Gasovi, stolica...

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

hunter
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 1:46 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Lokacija: Lugar i PSIHOLOG ANALITICKE ORIJENTACIJE VODJEN LJUBAVLJU KRENU' U BESPUCE OHHHHH ZMEJEVI, ZMAJEVI!
Kontakt:

Post od hunter »

Simonke napisao:cesti gasovi,cudna stolica(od bele do do malo tamne,slabo formirana,kasasta),crveni tragovi u stolici....Stolicu sam davao na analizu(krv,bakterije)sve je negativno!!Crveni tragovi kao da su od gume,tako deluju,smesno ali tako je :)!!Imam ceste vrtoglavice!!
Davao sam i krv na anlizu i sve je ok(krvna slika,sedimentacija...) osim bilirubina,koji je malo povecan!!Na ultra-zvuku utvrdjeno je da je debelo crevo malo uvecano i da je zucna kesa malo spustena,ostalo je dobro!!Imao sam i kamen u bubregu,izbacio sam ga!sada je ostao samo pesak u oba bubrega!! :)
Molim za pomoc i savet,postajem nervozan! :) I ne ide mi se na gastroskopiju!!!!!!!! :((((((
Posto ti je stolica tako "smesna", ne mogu a da ne postavim i smesno pitanje! Jeste li mozda jeli crvenih paprika pre te stolice? Mislim prosto mi je neverovatno da je to vidljiva krv koja nije vidjena na analizi stolice, jer cak i minimalno okutno krvarenje koje se meri u + (krsticima) mora biti prikazano, a kamo li ne nesto sto je vidljivo golim okom. JA ipak savetujem ozbiljnu posetu gastroenterologu koji ce sprovesti sva potrebna ispitivanja.
Jos savetujem, ma koliko god da su neprijatna i bolna da ih bez pogovora uradite!
Simonke
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 28, 2008 11:46 pm

Post od Simonke »

Ma to je bila sala,naravno da cu otici ako moram!!
Verovatno si medicinski radnik,kada tako reagujes!!Ne krivim ja nikoga,lekari samo mogu da mi pomognu!!Samo sam hteo savet,odgovor na pitanje sta bi to moglo biti!!
Simonke
Novi član
Novi član

Post od Simonke »

Nisam jeo paprike,ti tragovi se pojavljuju povremeno,a kao sto rekoh analiza na krv je skroz negativna!!
HVALA NA SAVETU!!
hunter
Stalni član
Stalni član
Lokacija: Lugar i PSIHOLOG ANALITICKE ORIJENTACIJE VODJEN LJUBAVLJU KRENU' U BESPUCE OHHHHH ZMEJEVI, ZMAJEVI!
Kontakt:

Post od hunter »

Svakako da morate otici, jer svaka tegoba koju osecate je i jedan signal koji Vas organizam salje da Vas upozori da nesto sa njim nije u redu! Sve sto ste napisali ukazuje na simptome, koji mogu da najavljuju nesto bezopasno, kao i opasno i zato pravac gastro. To ti je najprecizniji savet, a kad se dijagnoza uspostavi, onda se traze saveti putem medija kakav je i ovaj forum.

Srecno!
hunter
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od hunter »

hunter napisao:Svakako da morate otici, jer svaka tegoba koju osecate je i jedan signal koji Vas organizam salje da Vas upozori da nesto sa njim nije u redu! Sve sto ste napisali ukazuje na simptome, koji mogu da najavljuju nesto bezopasno, kao i opasno i zato pravac gastro. To ti je najprecizniji savet, a kad se dijagnoza uspostavi, onda se traze saveti (oko lecenja, pa cak i alternativnih metoda, npr. putem cajeva i ishrane) putem medija kakav je i ovaj forum.

Srecno!
hunter
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od hunter »

..
hunter
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od hunter »

E, sad sam nesto zeznuo i nakucao 3 posta bez veze :lol:
Simonke
Novi član
Novi član

Post od Simonke »

Posetio sam gastroenterologa,on je na ultra-zvuku utvrdio udebljano debelo crevo i naglasio da nema nikakvih izraslina i da je ostalo u redu!!ali ako ne bude bolje preporucio je gastroskopiju!!Prepisao mi je Probiotc i lek za zeludac!!!pri kraju sam te terapije,postoji pobboljsanje,ali jedva primetno!!
hunter
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od hunter »

Hmmh, mislim da on licitira. Ultrazvuk je dobar ukoliko pronadje nesto konkretno, ali kad ne pronadje, ide se dalje. Popogu, pa toliko je Dg koje se nemogu kontatovati ultrazvukom, zato postoje malo neprijatnije ali pouzdanije metode! Jeli Vam radio test na Helicobacteriju (moze i kroz krv, ali je najbolje da se odma uradi gastroskopija)?
Iako, ukoliko se te "gumenaste krvave fleke" zaista krvave, pre bih posumnjao na "donji deo" digestivnog trakta! Savetujem VMA!
Simonke
Novi član
Novi član

Post od Simonke »

Ovih dana bi trebalo da odem na test za helicobacteriju,preko krvi!!
Hvala puno na odgovorima i savetima,znaci mi!!
hunter
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od hunter »

