Cene
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 2:42 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Mislim da smo vec imali ovu temu negde o tome kako je u nasem zdravstvu, prema tome komentara ima uvek, imate one koji vole svoju profesiju, rade je sa srcem i nikada ne traze novac i ne nude vizit kartu ordinacije u kojoj rade popodne, nazalost takvih je mnogo manje od onih drugih, pa i sama sam dobila pre 4 godine kod ginekologa cenjenog dr. Perisica iz Fronta dijagnozu, kondiloma, moguce klamidije (video covek golim okom bez brisa), mnostvo sitnih resicastih kondiloma, u stvari dobila sam nalaz od pola strane A4 na latinskom, sa preporukom da se javim posle prvog ciklusa na lecenje laserom, Za pregled koji se sastojao od kolposkopije, pape i vaginalnog sekreta platila sam 50 evra naravno u privatnoj ordinaciji. Sestra koja mi je dala papir na moje pitanje sta moi je odgovorila mi je ladno "nista sto jedno 800-900 evra nece resiti.
Istraumirana sam otisla kod kume koja je student medicine i devojka mi prevede nalaz i kaze na njemu pise sve je ok.
Ne budem lenja zaputim se na Institut za majku i dete kod nekog od dezurnih ginekologa, covek me pregleda uradi ponovo sve briseve, kolposkopiju i uradi UZ kaze sve ok....
Da ne duzim pre godinu i nesto sam se porodila, kondilome nisam imala, a ni ranice na grlicu ni bilo cega od svega napricanog, a iskreno i da je stvarno sve ovo sto mi je napricao ja u tom trenutku sa svojom platom i ne bih bas mogla da se izlecim
Sada za sve imam preporuke i znam kod koga idem, nemam nista protiv da neko radi privatno njegov izbor i njegovo pravo, ali mislim da onima koji rade privatno nije mesto u drzavnim ustanovama, i iskreno islim da su ih mizerne plate vecinu i naterale na takav nacin zivota
ps obzirom da poznajem neke ljude koji su zavrsili medicinu, cast izuzecima, ali zaista ih 70% zavrsi preko veze, jer ni skolstvo nam nije bas u najboljoj situaciji
Istraumirana sam otisla kod kume koja je student medicine i devojka mi prevede nalaz i kaze na njemu pise sve je ok.
Ne budem lenja zaputim se na Institut za majku i dete kod nekog od dezurnih ginekologa, covek me pregleda uradi ponovo sve briseve, kolposkopiju i uradi UZ kaze sve ok....
Da ne duzim pre godinu i nesto sam se porodila, kondilome nisam imala, a ni ranice na grlicu ni bilo cega od svega napricanog, a iskreno i da je stvarno sve ovo sto mi je napricao ja u tom trenutku sa svojom platom i ne bih bas mogla da se izlecim
Sada za sve imam preporuke i znam kod koga idem, nemam nista protiv da neko radi privatno njegov izbor i njegovo pravo, ali mislim da onima koji rade privatno nije mesto u drzavnim ustanovama, i iskreno islim da su ih mizerne plate vecinu i naterale na takav nacin zivota
ps obzirom da poznajem neke ljude koji su zavrsili medicinu, cast izuzecima, ali zaista ih 70% zavrsi preko veze, jer ni skolstvo nam nije bas u najboljoj situaciji
double trouble is my life
Najredji razlog "levostranog" bola je apendiks koji je anatomski postavljen u levoj polovini trbuha. To su deca koja imanju ispreturane organe u telu, pa je sve sto se obicno nalazi desno "preslo" na levu stranu. Dakle svi organi su, kao slika u ogledalu, postavljeni suprotno od normalnog polozaja. Ovaj fenomen je prilicno redak, radi se o razvojnom (embrioloskom) poremecaju, ali i na njega mora da se obrati paznja.
dr Goran Vukomanovic
http://www.yumama.com/zdravlje/varenje/ ... voj_strani
Gospodjice,gospodjo evo pogledajte malo ovde na ovom sajtu ako meni ne verujete
Mozda cu uzeti i otpusnu listu ako budem nasla skener da vam posaljem da vidite da je slepo crevo operisano na levoj strani jer je tu bilo.
dr Goran Vukomanovic
http://www.yumama.com/zdravlje/varenje/ ... voj_strani
Gospodjice,gospodjo evo pogledajte malo ovde na ovom sajtu ako meni ne verujete
Mozda cu uzeti i otpusnu listu ako budem nasla skener da vam posaljem da vidite da je slepo crevo operisano na levoj strani jer je tu bilo.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Nov 18, 2005 1:40 am
- Kontakt:
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Evo, da se vratim na temu...............
I ja se slazem(odgovor na pitanje Obgyn) sa Nikki, ti testovi se ne rade kod rutinskog pregleda, ali tuzno je to sto se obicno rade, na zahtev pacijenta!! Ponekada neki dr predlozi to i sam (ali jako retko), a najcesce to traze same pacijentkinje, pa se i ne retko moraju "ubedjivati" sa Dr da im odradi i to!!
Cinjenica je takodje, da se masovno desava da se ode u dom zdravlja na pregled (ne mora to biti samo ginekoloski!!!!!!), i da se dobije uput i preporuka za odredjenu kliniku, da bi se na kraju ispostavilo da u istoj radi taj Dr ili da je cak i vlasnik!!!
I da, jeste tragedija sa novim doktorskim kadrovima (svaki Doktor sa malo vise iskustva i prakse to tvrdi, i kaze da svi koji su "valjali" su poumirali ili su u penziji, a "deco, tesko vama, ko ce vas da leci" su vrlo ceste izjave u lekarskoj praksi).
Citam sve ove primere na ovoj, i ostalim temama, o otimacini novca, ali meni je najupecatljiviji primer, bio primer moje drugarice koja je otisla u privatnu kliniku da joj skidaju kondilome (u totalnoj anesteziji), gde je cenovnik formiran ovako: 1 kondilom=1 evro!!!
Ne znam kako to regulisu na kraju (ona je platila 70 evra)
,ali nije ih na kraju, kada se probudila iz anestezije prebrojavala sama!!!!
Tako da je ovde sve moguce, pa cak i placanje skidanja kondiloma po komadu!!!!!

