HITNO

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

anvan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 09, 2007 12:00 pm

Post od anvan »

Milice potpuno te razumem i zaista si u pravu kad kazes da nije smeo da te ostavi,da ne zavrsi extrakciju.To je krajnje neprofesionalno.Pre svega to nije ljudski. Ako doktor nije pre svega covek,onda ne vredi ni kao lekar. On je morao znati sta te ocekuje ako ne zavsi vadjenje zuba. Ako nije mogao ili nije vise imao vremena(a uvek mora da ima vreme za svoje pacijente),trebalo je da te odma posalje kod specijalista. To bi bilo i humano i lege artis. Specijalist mu ne bi zamerio i ne bi ga ogovarao kad bi video o cemu se radi. Pa i da ga ogovara! Sta je vaznije : stanje pacijenta ili neko blebetanje. Cini mi, na zao, da tvoj doktor nema bas samopouzdanja kad se pobojao da ce neko drug da vidi sta je uradio. To je jako lose- nemati poverenje u samog sebe.Mislim da je bolje da ga se klonis. Kad treba da vadis sledeci zub idi direktno na Oralnu hirurgiju, objasni doktoru kakve probleme imas kad vadis zube i mislim da ce sve biti u redu.Dobro je ici na hirurgiju kad je raspust,jer nema studente ili jednostavno ici na Oralnu hirurgiju u Domu zdravlja. Moram i ovo da ti priznam da si potpuno u pravu kad kazes da velikim parama otvaraju ordinacije u kojim ima skupih masina i sl. To nista ne znaci,jer masina sama ne radi,potrebna je dobra ruka koja ce da je vodi. :)
Kupila sam Kombuhu i otkrila vas predivni sajt.Puno hvala za mnogo stvari koje sam od vas naucila.
milica_75
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Feb 08, 2007 1:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od milica_75 »

a ta oralna hirurgija,sta je to u stvari?kako tamo vade zub?ajd mi nesto malo objasni plizzz
anvan
Novi član
Novi član

Post od anvan »

Oralna hirurgija ti se bavi malim hirurskim zahvatima u ustima.Megu njima je i vadjenje zuba. To ne znaci da ce odmah hirurskim putem da vade zub. Posle date anestezije, pocinje se vagjenjem klestima, sto je normalno,ali ako nesto ne ide kako treba (zub nece da izagje ili se polomi iz rznih razloga), onda umeju da ga izvade malom hirurskom intervencijom. Tako da nemoze da se desi da ti ostane parce u alveoli(prostor gde je smesten koren). Znaci, to nisu neki bogzna kakvi zahvati i bogzna kakvo rezanje kosti, vec se samo spoljasna tanka kost alveole(tanja je od 1mm.) zasece da bi se lakse prislo korenu. Cesto i pri obicnoj extrakciji ta tanka kost se polomi,pa to uopste nije strasno. Meni su vadili na Oralnoj poluimpaktiranu osmicu, koja je skoro horizontalno lezala u vilici(tamo pozadi prema zglobu),tacno tri i po sata, sekli su zub milimetar po milimetar, namucio se doktor kao gresni gjavo, ali nije isao operativnim putem.Posle, od ekstenzija obraza (vucenje obraza prema nadvor da bi bolje videli) bila sam modra, pa zuta u predelu obraza skoro nedelju dana ali nikakve bolove nisam imala. Ja sam si i sama pripomogla time sto sam u samu ranu, odma posle deset minuta cim sam ispljunula gazu, stavljala Herbanet balzam, koji je pospesio zarastanje. To ti isto preporucujem jer znam da ga ima u Novom Sadu. Znaci Oralna nije neki bauk, to su specijalisti koji svakodnevno vade zube i imaju jako dobro iskustvo. :)
Kupila sam Kombuhu i otkrila vas predivni sajt.Puno hvala za mnogo stvari koje sam od vas naucila.
milica_75
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Feb 08, 2007 1:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od milica_75 »

tako cu i uraditi,snimanje pa onda dalje,hvala jos jednom,stvarno si divnaaaaaaaaaa!
anvan
Novi član
Novi član

Post od anvan »

Hvala, Milice i srecno!
Odgovori