali meni je to ruzno nznm sto,ali msm nema nijedne pevacice,koja ima takve ruzne zube,a da ja godinu i kusur ne pevam,tesko zaista......eto ako ne verujete,ja ismizdrah ceo dan....ali msm da cu na kraju popustiti,cvrsto su resili da me ubede.........

a je'l to boli??? :roll: :o i daje li se totalna anestezija,ili mandibularna(posto se ona koristi kada je u pitanju donja vilica)i sta ako se to zaglavi i ne bude m,oglo posle da se skine???? :roll: :cry: koliko to steti desne,s obzirom da imam uzasne upale,i da koristim sredstva da to suzbijem,ali mi ne uspeva bas najbolje.........???znam da davim,ali sam zabrinuta uzasno

hvala vam puno...
p.s.svo znanje o medici koje imam nisam stekla u osnovnoj skoli ,niti u sadasnjoj srednjoj,vec uz pomoc interneta i raznih enciklopedija,i to ce sigurno biti moje oppredljenje u buducnosti,stomatologija ili nesto iz medicine drugo i pevanje definitvno,ono je ustvari na prvom mestu zaista
MISLIM DA JE RED DA DOBIJEM ODGOVOR NA OVU PORUKU....DA LI BOLI I OSTALO ODATLE....
studentbgd
Aktivan član
Aktivan član

Post od studentbgd »

Ivanna Kraljica napisao:to sto it zoves sistem trava raste,kisa pada ja zovem raste cvece,pada sneg,msm da mislimo na isto(msm ipak devojke),konac koristim rekoh,ali sada pauziram,jer krvare desni kada ih dodirnem koncem,ispirala sma pre sa hidrogenom 3%,i nista..........
Krvare ti desni zato sto su pod upalom a ne zbog konca. Krvarenje je znak upale. Koriscenje konce u ovom slucaju je neophodno uz kao sto vec rekoh odgovarajuci tretnam kod stomatologa. Svestan sam toga da je u pocetku ciscenje neprijatno, da desni krvare i da sve to buni pacijente ali se tokom vremena ako se redovno peru zubi i koristi konac i naravno ispira recimo hidrogenom 3% upala smiruje a samim tim i krvarenje. Konac naravno treba koristiti pazljivo da ne dodje do samopovredjivanja.

Znaci to sto ti krvare desni kad koristis konac je znak upale desni i zapravo tada je konac najvazniji alat u oralnoj higijeni kod kuce.
Odgovori