I ja se slazem(odgovor na pitanje Obgyn) sa Nikki, ti testovi se ne rade kod rutinskog pregleda, ali tuzno je to sto se obicno rade, na zahtev pacijenta!! Ponekada neki dr predlozi to i sam (ali jako retko), a najcesce to traze same pacijentkinje, pa se i ne retko moraju "ubedjivati" sa Dr da im odradi i to!!
Cinjenica je takodje, da se masovno desava da se ode u dom zdravlja na pregled (ne mora to biti samo ginekoloski!!!!!!), i da se dobije uput i preporuka za odredjenu kliniku, da bi se na kraju ispostavilo da u istoj radi taj Dr ili da je cak i vlasnik!!!
I da, jeste tragedija sa novim doktorskim kadrovima (svaki Doktor sa malo vise iskustva i prakse to tvrdi, i kaze da svi koji su "valjali" su poumirali ili su u penziji, a "deco, tesko vama, ko ce vas da leci" su vrlo ceste izjave u lekarskoj praksi).
Citam sve ove primere na ovoj, i ostalim temama, o otimacini novca, ali meni je najupecatljiviji primer, bio primer moje drugarice koja je otisla u privatnu kliniku da joj skidaju kondilome (u totalnoj anesteziji), gde je cenovnik formiran ovako: 1 kondilom=1 evro!!!
Ne znam kako to regulisu na kraju (ona je platila 70 evra)

Tako da je ovde sve moguce, pa cak i placanje skidanja kondiloma po komadu!!!!!

E Majjo, uz duzno postovanje ne mogu da poverujem u to 1 kondilom = 1 evro, jednostavno NE VERUJEM !!!
Daaaaaaj, pa to nije moguce... ko ce bre da broji kondilome!? Kao da ih je moguce prebrojati?
@Tunks Ja sam cuo da slepo crevo boli uvek na drugoj strani od one na kojoj se nalazi ali nisam znao da moze da se nalazi na suprotnoj. Ipak mislim da se ovaj primer koji si dala ne moze uzeti za "ozbiljno" jer se to desava ocigledno u 1 promil slucajeva. Rode se deca i sa mnogo gorim poremecajima, bez ekstremiteta, kapiras...
@Veki Iskreno, da je mojoj devojci lekar uradio to sto je tebi uradio... uradio bih mu nesto od cega vise ne bi mogao da se bavi medicinom... u stvari, ne bi mogao da se bavi nicim...
Kazem, samo strasne kazne, zatvorske, novcane, zabrana rada dozivotna itd. U Srbiji samo motka pomaze!

