Cene

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Ka1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2005 9:18 pm

Cene

Post od Ka1 »

Moja devojka je pre par dana bila na ginekoloskom pregledu gde je uradjena kontrola kondiloma (kolposkopija), papa test, kao i bris iz koga je uradjena grupa sekreta, test na hlamidiju, ureaplazmu i mikoplazmu. Sve to je placeno 7000 dinara!!! :o :o :o

Ja sam se sokirao jer mislim da je to nenormalno skupo.

Da li sam u pravu?
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Ako je isla kod privatnika, nije skupo, mislim, skupo je, ali to ti je to. Tako se krecu cene!!

Na zalost, nisi u pravu. To ti je cista realnost. Ova tri zadnj testa koja si naveo su jako skupa i krecu se od oko 1.500-2.000 po testu!!

A ovo prvo (pregled, kolposkopija, papa i VS) je otprilike oko 2.000!!

Tuzno, ali istinito!! :(
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm

Post od obgyn »

Je l' se ovi testovi rade kod rutinskog ginekoloskog pregleda ???

ureaplazmu i mikoplazmu ?
Pozdrav,
ObGyn
nikki03
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jan 21, 2005 1:51 pm

Post od nikki03 »

Ne rade.
Barem ne svuda.
Ako zelite te testove onda to jednostavno trazite (kao sto vidite cena nije mala). :cry:

K1, ja sam kontrolu placala 800 din bez obzira sto se radi kolposkopija. I ispostovali su kada sam dosla prvi put na kontrolu posle skidanja kondiloma, naplatili su samo kontrolu, jer su rekli da se placa samo prvi put i svaka sledeca intervencija se ne placa. Znate vec kakvi su privatnici, ostave nedovrsen posao da bi im se ponovo vratili i placali sve ispocetka. Pa eto ovi izgleda nisu takvi. Mene su ispostovali.
Da li tako rade i dalje, ne znam!

By the way, dr mi rece da testove na hlamidiju, ureaplazmu i mikoplazmu uradim kada budem planirala bebicu, a do tada samo ako osetim neke bitnije promene... Zbunjena sam...
qwerty2
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 28, 2006 11:59 am

Post od qwerty2 »

Ja sam samo pregled kolor dopler ultrazvukom u jednoj Beogradskoj ordinaciji platila 70 eura.

Ovdje u BiH, sa ovjerenom knjizicom, kolposkopija kosta 5 eura u domu zdravlja, papa test 13 eura, pregled 7 eura...
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Ja sam u nekoj od prethodnih tema pisala da je mojoj sestri (zbog nadjene lll grupe dat ginodaktanol ,ako on ne odradi svoje da krene po pretragama o kojima govorite sada.Po meni je ginekolog pošto zna koliko koštaju analize pošteno uradila.Naravno ispostavilo se posle terapije da je nalaz ll grupe)
E sad , dosta zavisi od ginekologa-zato sam ispričala prethodnu priču-;Zašto nije tražila uput uput za gradski zavod gde se ne plaća ništa(ili nešto simbolično participacija) .
Pa kod privatnika ko ide naravno da će da se plaća ,ali ne SIMBOLIČNO, znate i same kakve su cene kod istih.Ko ima ili ko mora taj će da plati,nažalost ali imam utisak da ćemo se sve više lečiti kod privatnika jer ovo što nam sad stiže (izvinjenje ,ne mislim na sve) :wink: ,nek nam je Bog upomoći.
Razvodnjih temu ,ali me ponelo ............. :wink:
Ka1
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ka1 »

Ok ako su to te cene. Inace, radi se o jednoj privatnoj ordinaciji u Beogradu gde je ona prosle godine po preporuci prvi put otisla kod te jedne doktorke. Tu su joj utvrdjeni kondilomi i odstranjeni su joj laserom. Od tada je isla jos jedno 4-5 puta na redovne kontrole. Sve je hvala Bogu u redu a ovoga puta je cisto radi sebe trazila da joj urade i test na ove tri bakterije iako objektivno nije imala gde da ih navuce. Nikada se ne zna. Mislim da je samo prvi pregled posle uklanjanja kondiloma kostao 20 evra, a da je svaki sledeci placan kao regularni pregled. I da su joj se ponovo pojavili, novo skidanje bi bilo dosta jeftinije cini mi se (mozda i besplatno, ne secam se, ali ne verujem). Tada je za skidanje placeno 170 evra.

Ta doktorka je zaista ok zena, fina je, ordinacija izgleda vrhunski, sve je ok i ja mislim da doktorku ne treba ni slucajno menjati ako se ispostavi da je dobra. Sada ona otvara svoju ordinaciju pa ju je vec vrbovala da sledeci put dodje kod nje. :) Ja apsolutno podrzavam idenje kod privatnika za one koji imaju mogucnosti, posebno kada su ovako ok kao ova zena. Jezim se od same pomisli na drzavne lekare.

