Zato pitam,imali efekta bensedin!
glikemije
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Diabeta
-
slatka_mala
- Novi član

- Pridružio se: Pon Apr 11, 2005 1:05 am
Pa da li ti bensedini imaju ikakvog efekta?To je pitanje,jer stvarno ne znam.I meni su na pocetku davali dijazepan,ali on na mene definitivno nije delovao,mozda zato sto sam bila u tom periodu isuvise nervozna.Sa druge strane,lekar mi je rekao da nije za to,da mi daje lekove za smirenje jer sam suvise mlada!
-
K.Sladjana
- Aktivan član

- Pridružio se: Pet Feb 18, 2005 2:58 pm
-
slatka_mala
- Novi član

-
K.Sladjana
- Aktivan član

Pogledaj vise na www.diabeta.net pod"stres"ima i korisnih preporuka od dr Beljic.Rec je o Adaptogenim biljkama, prvi put sam cula, vrlo interesantno...Moramo da probamo sve sto moze da nam koristi, pa vise stete imas od konstantno visokih glikemija, nego od nekoliko tableta za smirenje
uzgred ja se polako vracam u normalu..
-
slatka_mala
- Novi član

-
K.Sladjana
- Aktivan član

Ja sam predsednik Drustva za borbu protiv secerne bolesti za grad Pozarevac, i organizovala sam 2 predavanja koja se odrzavaju ovih dana. teme su: "Savremena terapija s.b." i "Podesavanje doze insulina u odnosu na aktuelne glikemije i obroke".Jos smo merili secere na ulici, gde sam otkrila 19 slucajeva sa glik. iznad 6,2, na 100 uradjenih. Prava epidemija, bar kod nas! Ima ljudi koji neznaju ni toliko da insulin moraju da drze u frizideru...a tek ostalo 
-
slatka_mala
- Novi član

-
Brka
- Aktivan član

- Pridružio se: Ned Nov 14, 2004 12:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Pitanje za koleginicu sa nadimkom "slatka mala": da li ste 100% iskljucili hipertireozu ?? Hiperglikemija koja se tesko kontrolise insulinom uz pojacanu nervozu mogla bi da ukazuje na hipertireozu, koja se opet tretira na sasvim drugi nacin.
Ako vas endokrinolog nije 105% iskljucio hipertireozu, proverite ponovo.
Ako vas endokrinolog nije 105% iskljucio hipertireozu, proverite ponovo.
-
slatka_mala
- Novi član

-
Diabeta
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
- Kontakt:
Takvi nutricionisti mi trebaju!gazza napisao:odnosno, kad sam vec krenuo po ovoj nutricionistickoj liniji, u srbiji postoje mladi i vrlo obrazovani nutricionisti koji su potpuno na svetskom nivou i koju kapiraju da se dijabetes ne moze tretirati dijetetskim principima od pre 80 godina. vecina od njih radi u institutu u batutovoj i bogu hvala nemaju veze sa doktrinama koje i dalje vladaju u bolnicama.
-
dragica.s
- Novi član

- Pridružio se: Uto Feb 22, 2005 8:54 pm
Zasigurno da nervoza jos dodatno utice na nivoe secera a i oni na pojacanu nervozu-vrzino kolo. Ja sam bila jako nervozna i depresivna dok su mi seceri bili jako poviseni a probala sam i kvalitetne antidepresive - imam 37 godina, ali mi je samo par dana bilo bolje pa onda sve po starom. Generalno sam protiv lekova za smirenje a doduse i one koje sam probala mene su samo cak i u malim dozama osamucivali. Organizmi su nam jako nezni i osetljivi i meni kapi valerijane jako prijaju - mozda da istrajes sa njima.
Dragica11
-
slatka_mala
- Novi član