HITNO
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Feb 08, 2007 1:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
HITNO
ukratko da objasnim moj problem pa ako neko moze nekako da mi pomogne neka napise odmah jer mi je hitno sutra u 9 ujutru vec idem kod zubara...dakle...6 i 7 dole desno mi bile pokvarene i bolelo me je 7 dana,mislila sam da je upala i sama na svoju ruku pila amoksicilin i ampule novalgetola jer se strasno bojim zubara i cula sam da ne treba pod upalom vaditi....kad sam videla da nista ne pomaze,odem kod zubara,izvadi mi oba zuba...krunica trula pukne i onda sekao desni i vadio koren koji je zdrav jak i kriv i mozete da zamislite koliko je to bolelo....bol nije nestao,ne znam da li je od velike rane ili sta....uglavnom danas odem snimim to...ostao kao jedan delic...zubar mi kaze ako je mali deo ne mora da vadi ali ako je nesto vece mora...znaci sutra u 9 imam zakazeno kod zubara...e sad...ja ne znam da li je taj deo velik ili mali ali se strasno bojim...da li mozda treba leciti to ,da li je mozda vadjeno pod upalom jer mi zubar nista nije prokomentarisao....ne znam ni sama sta da radim sta da vas pitam...znam samo da mi se ne zivi koliko se bojim....da li mozda treba da trazim uput da idem odmah na hirurgiju i da li je neko imao slicno iskustvo...da li ce boleti ako bude sekao i opet vadio....pomagajte ljudi!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Sep 27, 2007 2:38 pm
Treba da ides kod proverenog hirurga i da ti OBAVEZNO izvadi sve sto je ostalo doktoru,koji uopste nije za pohvalu jer je pre usivanja rane morao da uradi RO snimak ako nije bio siguran da je sve izvadio.Mislim,nadam se da je usio toliku ranu!!!!Ti ostaci korena kasnije mogu da predstavljaju velika zarista za bilo kakve bolesti.Zato kod proverenog coveka i uz puno poverenje u dr.Srecno!
-
- Stalni član
narode samo da kazem da mi pisete jer sam odlozila moje seckanje do ponedeljka....isla sam kod drugog zubara i cim je coek video snimak rekao je da je to za hirurga tako da u ponedeljak imam zakazano na poliklinici...meni je samo cudno odkud toliki bol....ovaj drugi dr kaze da je to normalno posle takvog ,,krljanja,, i da nema upale...nista mi drugo ne preostaje nego novalgetol do ponedeljka....a novalgetol pijem vec 10 dana..otrovacu se!zasto se kod nas te stvari ne rade pod totalnom anestezijom?dobro parce korena mi je ostalo u vilici i bolece strasno!ajd tesite me sad!
-
- Stalni član
naj ranije sto sam mogla da zakazem je ponedeljak!hteli oni tek 28.dec.pa sam kukala i molila,eto sta mi drugo preostaje?necu vise kod tih privatnika,samo bolnica dolazi u obzir!ne znam da li smem da napisem za jednog mnogo poznatog stomatologa u ns....ima svoju privatnu kliniku....ljudi...4 inekcije mi je dao,vadio zub 45 minuta,smenjivali se njih tri zubara i jedva izvadili zub!ja ne mogu da verujem da se to desava i to sve meni!znam da imam jako korenje ali ovi poznati nisu zivac potrefili,vadili mi bukvalno na zivo a na mene vicu kakko ne deluje anestezija!posle mi opet jedan drugi objasni kako nisu naciljali dobro sa inekcijom u zivac,ma uzas!i kako onda da se ne bojim?3 zuba sam izvadila u svom zivotu i uvek tako prodjem a opravke se ne bojim,to mogu i bez anestezije,ju samo ovo da prezivim!
-
- Stalni član
pa ja vidim niko se ne interesuje za dalje pa reko da nedavim:)ima novo,evo ukratko,pisala sam vam u subotu a u nedelju sutra dan me je taj zubar koji me je zajebao ceo dan zivkao telefonom i molio da donesem snimak da vidi....na kraju pristanem ali mu kazem da n ema sanse da me pipne samo snimak da vidi,medjutim....kaze on meni....da ce mi na hirurgiji seci kost da to izvade,da ce mi to raditi studenti i da njih bas briga boli li mene to ili ne....ali...da on moze da mi ne sece vilicnu kost vec da kroz ranu to izvadi....poverovala sam jer znam da on stipendira te studente na hirurgiji,odnosno stomatoloskom fakultetu....pristanem,sednem na stolicu,da mi jednu inekciju i krene a mene boli,zamolim ga da da jos jednu inekciju i onda stvarno nisam imala bolove sem tog osecaja mucenja.....trajalo je oko 20 minuta,prezivela sam, ne mogu ni sama da verujem....rekao mi je da mi ne trebaju nikakvi antibiotici...ok....ali boloviiiii...ljudi,verovali ili ne juce prvi dan bez bolova i tableta.....imala sam i temperaturu konstantno....rana je bila ogromna ali sada se vec polako rupa smanjuje,bolova ima jos uvek ali se mogu istrpeti i bez lekova....ovo me je potpuno slomilo,nisam iz kuce mogla da izadjem,tresla me je groznica cim bi ustala iz kreveta,ne znam mozda pad imuniteta zbog svega,samo znam bilo je strasno i nedao bog nikom nista slicno!
hvala na interesovanju
hvala na interesovanju

