da li je potreban uput za n.front ili samo knjizica?jelr napisao:meni je isto bilo muka od cena u privatnim ordinacijama pa sam otisla u BGD u narodni front
tamo su prilicno povoljne cene
prijavila sam se s aprogram "ginekoloskog skriniga"-zakazes telefonom, dodjes oko 8 ujutru i zavrsi se oko 13
zevo sta sve ulazi u cenu od 6000din :лабораторијске анализе, ПА, колпоскопија, ултразвучни колор доплер, ултразвучни преглед дојке, цервикални брис, ЕКГ, гинеколошки и интернистички преглед
sto mislim da je povoljno u odnosu na privatnike
Cene
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Apr 04, 2006 8:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
ako hoces da platis punu cenu ne treba ti ni uput ni knjizica, samo licna karta (npr. ultrazvuk je bio pre par meseci 1200 ili 1400din bez uputa, a oko 300 sa uputom. I labaratorijski nalazi su dosta povoljniji od privatnih lab. Mislim da ovaj program ginekoloskog skrininga ne moze da se obavi "na uput", svi placaju 6000din ).
evo ti telefoni pa ih mozes nazvati (imas dosta info na sajtu "Narodnog fronta")
Dnevna bolnica
Zakazivanje PGS - 011/ 2068-341
Glavna sestra odeljenja - 011/ 2068-265
Lekari specijalisti odeljenja - 011/ 2068-239
evo ti telefoni pa ih mozes nazvati (imas dosta info na sajtu "Narodnog fronta")
Dnevna bolnica
Zakazivanje PGS - 011/ 2068-341
Glavna sestra odeljenja - 011/ 2068-265
Lekari specijalisti odeljenja - 011/ 2068-239
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Jul 10, 2007 7:39 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
A zasto ne trzite uput iz ambulante pa necete nista platiti,ja sam od svih postojecih analiza platila (uz uput naravno) samo briseve hlamidije,uraplasme i mikroplasme 1700 din. u frontu.a nista ostalo ni kolposkopiju,ultrazvuk,papa,vs,vb,pregled,biopsiju,i ne mogu da se setim sta jos nista nisam platila jer sam imala uput iz ambulante.Zasto bi ste placali kad ne morate. 

Pozdrav svima,
zelim da se nadovezem na dve teme koje su se ovde preplitale..
Prva, generalno za bilo koje nalaze ginekoloske (i druge) mozete uzeti uput u domu zdravlja i sa tim uputom ici u neku od drzavnih bolnica i instituta, gde su cene manje nego u privatnim bolnicama....sto se instituta tice niko nije pominjao dr subotica u okviru klinickog centra(na primer)..i tamo se rade svi ovi testovi i labaratorija je dobra...
Drugo, obzirom da imam sto prijatelje sto rodbine u zdravstvu...a svojevremeno sam radila i u ne vladinim organizacijama koje su htele da poboljsaju stanje u zdravstvu ali kod dece....nekako sam zakljucila da je jako dug put da se stane na put malverzacijama (kao i u drugim profesijama)..i ako sam poziv Doktora ne znaci humanost i ako sam doktor to ne oseca, onda jedino sto moze da se uvode zakoni na primerima drugih zemalja..na primer da se uvede da ni jedan doktor ne moze da radi u isto vreme i u drzavnoj ustanovi i u privatnoj...i da se uvede zvanicni cenovnik da kad pacijent udje u ordinaciju da zna sta ce ga kostati dokraja...ovo pricam iz iskustva....jer sam se lecila i u inostranstvu gde su za iste preglede nasi skuplji i do 50%.....tamo sam dobijala celokupan cenovnik usluga , tako da sam znala sa cime baratam od samog pocetka....a i inace ti isti dr nisu radili u drzavoj bolnici...a da ne pricam za osiguranje i socijalno..gde i kod privatnika se leci besplatno a kasnije osiguranje plati...
Mogla bi jos puno da pisem o tome, ali kad drzava ne funkcionise, kako onda mozemo da pricamo o bilo cemu drugo...
Veliki pozdrav
Prva, generalno za bilo koje nalaze ginekoloske (i druge) mozete uzeti uput u domu zdravlja i sa tim uputom ici u neku od drzavnih bolnica i instituta, gde su cene manje nego u privatnim bolnicama....sto se instituta tice niko nije pominjao dr subotica u okviru klinickog centra(na primer)..i tamo se rade svi ovi testovi i labaratorija je dobra...
Drugo, obzirom da imam sto prijatelje sto rodbine u zdravstvu...a svojevremeno sam radila i u ne vladinim organizacijama koje su htele da poboljsaju stanje u zdravstvu ali kod dece....nekako sam zakljucila da je jako dug put da se stane na put malverzacijama (kao i u drugim profesijama)..i ako sam poziv Doktora ne znaci humanost i ako sam doktor to ne oseca, onda jedino sto moze da se uvode zakoni na primerima drugih zemalja..na primer da se uvede da ni jedan doktor ne moze da radi u isto vreme i u drzavnoj ustanovi i u privatnoj...i da se uvede zvanicni cenovnik da kad pacijent udje u ordinaciju da zna sta ce ga kostati dokraja...ovo pricam iz iskustva....jer sam se lecila i u inostranstvu gde su za iste preglede nasi skuplji i do 50%.....tamo sam dobijala celokupan cenovnik usluga , tako da sam znala sa cime baratam od samog pocetka....a i inace ti isti dr nisu radili u drzavoj bolnici...a da ne pricam za osiguranje i socijalno..gde i kod privatnika se leci besplatno a kasnije osiguranje plati...
