molim pomoć Ureaplasma....
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
Neću menjati doktora, zato što sam sada naišla na pravog i normalnog.Kako vidim nije jedini koji kaže da je ureoplasma bezopasna,Ja se nadam da ću posle ispijene 2 kutije eritromicina i 10 dana Doksicilina da se izlečim,neznam ni koliko dana posle terapije mogu da odem ponovo da izvadim bris ,ja sam posle eritromicina uradila nakon nekih 5 dana,ali sam čula da može tada da analiza bude lažno pozitivna.
Veliki pozdrav za vas,
Veliki pozdrav za vas,
meni su utvrdili ureaplazmu u trudnoci, na prvom pregledu, jako sam se uplasila pobacaja u prvom tromesecju ali evo sutra ulazim u peti mesec i za sada je sve ok, beba se lepo razvija, ne mogu da opisem koliko sam srecna. sledeci pregled imam za dve nedelje i doktorica je rekla da ce mi tad prepisati antibiotike posto je beba ojacala ali pitam se koliko je to neophodno i da li moze da naskodi bebi? uvek neki razlozi za brigu... 

HSG i ureaplazma
Nakon svega sto sam ovom prilikom procitala, morala sam da se ukljucim u “diskusiju”, tako sto cu izloziti svoj problem, jer sam ocigledno jedinstven slucaj. Naime, kod mene je pre 2 nedelje otkriven pozitivan nalaz na ureaplazmu (mm neg.). Doktorka (kod koje sam po preporuci otisla) mi je prepisala sledecu terapiju: 5dana po 1gr Hemomycin-a, a mm-u odjednom 2gr istog (samo 1 vece). Cim to ispijem radim bris ponovo (nije proslo ni 8 sati od oduzimanje poslednje terapije!!!!), da bi mi za 5 dana (!!!!) uradila HSG pod totalnom anestezijom! Svima vam je jasno sta ovo znaci-jer koliko je min. vremena potrebno da prodje od poslednjeg antibiotika da bi se bris dao na kontrolu. Nalaz ce sigurno biti negativan, ali sta s tim?
Kao sto rekoh, situacija je jos nezgodnija jer idem “preko veze” i ne bih da pametujem, ali s druge strane necu da dozvolim da se neko poigrava sa mnom jer znam da se HSG ne radi iako postoji najmanja sumnja o prisustvu bilo kojih bakterija.
Ako je neko imao slicna iskustva molim da mi odgovori. Unapred hvala.
Kao sto rekoh, situacija je jos nezgodnija jer idem “preko veze” i ne bih da pametujem, ali s druge strane necu da dozvolim da se neko poigrava sa mnom jer znam da se HSG ne radi iako postoji najmanja sumnja o prisustvu bilo kojih bakterija.
Ako je neko imao slicna iskustva molim da mi odgovori. Unapred hvala.
ćao Alex,
Kao prvo Ureaplasmu je nemoguće izlečiti Hemomicinom za 5 dana,trebalo je da popiješ 4 tablete odjednom pa nakon nekih 12h,kreneš sa dovicinom najmanje 10 dana,posle terapije treba da prođe dve nedelje pa onda na kontrolu,jer može nalaz da bude lažno pozitivan ili negativan.Trebaš da vidiš u kojem broju ti se nalazi ureaplasma ako je to neki mali broj možeš slobodno raditi HSG.Samo da nisu neke druge patogene bakterije ili gljivice prisutne,to se isto proverava brisevima.
Bez panike,ja sam lečila ureaplasmu i bila na HSG,Ureaplasma je dosadna,a HSG bezbolan.
Kao prvo Ureaplasmu je nemoguće izlečiti Hemomicinom za 5 dana,trebalo je da popiješ 4 tablete odjednom pa nakon nekih 12h,kreneš sa dovicinom najmanje 10 dana,posle terapije treba da prođe dve nedelje pa onda na kontrolu,jer može nalaz da bude lažno pozitivan ili negativan.Trebaš da vidiš u kojem broju ti se nalazi ureaplasma ako je to neki mali broj možeš slobodno raditi HSG.Samo da nisu neke druge patogene bakterije ili gljivice prisutne,to se isto proverava brisevima.
Bez panike,ja sam lečila ureaplasmu i bila na HSG,Ureaplasma je dosadna,a HSG bezbolan.
Danijela,
sa nestrpljenjem sam cekala neki odgovor, sto na srecu nije dugo potrajalo, pa ti se ujedno zahvaljujem. Ovim si samo potvrdila moje sumnje da se ureaplasma ne moze izleciti za 5 dana. Moja terapija je iskljucila dovicin, jer sam na isti vec 2 godine rezistentna. Pretpostavljam, da je ovom udarnom terapijom (1gr hemomicina/dnevno) doktorka zelela da ide na smanjenje broja bakterija sto bi stvorilo (kao sto kazes) mogucnost za snimanje HSG-om. S' druge strane, upotreba ovih lekova sigurno je izazvala pojavu gljivica (pojacan mi je sekret), pa se opet vracamo na pocetak....
Mislim da cu, na kraju, ipak na neki nacin izbeci celu proceduru i promeniti doktorku-radikalno resenje, nadam se bez posledica.
sa nestrpljenjem sam cekala neki odgovor, sto na srecu nije dugo potrajalo, pa ti se ujedno zahvaljujem. Ovim si samo potvrdila moje sumnje da se ureaplasma ne moze izleciti za 5 dana. Moja terapija je iskljucila dovicin, jer sam na isti vec 2 godine rezistentna. Pretpostavljam, da je ovom udarnom terapijom (1gr hemomicina/dnevno) doktorka zelela da ide na smanjenje broja bakterija sto bi stvorilo (kao sto kazes) mogucnost za snimanje HSG-om. S' druge strane, upotreba ovih lekova sigurno je izazvala pojavu gljivica (pojacan mi je sekret), pa se opet vracamo na pocetak....
Mislim da cu, na kraju, ipak na neki nacin izbeci celu proceduru i promeniti doktorku-radikalno resenje, nadam se bez posledica.
E što se tiče bakterija i gljivica i ja sam ih imala,užasno su dosadne a dobila sam ih od lekova,preporučujem ti da kupis u apoteci Laktogun tablete,i Canesten vaginalete meni su te tri vaginalete pomogle,a Laktogun (mislim da se tako piše)a čita Laktodžin su tablete koje sadrže prirodne bakterije koje moraju da se vrate u vaginalnoj flori da bi se borile sa drugim bakterijama i gljivicama,i preporučujem ti da što više unosiš mlečnih proizvoda.I još jedno ti savetujem da Hsg uradiš u privatnoj klinici Soldo kod našeg dragog doktora Peđe,odličan je stručnjak a i ceo tim je sjajan.
Pozdrav
Pozdrav