Pouzdanost pilule?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
Shmizla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 14, 2007 3:04 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Pouzdanost pilule?

Post od Shmizla »

Zanima me koliko je zaista pilula pouzdana kao vid zastite od nezeljene trudnoce ukoliko se pije striktno po uputstvu...znaci bez kasnjenja sa uzimanjem pilule...

Da li je moguce da je zaista 100 posto pouzdana ukoliko je svaki put popiijem na vreme? Da li je bezbedno da dopustim decku da ejakulira u mene??

Znam da su pitanja glupa,ali osecacu se bolje ako mi ipak odgovorite :)
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

pouzdana je metoda, s obzirom da ti ne stvaras one zrele jajne celije koje bi on mogao da oplodi. :D
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm

Post od obgyn »

Ejakulacija nije pozeljna ako zelite da se zastite od seksualno prenosivih bolesti, od koje pilula ne stiti...cak i ako Vam decko da je 'totalno zdrav' jer gotovo svako ima neke viruse, bakterije, gljivice, i ostale 'baje' koje bas nije pametno razmjenjivati !
Pozdrav,
ObGyn
Shmizla
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shmizla »

pa ako zelimo da se zastitimo od polno prenosivih bolesti pomaze jedino da koristimo kondom:) virusi i bakterije se prenose i tokom odnosa bez ejakulacije( u slucaju da ne koristimo kondom)...

Zajedno smo vec jako dugo,taako da se sada stitimo samo od nezeljene trudnoce :) :wink:
Korisnikov avatar
jane_doe
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 04, 2005 2:08 am
Kontakt:

Post od jane_doe »

Shmizlice,
aj priznaj da 'oces licno da proveris magicna svojstva one stvarcice na P!? Slika Slika
Shmizla napisao:hehe pocinje da mi zvuci primamljivo sve to sa ejakulacijom,ali posto trenutno ne pijem pilule ...nista :(
doticni ginekolog napisao:....je izjavio da je veoma ZDRAVO kada muskarac ejakulira u zenu,posto neka supstanca koje ima u spermi utice na poboljsanje kose,tena,raspolozenja itd. kod zene.
...samo, nemoj niko da te laze.
svi mi dobro, vrlo dobro znamo da
ne laje kera sela radi, nego sebe radi Slika Slika

a sem toga.... schpritzen, schpritzen... dass ist fantastisch! Slika .......... go, go.... veselo, veselo Slika Slika

Slika , jane_doe-gica, u potrazi za 4umskim biserima
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

Slika
jane, totalno si looda!!! Ja sam zaboravila na ONO...Slika Slika
Shmizla
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shmizla »

Ma nije zbog toga,hahah...

Nego mi se smucilo da prekidamo kad je najsladje...:)
Jos idemo zajedno na more....cccc....ko ce da pazi na ejakulaciju :D :D :D :D :D :D :D :D
Korisnikov avatar
jane_doe
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od jane_doe »

Shmizla napisao:Ma nije zbog toga,hahah...

Nego mi se smucilo da prekidamo kad je najsladje...
Jos idemo zajedno na more....cccc....ko ce da pazi na ejakulaciju
kako ko ce da pazi? Slika Slika

nemoj sad da prepricavam kako je jedan 10-ogodisnji komsija pitao mog brata:
Ej, a je l' znas ti koliko su kondoLi Slika kod Dejana (u radnji)?
(ovo se ja smejem, bruder je bio fin, odgovorio mu je, a smejao se kod kuce...... Srce malo.... i jos kaze: Joj, evo je Elza (mama), nemoj da joj kazes. Slika)

znaci, kondoLi!!!
prvi mesec uz pilule obavezno kondoLi!!! bez zezanja! dok ne pocnu da deluju, a onda su sigurne 99,9% (po statistiKi) ako ih uzimas redovno.