Mogla bi jos puno da pisem o tome, ali kad drzava ne funkcionise, kako onda mozemo da pricamo o bilo cemu drugo...
Veliki pozdrav
Pozdrav svima,
Drugo, obzirom da imam sto prijatelje sto rodbine u zdravstvu...a svojevremeno sam radila i u ne vladinim organizacijama koje su htele da poboljsaju stanje u zdravstvu ali kod dece....nekako sam zakljucila da je jako dug put da se stane na put malverzacijama (kao i u drugim profesijama)..i ako sam poziv Doktora ne znaci humanost i ako sam doktor to ne oseca, onda jedino sto moze da se uvode zakoni na primerima drugih zemalja..na primer da se uvede da ni jedan doktor ne moze da radi u isto vreme i u drzavnoj ustanovi i u privatnoj...i da se uvede zvanicni cenovnik da kad pacijent udje u ordinaciju da zna sta ce ga kostati dokraja...ovo pricam iz iskustva....jer sam se lecila i u inostranstvu gde su za iste preglede nasi skuplji i do 50%.....tamo sam dobijala celokupan cenovnik usluga , tako da sam znala sa cime baratam od samog pocetka....a i inace ti ist dr nisu radili u drzavoj bolnici...a da ne pricam za osiguranje i socijalno..gde i kod privatnika se leci besplatno a kasnije osiguranje plati...
Veliki pozdrav
Drugo, obzirom da imam sto prijatelje sto rodbine u zdravstvu...a svojevremeno sam radila i u ne vladinim organizacijama koje su htele da poboljsaju stanje u zdravstvu ali kod dece....nekako sam zakljucila da je jako dug put da se stane na put malverzacijama (kao i u drugim profesijama)..i ako sam poziv Doktora ne znaci humanost i ako sam doktor to ne oseca, onda jedino sto moze da se uvode zakoni na primerima drugih zemalja..na primer da se uvede da ni jedan doktor ne moze da radi u isto vreme i u drzavnoj ustanovi i u privatnoj...i da se uvede zvanicni cenovnik da kad pacijent udje u ordinaciju da zna sta ce ga kostati dokraja...ovo pricam iz iskustva....jer sam se lecila i u inostranstvu gde su za iste preglede nasi skuplji i do 50%.....tamo sam dobijala celokupan cenovnik usluga , tako da sam znala sa cime baratam od samog pocetka....a i inace ti ist dr nisu radili u drzavoj bolnici...a da ne pricam za osiguranje i socijalno..gde i kod privatnika se leci besplatno a kasnije osiguranje plati...
Veliki pozdrav
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 08, 2006 11:44 pm
I ja sam za odvajenje drzavne i privatne prakse, ali bojim se da to u Srbiji nikoga ne zanima. niko nama smelosti da se uhvati u kostac sa tim stvarima, jer je u principu svima dobro, sem pacijentima kad su ozbiljno i tesko bolesni, pa cak se na kraju ni oni ne obaziru na to sve mnogo neko se trude da plivaju kako znaju i umeju.
Zanima me koje se to NVO bave korupcijom u zdravstvu i poboljsanjem naseg zdravstvenog sistema?
Zanima me koje se to NVO bave korupcijom u zdravstvu i poboljsanjem naseg zdravstvenog sistema?
Radi se o NVO koje se bave uopsteno decom,save the children i centar za bigu o deci...ja sam tehnicke struke i bavila sam se rekonstrukcijom svih decijih ustanova ..pocevsi od domova za nezbrinutu decu,...pa do zdravstvenih ustanova tj. bolnica...prikupljali smo sredstva pocevsi od gradjevinskog materijala pa do aparata...tad je i bilo predlozeno cak da doktori koji rade u drzavnoj bolnici pre podne rade besplatno(tj, za drzavnu platu kao i obicno,ali beslatno po pacijente), a da popodne rade privatno u toj istoj..zasto tako..jer dok se skupi budzet za neki skupi aparat(to sad pricam o drzavi koja bi trebala da se bavi time), svi oni vec rade privatno i onda moraju deca da se vode tamo..a ovako od novca koji bi se zaradio od privatne prakse popodne, doktori bi imali vecu platu (pa ne bi otvarali svoje privatne ordinacije) i od istih para bi se kupili aparati koje bi dnevna tj jutarnja smena mogla da korsti, tako da bi kvalitet bio isti, sa razlikom sto oni koji mogu da priuste da plate , a ne mogu da cekaju, dolazice popodne, a oni koji ne mogu da plate, mogu da dobiju isti kvalitet usluge(ako tako mogu da se izrazim)..svi bi bili na dobitku...jedini je uslov bio da doktori pored privatne prakse u bolnici ne mogu da imaju i jos jednu privatnu praksu....
Ovaj predlog nije mnogo bolan po drzavu, a ni po ostale...ali ga treba sprovesti..
veliki pozdrav
Ovaj predlog nije mnogo bolan po drzavu, a ni po ostale...ali ga treba sprovesti..
veliki pozdrav
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 08, 2006 11:44 pm