Fiksna proteza

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Sandra154
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 22, 2013 9:00 am

Re: Fiksna proteza

Post od Sandra154 »

Pre 4-5 god. nosila sam protezu i zubi su se ispravili. Ali rekli su mi da moram izvaditi umnjake, jer ce mi se kasnije iskriviti zubi. To je trebalo hirurski da se radi i moji mi nisu dali. :roll: Sad mi se donji zubi polako krive i treba da nosim fiksnu :evil: A ja to necu jer se ona ne skida :cry: Zanima me da li se ikako ti zubi mogu ispraviti onom obicnom protezom koju mogu da skinem kada izlazim iz kuce? Znam da ce biti teze jer imam 18 godina, ali jel nije nemoguce?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Ако ти је вилица тесна, умњаци морају да се изваде иначе ће све да се деформише.
Sandra154
Novi član
Novi član

Post od Sandra154 »

Da, izvadicu ih. :) Znate li da li je moguce da se ti zubi isprave obicnom protezom?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Све је могуће исправити ако има места у вилици и ако је онај ко ради - стручњак. Мени су ротирали петицу да би шестица могла да израсте. Мојој другарици су са њених 40 година живота ставили протезу и исправљали зубе. Само, она је носила фиксну протезу - нема вађења.
Sandra154
Novi član
Novi član

Post od Sandra154 »

Hvala puno :)
Rockferry
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 22, 2013 5:43 pm

Post od Rockferry »

pozdrav svima,
treba sto pre da stavim fiksnu protezu, zanima me zasto su tako velike razlike u ceni u razlicitim ordinacijama?
ima li razlike u kvalitetu metalnih proteza i providnih ? da li su metalne cvrsce mozda od providnih ? i da li vidno vremenom pozute ?
posto nisam iz Bg ima li neko preporuku za dobrog ortodonta, bio bih veoma zahvalan da mi napise na pp.
ima li mozda neko iskustva sa ordinacijom Cvejanovic ?
hvala unapred na odgovorima.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Ови су одлични: http://www.drmilisic.com/
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Нема часопис али зато има књига. :D
Sandra154
Novi član
Novi član

Post od Sandra154 »

Dabar™ napisao: donji zubi su se iskrivili jer nisi dovoljno dugo nosila retencioni aparat. umnjaci se SAMO ponekada vade pre ortodontskog tretmana ali ne postoji ni jedan strucni casopis koji dovodi u DIREKTNU vezu umnjake sa teskobom bilo u donjoj bilo u gornjoj vilici. sto se tice tvojih godina i nosenja tzv. pokretnih aparata (proteze) ici ce malo teze izuzev ako nije u pitanju samo minimalna korekcija.
Ne znam sta je to retencioni aparat. :oops: Nosila sam obicnu protezu i skinula sam i donju i gornju u isto vreme. Gornji se nisu iskrivili...Donje umnjake treba hirurski da vadim jer rastu krivo, guraju zube i zato se krive. Da sam to uradila ranije, cim sam skinula protezu, ne bi se iskrivili. :cry: Bar tako kaze doktorka. Nadam se da ce moci da se isprave obicnom. :)
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Dabar™ napisao:...... ima na hiljade i hiljade pacijenta koji imaju teskobu u frontu a da nemaju umnjake.
Али зато сви који имају умњаке имају и тескобу.......
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Човече, то је тачно. Између осталог и због тога, умњаци се ваде чим се уоче било какви проблеми, а често и превентивно. Јасно пише да нисам стоматолог те нема никакве бојазни да икога преварим, за разлику од неких који се лажно представљају.
Sandra154
Novi član
Novi član

Post od Sandra154 »

Hvala na objasnjenjima, a poslacu i snimak. :)
tilulilu
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 19, 2011 11:41 am

Post od tilulilu »

Stomatološki fakultet ili VMA - gde je bolji odnos cena/kvalitet?

Može i preporuka neke privatne ordinacije na PM.

Hvala unapred
EllaSlla
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 14, 2013 1:13 pm

Post od EllaSlla »

Imam razdvojene jedinice i poceli su mi se razdvajati svi zubi donje vilice. Da li mi je fiksna neizbezna ukoliko zelim da ih sastavim ili mogu na neki drugi nacin (drugu vrstu proteze)?
Hvala unapred! :)
aca92
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 03, 2013 12:22 pm

Post od aca92 »

Trebam da stavim fiksnu protezu pa ako mozete da preporucite nekog dobrog ortodonta iz bg-a moze na pm.

Hvala
Odgovori