Djurina je napisao:
Za opstu anesteziju obavezan je pregled i razgovor sa anesteziologom i ne vidim razlog zasto ne bi tada razgovarao sa njim o mogucim kontraindikacijama. Oni ljudi rade sedacije i narkomanima i secerasima i teskim bubreznim bolesnicima na dijalizi, prema tome kome ces najvise verovati ako ne anesteziologu u saradnji sa internistom koji te priprema za operaciju.
Metadonska terapija nikako ne sme biti precutkivana ako te spremaju za totalnu anesteziju. Takodje ni za analgeziju.
Ako je u pitanju lokalna anestezija onda je verovatno okej. Ali cak i tada bih objasnila svoj slucaj doktoru koji te vodi.
Takodje smanjivanje metadonske supstitucije pod nadzorom, na svoju ruku nikako nije pozeljno, definitivno bi trebalo o tome da razgovaras sa doktorom koji ti odredjuje doze.
Sve najbolje
Hvala na savetu samo što sam se igrom slučaja našao u paklu diskriminacije.Na VMA sam u Martu imao zakazanu operaciju i kada me je pripremao za zahvat doktor pripravnik ja sam mu rekao za opijate,da povremeno uzimam on je to napisao u svoju svesku,podvukao tri puta i lupio tri uzvičnika.I onda maltretiranje,doktorka koja mi je operisala diplopiju mi je došla u sobu,pa mi je rekla da sam trebao da joj kažem,a onda načelnik koji je bio toliko bezobrazan da sam na blef morao da ga uhvatim,izvadio telefon iz džepa i rekao mu da sam sve snimio.Odmah je promenio ton i smestili su me u zasebnu sobu,"boks".Znaš kako mi je odvratno bilo da sam hteo da napustim VMA,ali mi je operacija hitno bila potrebna,jer kada me je ošurio šlog,ja sam postao razrok i samo operacija je mogla da pomogne.Posle dva dana sam operisan,dan posle pušten kući,samo što mi je pre puštanja načelnik rekao(došao je u moju sobu)da je mogao da me otkači i kako je tolerantan.Ja sam mu rekao hvala i da se više nikad ne vidimo.Kontrole sam odrađivao u klinici za očne bolesti,i tako..Opekao sam se i morao sam da ćutim jer da sam to isto doživeo ne znam šta bih uradio,možda bi se svađao i pribegao nasilju,ko zna.U suštini sam miran lik i drago mi je da je ovo prošlo kako treba.Još mi je moj doktor koji me je operisao prekjuče zakazao za kraj meseca levu ruku,a nešto će slično raditi i sa stomakom i butinom