molim pomoć Ureaplasma....
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Okt 09, 2007 12:01 pm
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Maj 27, 2008 2:37 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: molim pomoć Ureaplasma....
Molim za pomoc,u 32 nedelji sam trudnoce jos pre 3 meseca ustanovljena mi je ureaplazma, pila sam eritromicin, stavljala vaginalete koje mi je ginekolog prepisao eritromicin+nistatin koje su mi napravili u apoteci,na sledecem brisu i dalje je bilo pozitivno, onda sam se ispirala tantum rosom, ali i dalje nista,cak mi je na poslednjem brisu ustanovljena i bakterija enterococcus species u malom broju.Jako sam uplasena,interesuje me da li ako ovo ne izlecim do porodjaja moze lose uticati na bebu. A i obzirom da smo planirali da zaledimo maticne celije bebe, da li i na to moze uticati? Hvala unapred
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm
Re: molim pomoć Ureaplasma....
U principu ne bi trebalo da bude nekih posebnih problema... Ispiranje Tantum Rosom u trudnoći je ordinarna glupost, a tek ova sa eritromicin vaginaletama, to neću ni da komentarišem. Ureaplazma je oportuni patogen i uglavnom se ne leči po svaku cenu. Svojim prisustvom može da dovede do prevremenog porođaja ali ne tako često. Potrebno je uraditi kvantitativni bris na ureaplazmu da se tačno odredi u kojoj je koncentraciji kod vas prisutna pa da se na osnovu toga odluči da li je poterebna terapija i naravno u tom slučaju ćete dobiti i antibiogram pa će problem biti rešen....Sandra87 napisao:Molim za pomoc,u 32 nedelji sam trudnoce jos pre 3 meseca ustanovljena mi je ureaplazma, pila sam eritromicin, stavljala vaginalete koje mi je ginekolog prepisao eritromicin+nistatin koje su mi napravili u apoteci,na sledecem brisu i dalje je bilo pozitivno, onda sam se ispirala tantum rosom, ali i dalje nista,cak mi je na poslednjem brisu ustanovljena i bakterija enterococcus species u malom broju.Jako sam uplasena,interesuje me da li ako ovo ne izlecim do porodjaja moze lose uticati na bebu. A i obzirom da smo planirali da zaledimo maticne celije bebe, da li i na to moze uticati? Hvala unapred
Za sve dalje informacije oko eventualne terapije kontaktirajte me na PP
pozdrav