Simonke napisao:Ovih dana bi trebalo da odem na test za helicobacteriju,preko krvi!!
Hvala puno na odgovorima i savetima,znaci mi!!
:wink: JAvi mi sta je bilo i ne chekaj dugo!
Simonke
Novi član
Novi član

Post od Simonke »

Vazi!! :)
Hvala jos jednom!! POZZ
X
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Nov 12, 2003 1:00 am

Post od X »

Mene moji problemi jos muce, nosio sam stolicu 3 dana i radili su mi test na 3 bakterije. Recite mi da li privatne laboratorije rade testove na gljivice i ostalo sto bi moglo da se uradi, da odnesem jednom stolicu a ne da nosim 10 puta, jer i radim i studiram. Imam vremena da odem, ali mislim da je ponesto nepotrebno. Ne mozes danas da imas bakteriju pa sutra nemas pa prekosutra imas. Ili ja negde gresim?(sto nije iskljuceno)

Testovi od 3 dana su ok. Zaboravio sam tacno kako se zove taj test.

Hvala.

Sta jos da gledam, oticicu u BG ako moram, ovde je sistem skroz cudan.
ivica80
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 24, 2012 8:16 pm

Re:

Post od ivica80 »

X napisao:Odlican odgovor, iako ne razumem sve te izraze brzo cu ih naci na internetu da te ne bi zapitikivao puno i takodje odlichno zapazanje, ja osim shto sam slab sa vremenom, slab sam i sa raspolozivoscu dobrih strucnjaka, i bolnica, klinika gde bi to mogao da uradim. Zivim u manjem gradu a studiram u NS, ali sam sada retko u NS posto sam pri kraju.

Helicobacter se iz krvi dijagnostikuje, nadam se?
Znaci otprilike imam neku kombinaciju tih bacterija gljivica najverovatnije... Nista me ne bi cudilo.

Ovo sam nasao:

nadimanje, podrigivanje, promjenjiv apetit, bol u stomaku, uèestale, kašaste stolice

GIARDIA LAMBLIJA INTESTINALIS

Šta je Giardia lamblija?
To je parazit koji se prenosi inficiranom hranom ili piæem ili bliskim dodirom sa infestiranom osobom.

Koliki je period inkubacije kod ove parazitoze?
Eksperimentalno je utvrðeno da je neophodno da proðe 9 dana od unošenja cista lamblije do pojave klinièkih znakova infestacije.

Gdje lamblija boravi u organizmu?
Lamblija se prièvršæuje za epitel crijevne sluznice i hrani se sadržajem iz crijevnog lumena. Izbacuje se stolicom u obliku cista. U sluèaju dijareje (proliva) u stolicu se mogu naæi veom apokretne lamblije.

Koji su simptomi kod ove parazitoze?
Simptomi su u veæini sluèajeva nekarakteristièni ili ih èak nema. Meðutim, veæi broj bolesnika ima sljedeæe simptome:
- nadimanje
- podrigivanje
- promjenjiv apetit
- bol u stomaku (periumbilikusni bol)
- uèestale, kašaste stolice

Da li se lamblija može naæi i u želucu?
Može. U gastrointestinalnoj lokalizaciji najèešæe se javlja bol u epigastriju (želucu), crijevne kolike, nadimanje, povraæanje, anoreksija, uèestalo crijevno pražnjenje.

Koji su simptomi kod masivne infestacije lamblijama?
U masivnoj infestaciji lamblijama javlja se dugotrajna dijareja, znatan gubitak tjelesne težine, edemi (otoci), kao i trofièki poremeæaji – suva i atrofièna koža, meka i lomljiva kosa, privremeni gubitak pigmenta, gubitak dlakavost u pubiènom i pazušnom predijelu.

Kako se postavlja dijagnoza bolesti?
Za postavljanje dijagnoze najveæi znaèaj ima nalaz lamblija u duodenumskom sadržaju (pod uslovom da je žuè A pregledana odmah, jer lamblije pri stajanju ubrzo uginu). U stolici se nalaze ciste lamblije u sluèaju proliva. Dijagnostièki znaèaj ima i RTG pregled duodenuma.

Kako se lijeèi ova parazitoza?
Bolest se vrlo uspješno lijeèi akridinskim preparatima (Acranil tablete). Dozu lijeka i dužinu trajanja lijeèenja odreðuje ljekar. Nakon terapije, svi simptomi bolesti nestaju.

Imam sve simptome osim promenjljivog apetita, mada ne bih znao sta znaci promenjiv apetit, oduvek svashta neshto jedem. A sta je ova bolest nemam pojma :)
Ja sam imao tu bakteriju i ponovo mi se pojavila , elergican sam na Oragvil da li postoji drugi lek za ovu bakteriju. Pio sam Ambedazol koji je jedva nadjen u Bugarskoj ali se vise ne proizvodi . Kada sam pio Oravgil zavrsio sam u bolnici sa Urtikariajma po telu . Polse toga sam pio presing da bi lecio i to . Molim odgovor u privatnoj poruci ili ovde javno . Hvala puno.
Odgovori