molim pomoć Ureaplasma....

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

jesa71
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Mar 02, 2008 10:11 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od jesa71 »

:cry: Naravno,mlada si,ne brini,bice...
Ludjakinja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 09, 2007 12:01 pm

Post od Ludjakinja »

E bas :( ....
Ludjakinja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 09, 2007 12:01 pm

Post od Ludjakinja »

Evo ja da se pohvalim...nemam vise ureaplasmu :lol: :lol: :lol:
Ali na zalost mm ima jos uvek...tako da,jos cekamo :roll:
ddanijela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 2:51 pm

Post od ddanijela »

E je...... pazite se sada imajte zaštićene odnose,rešiće se brzo videćeš...
Neka pije najmanje 2l tečnosti dnevno i obavezno da uzima neke vitamine!
Srećno,cmokić
darko011 84
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 27, 2008 2:37 pm

Post od darko011 84 »

[quote="ddanijela"]ćao Alex,

ljudi dal je sex dozvoljen za vreme lecenja od ureaplazme
pomagajte
miram
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 27, 2008 4:26 pm

Post od miram »

Danijela d gdje ste vi radili insemenaciju?Izvini mozda si vec pisala o tome ali ja nisam bas u toku.Unaprijed hvala.Pozdrav
ddanijela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 2:51 pm

Post od ddanijela »

Darko,sex je dozvoljen ali sa prezervativon,da bi se uspešno izlečili!!

Miram,Inseminaciju sam radila u Višegradskoj tri puta do sada i nije ni jedna uspela.Vama želim SREĆU!!

Pozdrav,
miram
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 27, 2008 4:26 pm

Post od miram »

Pa dobro,ja kako sam razumjela vecina njih je radila vise puta,tako da se i ne nadam uspjehu iz prve.Hvala ti na informaciji i srecno :D :D :D
milica83
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 16, 2007 8:57 pm

Post od milica83 »

Pocetkom nedelje bih trebala ici za Bgd, koliko sam ja razumela dr Tulica, treba da mi rade inseminaciju ovog meseca, pa bih zamolila nekog da mi pojasni sledece, treba prvo da mi rade nesto sto se zove UZ folikulometrije, ali mi nije jasno kako se to radi i sta se time dobija. Hvala unapred
Sandra87
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 18, 2014 10:26 pm

Re: molim pomoć Ureaplasma....

Post od Sandra87 »

Molim za pomoc,u 32 nedelji sam trudnoce jos pre 3 meseca ustanovljena mi je ureaplazma, pila sam eritromicin, stavljala vaginalete koje mi je ginekolog prepisao eritromicin+nistatin koje su mi napravili u apoteci,na sledecem brisu i dalje je bilo pozitivno, onda sam se ispirala tantum rosom, ali i dalje nista,cak mi je na poslednjem brisu ustanovljena i bakterija enterococcus species u malom broju.Jako sam uplasena,interesuje me da li ako ovo ne izlecim do porodjaja moze lose uticati na bebu. A i obzirom da smo planirali da zaledimo maticne celije bebe, da li i na to moze uticati? Hvala unapred
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm

Re: molim pomoć Ureaplasma....

Post od Zli doktor »

Sandra87 napisao:Molim za pomoc,u 32 nedelji sam trudnoce jos pre 3 meseca ustanovljena mi je ureaplazma, pila sam eritromicin, stavljala vaginalete koje mi je ginekolog prepisao eritromicin+nistatin koje su mi napravili u apoteci,na sledecem brisu i dalje je bilo pozitivno, onda sam se ispirala tantum rosom, ali i dalje nista,cak mi je na poslednjem brisu ustanovljena i bakterija enterococcus species u malom broju.Jako sam uplasena,interesuje me da li ako ovo ne izlecim do porodjaja moze lose uticati na bebu. A i obzirom da smo planirali da zaledimo maticne celije bebe, da li i na to moze uticati? Hvala unapred
U principu ne bi trebalo da bude nekih posebnih problema... Ispiranje Tantum Rosom u trudnoći je ordinarna glupost, a tek ova sa eritromicin vaginaletama, to neću ni da komentarišem. Ureaplazma je oportuni patogen i uglavnom se ne leči po svaku cenu. Svojim prisustvom može da dovede do prevremenog porođaja ali ne tako često. Potrebno je uraditi kvantitativni bris na ureaplazmu da se tačno odredi u kojoj je koncentraciji kod vas prisutna pa da se na osnovu toga odluči da li je poterebna terapija i naravno u tom slučaju ćete dobiti i antibiogram pa će problem biti rešen....
Za sve dalje informacije oko eventualne terapije kontaktirajte me na PP
pozdrav
Odgovori