Pomoc oko prvog ginekoloskog pregleda!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

sandra 1980
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 27, 2007 10:38 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od sandra 1980 »

Slazem se sa poslednjim odgovorom za neke komentare s tim sto ne znam da li se konstatacija odnosi i na moj odgovor!?
nijenina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 25, 2005 7:45 pm

Post od nijenina »

naprotiv :D
aleksandra_k
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 16, 2007 2:05 pm

Post od aleksandra_k »

:lol: lude ste :P nego, sada sam se ponadala da taj rektalni pregled mozda i nece biti potreban... Pre nego sto odem na pregled, prvo cu popricati sa ginekologom, da mi kaze kako ce sve teci. Nego, koliko kosta ova usluga kod privatnih ginekologa, zna li neko? I da li neko ima da mi kaze mozda nesto o hormonskim tabletama - da li izazivaju gojaznost, maljavost...? Mnogo vam hvala na podrsci i korisnim savetima :)
Suzy Q
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 06, 2006 9:39 am

Post od Suzy Q »

Prvo bih spomenula doticni komentar...uzas!
Drugo, moj prvi ginekoloski pregled bio je rektalni, cak namanje neprijatan od kasnijih klasicnih.Videces, bice ti smesno sto si se bespotrebno ovoliko uzbudjivala i opterecivala time...
Cene pregleda su slicne i kostace u zavisnosti od toga sta ti sve bude radio(ultra zvuk, sekret, pregled...)jedno 4-5 hiljada sigurno.
Pila sam i hormone, nisam se ugojila niti su mi izrasli brkovi :D
Korisnikov avatar
jane_doe
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 04, 2005 2:08 am
Kontakt:

Post od jane_doe »

aleksandra_k napisao:I da li neko ima da mi kaze mozda nesto o hormonskim tabletama - da li izazivaju gojaznost, maljavost...?
pozdrav Aleksandra,

u najkracem - ne! & ne!
danasnje, niskodozazne pilule ne goje......
a neke od njih upravo smanjuju maljavost, bubuljice.....

oooooooopsirno o pilulama imas na sledecim stranicama:

Slika , jane_doe
aleksandra_k
Novi član
Novi član

Post od aleksandra_k »

Juce sam bila na ginekoloskom pregledu. Samo je bio ultrazvucan i sve je u redu. Pozalila sam se na sekret koji mi se javlja i bez pregledanja ginekolog mi je dao Kansen-vaginalni krem i Neo-Penotran vaginalete. Rekao mi je da cu moci da ih stavim, a da ne ostetim himen, medjutim nije moguce. Stvarno ne znam zasto mi je dao te lekove. U uputstvu za vaginalni krem pise da treba intravaginalno da se koristi, a ja ga samo spoljasnje koristim. Da li ce imati efekta? Zanima me kako ginekolog uzima uzorak sekreta? Nesto mi je rekao za bris, pa da se to nosi u laboratoriju na analizu...moze li sa spoljasnjosti uzeti uzorak na stapicu? Zasto se vrsi rektalni pregled kod sekreta?
jeci
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 23, 2007 3:39 pm

Post od jeci »

da izgubi nevinost, time nista nece resiti pa jasno je da moze stvoriti i jos vecu problem.
jeci
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 23, 2007 3:39 pm

Post od jeci »

meni je ginekologica rekla da postoje vaginalete koje su male i koje mogu da stavljaju devojke koje nisu imale sex odnose tako da ne mogu da skode,meni je to sve cudno nisam pristala na to,treba proveriti dobro bez zurbe.
aleksandra_k
Novi član
Novi član

Post od aleksandra_k »

Hvala na private messages, trudnjaca i okano.
RLik
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 22, 2013 2:33 pm

Re: Pomoc oko prvog ginekoloskog pregleda!

Post od RLik »

vidim da mnogi govore kako za ultrazvucni pregled kod nevinih devojaka treba puna besika. ja moram na UZ zbog hronicne anemije, pa da se vidi da li imam ciste ili sta vec. pri zakazivanju nisam naglasila koji pregled mi treba, pa me interesuje kako tacno da se pripremim.
justice_is_lost
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 07, 2013 11:46 pm

Post od justice_is_lost »

Kakav rektalni pregled? :-? iz toga se ne moze saznati sta ti je sa vaginom, ako razmisljas logicno :-P jako je vazno da nadjes dobrog ginekologa, trebas se o tome prvo raspitati i otici na pregled. Jer sigurno ces dobiti bolje savete :-)
justice_is_lost
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 07, 2013 11:46 pm

Post od justice_is_lost »

[quote="RLik"]vidim da mnogi govore kako za ultrazvucni pregled kod nevinih devojaka treba puna besika. ja moram na UZ zbog hronicne anemije, pa da se vidi da li imam ciste ili sta vec. pri zakazivanju nisam naglasila koji pregled mi treba, pa me interesuje kako tacno da se pripremim

UZ koji se radi preko stomaka zahteva punu besiku, a za UZ vaginalnom sondom koja se stavlja u vaginu je pozeljna prazna besika. najbolje je samo otici, a ako ce te pregledati UZ sondom onda ce te tamo poslati u WC da mokris :)
Odgovori