P.S. Posebno sam se sokirao kada mi je rekla da je na tom mestu ultra zvuk jajnika 40 evra! :o
Ka1
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ka1 »

A to Niki sto kazes da neki lekari ostave nedovrsen posao namerno... to je za mene nesto toliko jezivo da ti ne mogu opisati... odbijam da pomislim da takvih ljudi uopste ima... to moj mozak ne moze da shvati... hvala Bogu sto njena doktorka nije takva...
Korisnikov avatar
tunks
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 03, 2004 3:09 pm

Post od tunks »

Mogu li nesto da pitam,ali da ne zamerite ako se bas ne uklapa u temu.
Naime,kod nas u Uzicu odete lepo kod drzavnog ginekologa i on vam lepo napise koje testove treba da uradite i posalje vas u privatnu ordinaciju gde bi bilo kao najbolje da to uradite...i tako vi odete popodne u tu privatnu ordinaciju i zateknete istog ginekologa kod koga ste bili prepodne u drzavnoj ordinaciji...meni se to jednom dogodilo doduse kada sam otisla popodne u tu privatnu ordinaciju i videla istu doktoru umalo je nisam lansirala kroz prozor koliko sam bila ljuta....nece da radi u drzavnoj ordinaciji preglede za koje ima platu a hoce da to privatno odradi i da joj platite 10x vecu cenu,mislim moze li se tome kako stati na put?
To sa jedne strane,sa druge strane mislim da zdravlje ne pita za cenu,eto prosle godine kada sam bila bolesna morala sam da izvrsim stotine pregleda posto je tesko bilo utvrditi sta mi je i tako pregledi neki su bili zakazivani za pola godine,godinu a za neke uopste nisu imali aparate....i tako sam ostavila kod privatnika gomilu novca pogotovu za kolor dopler krvnih sudova koji kosta djavo i po,ali eto uzicka bolnica uopste ga ne poseduje....i sta sada cekati da dodjes na red kod drzavnog lekara i dati manje novca ili ici privatniku po principu sve za zdravlje?
Ka1
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ka1 »

Ma SVE za zdravlje! To sam bas zaboravio da napisem u prethodnoj poruci! Nije strasno dati ni 100 evra za preglede jednom u 6 meseci!

Ali ja mislim da se lekarima generalno NE MOZE stati na put. Jednostavno, oni se ponasaju kao sekta, o tome je bilo gomila emisija na TV-u, stite se medjusobno i tu je kraj price... dok nam je ovakva situacija u drustvu, drzavi, dok korupcija vlada, oni ce moci da rade sta hoce... uh, kako bih im ja delio otkaze... pa toliko mladih tek svrsenih studenata cekaju da se zaposle, cak sam cuo da imaju zabranu specijalizacije do ne znam koje godine...
Korisnikov avatar
tunks
Aktivan član
Aktivan član

Post od tunks »

Nije nedovrsen posao nego izmisljen,konkretno radi se o zubarima koji i zdrave zube ili zube samo za plombu buse,lece sa sto lekova pa svaki lek 10 evra pa za jedan zub vam ode plata,ja vise u Uzicu ne smem da se usudim da idem kod zubara kakve su tu malverzacije....ne znas kome da verujes ako ti kazu da je zub za lecenje,da li je zaista tako....
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Ka1 nemam nameru da sad širim priču JER TO NIJE TEMA, ali moram da se nadovežem na ''delio bi im otkaze ,toliko mladih čeka.....'' :o
Igrom slučaja mi je suprug na medicini profesor , pa nedao ti Bog kakve nam generacije izlaze(čast izuzecima) :evil: To ne razlikuje sa koje je strane slepo crevo(ma 80% juri vezu jer je rešilo da im dete bude lekar).
A što se tiče lekara sadašnjih i ja sam za to da im se daju plate kakve dolikuju , za dobre lekare će uvek biti pacijenata a ne da lekar radi za 30000 hiljada dinara i da još bude srećan.Nisam ni na čijoj strani pa i ja sam pacijent ,ali realno gledano da ste majstor uzećeš ''privatluk''i odraditi ga u državnoj firmi a za to te niko neće pljuvati ,zar ne?
To je sasvim druga tema kao što rekoh i onaj ko nije iz tog sveta i glupo je diskutovati jer gleda sa strane sa koje njemu odgovara.Ali verujte neće proći mnogo svi ćemo biti prinudjeni da se lečimo privatno pa ko ima ok ,ko nema nek crkne.Samo da nadjemo dobrog dr.i držati ga ko oči u glavi jer u suprotnom ...... :o
Pozdrav i srećno svima
Korisnikov avatar
tunks
Aktivan član
Aktivan član

Post od tunks »

Ne znam sta si mislila time da kazes da ne razlikuju sa koje je strane slepo crevo,pa nije svim ljudima slepo crevo na istoj strani....ako si vec htela da nas ubedis nekim primerom mogla si naci i bolji.
Ka1
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ka1 »

Tacno, to je sasvim neka leva tema i ne znam kakve to ima veze sa ovim sto sam ja rekao. Ja sam naravno mislio da ljude koji znaju nesto, kao sto je na primer Filip sa foruma, nijednog momenta nisam ni pomislio na takve koje ti spominjes.

U svakom slucaju, u nasem zdravstvu je kaubojstina i nikakvo povecanje plata nece pomoci da se smiri situacija vez samo BIC pa sibaj!!! Znaci, najstrasnije kazne, otkazi, Dusanov zakonik burazeru pa da vidis kako bi se smirili...

@Tunks Dobro, nije bas toliko strasno, siguran sam da imas puno prijatelja koji ti mogu preporuciti dobrog lekara za svaki deo tela...
Ka1
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ka1 »

tunks napisao:pa nije svim ljudima slepo crevo na istoj strani

:o :o :o Molim? Ovo zaista prvi put cujem.
Odgovori