Slika , jane_doe
Aktivan član

Post od Shmizla »

e smorili nas vise ti KONDOLI :wink: :wink: 4 godine sa kondolima... :cry:

E vidis to me je zanimalo...znaci prvi mesec da se pazimo,pa posle ludilo :lol:

Sad tu mi nije jasna jedna stvar...gde god citam o piluli pise da su ODMAH delotvorne...nigde ne pise kako treba da se pazi prvih mesec dana....

Volela bih da mi neko pojasni malo ovo...
haidy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 18, 2007 1:34 pm

Post od haidy »

zdravo svima :)
htela sam da vas pitam za misljenje. ja uzimam pilule vec 7 godina, sve je uvek bilo u redu, redovno sam isla kod ginekologa itd.
e sad, moj suprug i ja smo odlucili da od sledeceg meseca prestanem sa pilulama, sredile su nam se stvari u zivotu i zelimo bebca. na polovini sam table sa pilulama, i zaboravila sam poslednja dva dana da uzmem. znam da je sada vec moguce da ostanem trudna, ali da li da nastavim do kraja table pa da prekinem, ili odmah sada da prekinem, tj. moje pitanje je da li nastavak do kraja table moze da naskodi eventualno zacetom plodu?
hvala unapred na odgovoru

evo, i da odgovorim shmizli, odmah su delotvorne, pocni da ih uzimas kako pise u uputstvu, to je ili prvi dan ciklusa ili peti, u zavisnosti od vrste pilula. ja pijem mycrogynon i prezadovoljna sam, dobijala sam svakog cetvrtog petka pre podne poslednjih 7 god.
prvog meseca moze da ti se desi blago krvarenje u toku ciklusa, ali to je normalno. konsultuj se sa gnekologom oko vrste tableta obavezno.
Shmizla
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shmizla »

Hvala...doktorka mi je dala diane 35 posto imam i policisticne jajnike...

sto se odgovora na tvoje pitanje tice...ne znam sta da ti kazem...mozda je bolje da popijes celu kutiju,posto mislim da nije pametno prekidati na pola kutije...najbolje bi bilo da pitas doktora...
Korisnikov avatar
jane_doe
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od jane_doe »

e, cao narode.
Haidy, dobrodosla na forum.

ubacite vase zetone, idemo jednu hali-gali voznju po forumu, na temu pilulica Slika

-o efikasnosti razlicitih kontraceptivnih metoda - http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... 2078#22078
-o apsolutnim i relativnim kontraindikacijama za koriscenje kontraceptivnih pilula - http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... 2730#32730
-o pilulama, razno - http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=5232
-o mogucim nus pojavama - http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... 9615#19615
-o pilulama, razno2 + sporedna pozitivna dejstva pilule - http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... 1788#41788

@Shmizla:
ObGyn napisao:.....ne smije da se oslanja na pilulu kao kontracepciju ako je to prva kutija, sto znaci da je potrebno da koristi dual protection ( kondom i pilulu ).
AMIN!!!
znaci, moze tamo na uputstvu da pise i da muskatli mirisu. Dzaba. Sto je sigurno sigurno je. Da ne bude - vi'te, ja nemam/necu kondom, al zato imam sekiricu, kanda da cu malko da se nasikiram Slika

@Haidy:
ObGyn napisao:Ako se trudnoca desi dok je zena na piluli, NIJE DOKAZANO NIKAKVO STETNO DEJSTVO NA EMBRION / FETUS, tako da je svaki komentar ili istrazivanje na ovu temu od strane ginekologa neosnovano.
.........

sve pise na ovim topicima koje sam vam okacila, samo da vas ne mrzi da iscitate.

srecno.

Slika zeMske, jane_doe
Korisnikov avatar
jane_doe
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od jane_doe »

...
Shmizla
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shmizla »

Hvala...zanimalo me je ovo za dodatnu kontracepciju u toku uzimanja prve kutije,jer mi doktorka apsoluto nista nije rekla o tome... a ja se tek sad setila da je neko to pominjao...

Jedino sto bih volela da mi neko kaze zasto? Jel zato sto nivo hormona u krvi nije dovoljno visok ili ?

:wink:
Odgovori