@Tunks Ja sam cuo da slepo crevo boli uvek na drugoj strani od one na kojoj se nalazi ali nisam znao da moze da se nalazi na suprotnoj. Ipak mislim da se ovaj primer koji si dala ne moze uzeti za "ozbiljno" jer se to desava ocigledno u 1 promil slucajeva. Rode se deca i sa mnogo gorim poremecajima, bez ekstremiteta, kapiras...
@Veki Iskreno, da je mojoj devojci lekar uradio to sto je tebi uradio... uradio bih mu nesto od cega vise ne bi mogao da se bavi medicinom... u stvari, ne bi mogao da se bavi nicim...
Kazem, samo strasne kazne, zatvorske, novcane, zabrana rada dozivotna itd. U Srbiji samo motka pomaze!
-
- Stalni član
Ka1, znam da zvuci neverovatno, ali je stvarno istina, jer nema razloga da mi isprica takvu "pricu" iz cista mira, a jos manje ima maste da bi izmislila tako nesto!
Ali nista strasno, za tvoju reakciju, meni kad je rekla, ja sam reagovala jos burnije!!
Naravno da vise nikada u tu ordinaciju nije ni otisla!!!
A za slepo crevo, ja sam obavestena, da kad boli, boli sa desne strane, da se bol proteze niz nogu, a ako je puklo, da su bolovi neizdrzivi i da se javlja mucnina i povracanje!! Moguce je da ima ekstrema, kao sto se desi da neko od rodjenja ima samo jedan bubreg, npr., pa tako i za ovo???!!
Na zalost, ovde nista nije utvrdjeno zakonom, pa tako ni sve ovo sto je vezano za medicinu, pa se eto uz slucajeve koji zavrse tragicno doktorskom nepaznjom, desava da rade i ordinacije koje naplacuju kondilome po komadu!!

Ali nista strasno, za tvoju reakciju, meni kad je rekla, ja sam reagovala jos burnije!!

Naravno da vise nikada u tu ordinaciju nije ni otisla!!!

A za slepo crevo, ja sam obavestena, da kad boli, boli sa desne strane, da se bol proteze niz nogu, a ako je puklo, da su bolovi neizdrzivi i da se javlja mucnina i povracanje!! Moguce je da ima ekstrema, kao sto se desi da neko od rodjenja ima samo jedan bubreg, npr., pa tako i za ovo???!!

Na zalost, ovde nista nije utvrdjeno zakonom, pa tako ni sve ovo sto je vezano za medicinu, pa se eto uz slucajeve koji zavrse tragicno doktorskom nepaznjom, desava da rade i ordinacije koje naplacuju kondilome po komadu!!

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Nov 18, 2005 1:40 am
- Kontakt:
Slepo crevo moze da boli i sa leve strane (reflektujuci bol), moze i sa desne, noga... Nema tu bas konkretnih pravila. Mene je boleo ceo stomak, pa cak i zeludac!majja napisao: A za slepo crevo, ja sam obavestena, da kad boli, boli sa desne strane, da se bol proteze niz nogu, a ako je puklo, da su bolovi neizdrzivi i da se javlja mucnina i povracanje!! Moguce je da ima ekstrema, kao sto se desi da neko od rodjenja ima samo jedan bubreg, npr., pa tako i za ovo???!!![]()
Sto se tice iskustava sa lekarima, zaista ima uzasnih (ja bolje da ne pricam koliko sam komplikacija imala oko obicne operacije slepog creva), ali mislim da je to diskusija za neku drugu temu.
Jedino nam ostaje da mislimo pozitivno, i da se nadamo da i dalje ima dobrih ljudi i dobrih strucnjaka!
-
- Stalni član
Ka1 napisao:Jedino nam ostaje da se nadamo da ce konacno doci neko ko ce razbiti lopine i korumpirane skotove, eto to nam ostaje da se nadamo!
Ne nadaj se previse..........