-
- Stalni član
Milka pa ne znam da li lagi ali znam sigurno da stipendira studente pa reko zna covek sta se tamo radi a i kako je on to meni objasnio....kaze to parce zuba nije u desnima vec bas u kostima a da bi dosli do njega moraju da iseku kost pa sam kontala kakvi li ce tek bolovi biti ako kost preseku i kako to da zaraste pa reko kad sma se toliko mucila ajd jos malo da nebi sekli,cudi me da se to njemu desilo jer stvarno vazi za jednog od naj naj zubara ali boze moj...kazem prezivela sam....sad je sve ok
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Avg 24, 2007 2:02 pm
Nije mi jasno zasto nasi stomatolozi posle hituskih intervencija nedaju ili barem posavetuju pacijente da stave led na ranu , to veoma pomaze ne samo da smanji bol vec i rana brze se sanira. Kad sam vadila umnjak u Beogradu isto je ocajno bolela razvalina od rane ali kad sam dosla kuci led je sve smirio tako da rana nije ni bolela. U inostranstvu je to ko dobar dan - dobijes odmah led.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Sep 27, 2007 2:38 pm
Tacno,onaj gel u kesicama koji se drzi u frizideru.Kosta 1 euro
i traje koliko hoces dugo.Pa ako nece bar to da kupe,mogu obican led u kockicama da stave u kesu od zamrzivaca pa da dele.Al valjda opet treba kupiti kese za zamrzivac
!!! Kad bi mogli nista da ne kupuju a da dizu cene svaki dan.E,pa nemoze!

-
- Stalni član
eto ja ni to nisam znala,ma vas njih briga za pacijente....strasno vreme je doslo,dodje mi sad da tuzim tog zubara ali on je covek na polozaju,bavi se i politikom i znam da ce to biti samo dzabe bacene pare....kazite mi zar ne postoji neka organizacija koja bi njih trebala da kontrolise kao sto advokate kontrolise advokatska komora?
Milice bas mi je zao sto si se namucila,ali kasno sam otvorila forum.Obzirom da uvek imas problema kad vadis zube,nije problem do lekara vek do anatomije tvojih zuba. Verovatno imas jake i izuvijane korenje ili gracilni koreni, a jaku i gustu kostanu strukturu vilice,koja priklesti korenove. Zato najbolje je da cuvas zube redovnom higijenom (umivanje najmanje dva puta na dan po 3-5 min cetkanja), da redovno ides kod stomatologa na kontrolu(1-2 puta godisnje) i ako pored toga ipak dogje do extrakcije zuba, da to bude sa rengen snimkom i po mogucnosti kod oralnog hirurga. Tvoj doktor se bas namucio, hteo je da uradi najbolje, ali eto i najiskusnijima se nekad desi to sto se tebi desilo. Ja ipak preferiram ici kod privatnika, jer nije im bas svejedno sta ce pacijenti reci. Za njih najbolja reklama su zadovoljni pacijenti. 
p.s.Nemoj nikad vise da pijes ampule Novalgetol jer ce ti upropastiti zeludac. Ampule su samo za inekcije bas radi toga, a tako su i brze i efikasnije.

p.s.Nemoj nikad vise da pijes ampule Novalgetol jer ce ti upropastiti zeludac. Ampule su samo za inekcije bas radi toga, a tako su i brze i efikasnije.

Kupila sam Kombuhu i otkrila vas predivni sajt.Puno hvala za mnogo stvari koje sam od vas naucila.
-
- Stalni član
znam ja da se on namucio i znam ja da su moji zubi problem ali za nekog ko se ceo zivot bavi stomatologijom nije smeo tako ne profesionalno da postupi....Znao je da je slomio i posto je njemu bila slava rekao je da dodjem za dva tri dana sa snimkom,trebao je odma da me uputi na snimanje i doceka odma nazad i nastavi....njega je frka uhvatila kad sam mu ja rekla da sam se konsultovala sa drugim doktorom i zakazala na hirurgiji onda je postao fin, e samo to mu zameram,ako se neko vec bavi tako nekim odgovornim poslom,neka se bavi kako treba ili nikako.....ja sam od 15 decembra sve do pre dva dana umirala od bolova zbog njega,to nije ljudski a sto se tice novalgetola morala sam,imala sam osecaj kao da mi neko cekicem udara po slepoocnici,uzasni bolovi,popila sam oko 30 a mozda i vise ampula pa sad sta mi bog da,jbg,takve sam ja srece....zube pazim,odrzavam kazem za svojih 32 godine sam izvadila samo tri zuba,imam sad jos jedan da izvadim koji mi se jos davno polomio a ja od tog straha nisam smela da resim to pa cu sad za koji dan,naravno prvo cu da ga snimim,inace zube oravljam nekad i bez anestezije,opravka mi nije nista,eto toliko od mene za sada