Molim Vas za odgovor
Problem je sledeci: imam izbacenu trojku sa jedne strane, sa druge ne jer sam nosila mobilni aparat kada sam bila dete, a kada je trebalo vaditi zub na drugoj strani sam odustala, zatim imam dubok zagrizaj i nesto pomerenu sredinu izmedju sekutica. Jedan ortodont koji radi lingvalnu proteu mi je rekao da bi mi stavio obe lingvalne i da bi morala da vadim jednu cetvorku, sa te strane koja nije izvadjena. Drugi ortodont je rekao da bi vadio jednu cetvorku gore i obe dole i da bi tretman trajao 2 godine. Treci otodont preporucuje gornju, nosenje do 10meseci, potom myobrace ili eventualno donju protezu, a vadjenje zuba dole, ako nista ne ide. A da bi tretman trajao godinu i po, pa potom myobrace jos ko zna koliko (to mi je ok). Naravno nije sigurna za duzinu tretmana, ali otprilike. I sta ja sada da radim
ovo zadnje mi zvuci predobro da bi bilo istinito. A ne znam nikoga da je nosio myobrace. Imam 30godina. Ona kaze da bi zube fiksnom gore vratila u polozaj, a dubok zagrizaj probala da vraca sa myobrace, ako sam dobro shvatila. Molim Vas za savet