Ja sam odavno prestala da se nadam i samo molim Boga da mi ne zatrebaju, a ako se to desi.............

treba da uradim sve moguce briseve i kolposkopiju. u jednoj privatnoj ordinaciji su mi rekli da je cena tog paketa 8800 din.
da li bi trebalo da se raspitam koliko takav paket kosta i u drugim ordinacijama, ili je to to?
nemam osiguranje, pa moram kod privatnika. razmisljala sam i o odlasku u neku od laboratorija, ali ne znam ko bi mi onda protumacio nalaze i dao terapiju.
molim za savet ili preporuku o dobroj privatnoj ordinaciji i ginekologu.
hvala

nemam osiguranje, pa moram kod privatnika. razmisljala sam i o odlasku u neku od laboratorija, ali ne znam ko bi mi onda protumacio nalaze i dao terapiju.
molim za savet ili preporuku o dobroj privatnoj ordinaciji i ginekologu.
hvala
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Apr 04, 2006 8:57 pm
meni je isto bilo muka od cena u privatnim ordinacijama pa sam otisla u BGD u narodni front
tamo su prilicno povoljne cene
prijavila sam se s aprogram "ginekoloskog skriniga"-zakazes telefonom, dodjes oko 8 ujutru i zavrsi se oko 13
zevo sta sve ulazi u cenu od 6000din :лабораторијске анализе, ПА, колпоскопија, ултразвучни колор доплер, ултразвучни преглед дојке, цервикални брис, ЕКГ, гинеколошки и интернистички преглед
sto mislim da je povoljno u odnosu na privatnike
tamo su prilicno povoljne cene
prijavila sam se s aprogram "ginekoloskog skriniga"-zakazes telefonom, dodjes oko 8 ujutru i zavrsi se oko 13
zevo sta sve ulazi u cenu od 6000din :лабораторијске анализе, ПА, колпоскопија, ултразвучни колор доплер, ултразвучни преглед дојке, цервикални брис, ЕКГ, гинеколошки и интернистички преглед
sto mislim da je povoljno u odnosu na privatnike
A sta da kaze nezaposlena zena koja sve te analize mora da plati,kada se sabere kompletan pregled kosta,neka bile participacije,UZ,urea... mikoplazma,hlamidija.... to je plus na osnovne analize, a to se sigurno placa.
Ko radi preko omladinske npr. niko nema zdravsteveno osiguranje,u zadrugama samo odmicu glavom, kakva knjizica a sleduje im. Znam!
Za 6 meseci na koliko treba raditi po nekome savetu analize,mozda zaista nije mnogo ali,ipak treba dati odjednom, a kakve su nam plate.I jos plus ako neko muci muku sa necim pa npr.treba cesto ponavljati briseve.IGRANKA BEZ PRESTANKA.
Moj ginekolog kome idem privatno,kompletan gin. pregled naplacuje 10 000 din.I to samo zato sto znam da je vrhunski. Pa se preracunajte koliko uzima samo na dan. Da mu skidam kapu kako se snasao u zivotu ili da mislim o tome kao velikom bezobrazluku. Mozda je to realna cena ali nasa primanja nisu!
Ko radi preko omladinske npr. niko nema zdravsteveno osiguranje,u zadrugama samo odmicu glavom, kakva knjizica a sleduje im. Znam!
Za 6 meseci na koliko treba raditi po nekome savetu analize,mozda zaista nije mnogo ali,ipak treba dati odjednom, a kakve su nam plate.I jos plus ako neko muci muku sa necim pa npr.treba cesto ponavljati briseve.IGRANKA BEZ PRESTANKA.
Moj ginekolog kome idem privatno,kompletan gin. pregled naplacuje 10 000 din.I to samo zato sto znam da je vrhunski. Pa se preracunajte koliko uzima samo na dan. Da mu skidam kapu kako se snasao u zivotu ili da mislim o tome kao velikom bezobrazluku. Mozda je to realna cena ali nasa primanja nisu!