Zašto se otvoreno ne razgovara o pojedinim stomatolozima ?

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Maria Mancini
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 18, 2010 5:50 pm

Zašto se otvoreno ne razgovara o pojedinim stomatolozima ?

Post od Maria Mancini »

Na ovu temu me su me potakla iskustva, sa drugih PDF-ova, npr. ginekologije.
Tamo imate čitave teme :"Najbolji ginekolog", pa u određenom gradu ili čak kraju grada, ako je veći. Iznose se pozitivna, ali i negativna iskustva.
Delimično, ovo mogu da pripišem ženskoj solidarnosti, ali i ovde postuju i žene i muškarci i kad neko zatraži preporuku za stomatologa, obično je ne dobije ili dobije PP, mada ne vidim zašto se ne bi pisalo javno o jednim, a o drugima ne ?
Zdravlje zuba jeste bitno, ali vidim da se zubi koji su i u jako lošem stanju mogu sanirati i dovesti do toga da su nalik prirodnim. Čak se i bezubost može srediti uz pomoć implantologije i protetike. Posledice koje ostavljaju zubi koji su u lošem stanju na pojedine organanske sisteme, pa time i čitav organizam je priča za sebe i ne bih je potezala ovom prilikom.
S druge strane, odmakle promene na ženskom reproduktivnom sistemu su, nažalost, ireverzibilne, odn. završavaju se, u velikom %, letalnim ishodom, pa, opet žene preporučuju ginekologe ( ovde mislim na redovne preglede kojima se podvrgava svaka žene koja vodi računa o zdravlju, ali samim tim i intervencije, vođenje trudnoće, porođaj...).
Naravno, izbor lekara, sad govorim o svim specijalnostima, pa i o stomatolozima, je odgovornost onog pacijenta koji prihvata preporuku nepoznate osobe sa foruma.
Jednostavno nije mi jasno, jer deluje iracionalno, pojedini stomatolozi se mogu reklamirati tako što neko piše pozitivno o njima, ali to važi i za druge grane medicine.
Sumnjam da ću dobiti odgovor, ovim razmišljanjem želim da potaknem da se javno piše o stomatološkim ordinacijama i pojedinim stomatolozima.
Niko se nije setio da slika svoje zube pre i posle intervencije, pa da vidimo. Evo ja ću, samo da smislim šta i kod koga i tako pišemo pod nickovima, uostalom to su naši zubi.
Zašto da ne ? :wink:
Korisnikov avatar
Ivanna Kraljica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 22, 2009 9:28 pm
Kontakt:

Re: Zašto se otvoreno ne razgovara o pojedinim stomatolozima ?

Post od Ivanna Kraljica »

ja en razumem sada,mi pisemo o stomatolozima ovde na netu,ili generalno o svim iskustvima sa svim stomatolozima sa kojima smo se susretali...????
Maria Mancini
Novi član
Novi član

Post od Maria Mancini »

Ivanna Kraljica napisao:ja en razumem sada,mi pisemo o stomatolozima ovde na netu,ili generalno o svim iskustvima sa svim stomatolozima sa kojima smo se susretali...????
Nedajte se zbuniti ovolikim brojem tema i linkova, tu su ne da bi ih čitali, nego da pojasnim ono što sam htela da kažem.
Na ginekologiji se otvoreno priča o pojedinim ordinacijama, žene postavljaju pitanja, a druge koje su imale dobra ili loša iskustva im odgovaraju.
Pogledajte samo poslednji link, sa PDF ginekologija - ima čak 18 stranica.
Na stomatologiji nije tako, vrlo retko se navodi ime ordinacije, pod izlikom da je reklamiranje zabranjeno, mada mislim da je vrlo lako razlučiti da li se neko reklamira ili je jednostavno u pitanju pacijent koji želi da pomogne drugom svojim iskustvom, pozitivnim, ali paradoksalno još i više negativnim, a u odnosu na pojedinu ordinaciju i stomatologa.
Zato sam i izdvojila citat o besplatnoj reklami, slažem se, zašto neko da koristi forum da bi se reklamirao, ali zašto rad pojedinih ordinacija i stomatologa ne učiniti transparentinijim.
To bi bila i poenta, navesti imena, a ne pisati uopšteno o pojedinim procedurama, matrijalima i sl. Na ovaj način pacijenti se edukuju, što je lepo, ali opet, kad dođu u kontakt sa nekom novom ordinacijom i pitaju za sve to, hoće li stomatolog biti sasvim iskren prema njima, ili početi priču : Mi raspolažemo najsavremenijim aparatima, koristimo najnovije tehnike, naši saradnici su najbolji i sl. Pogledajte sajtove pojedinih ordinacija, uvek isto, : pre i posle ( intervencije ), da li neko može da tvrdi da su ti snimci autentični, tj. snimljeni tu ili skinuti sa neta ? Sve je moguće.
Još nešto, primetila sam da pojedini stomatololozi navedu zanimanje, a onda pacijente preko PP ili emil adrese zovu u svoju ordinaciju. Ovo i bio neki granični slučaj, da li je to reklama ili ne ? Takvi postovi prolaze.
Da zaključim, ono što mi je čudno kako to da je se na jednom podforumu razvila tema na 18 stana, a na drugom neki ostaju i bez odgovora, kao u poslednjem primeru ( vidi link) ?
Možda je rešenje u objedinjavanju tema i postova, ali svakako jeste u tome da se javno kažu imena stomatologa, ordinacija, opišu utisci, na kraju pacijet kaže da li je izašao zadovoljan ili ne iz te i te ordinacije i da li je zadovoljan radom tog i tog stomatologa.
Ništa lakše :wink:

Ginekologija
Tema posta: Studentska poliklinika, ginekolog?
Stranica 1 od 9
[ 127 Posta ]
http://www.doktor.rs/forum/ginekologija ... t6592.html

Tema posta: Dr Mima Fazlagic

Stranica 2
[ 17 Posta ]
http://www.doktor.rs/forum/ginekologija ... 18636.html

Tema posta: dobar ginekolog u Novom Sadu - preporuka
Stranica 1 od 10
[ 146 Posta ]
http://www.doktor.rs/forum/ginekologija ... 11965.html
Tema posta: dobar ginekolog?
Stranica 1 od 18
[ 263 Posta ]
http://www.doktor.rs/forum/ginekologija ... t2366.html

Stomatologija
Tema posta: Najpoznatiji stomatolozi :)
[ 3 Posta ]
milanche_srb napisao:Jako tesko je reci ko je najbolji a ko najgori i o tome je jako nezahvalno pricati. Osim toga to bi bila besplatna reklama za doticnog doktora ili doktore, sto je zabranjeno... tako da verujem da ces ostati uskracena za odgovor. Jedino da ti neko posalje privatnu poruku.
Tema posta: Kod kog stomatologa da idem
Stranica 1 od 3
[ 31 Posta ]

http://www.doktor.rs/forum/stomatologij ... t8824.html
Tema posta: MOLIM PREPORUKU ZA BEZMETALNU KERAMIKU U NOVOM SADU

[ 1 Post ]
http://www.doktor.rs/forum/stomatologij ... 30254.html
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Ne razumem potrebu da se bavite analiziranjem tema po podforumima, teme otvaraju korisnici, ili moderatori, teme i postove kontrolishu moderatori i admini, a nikako se ne moze uticati na to ko ce otvoriti koju temu i pod kojim nazivom bilo gde na forumu! A da li ej neshto reklama odluchuju oni koji vode ovaj forum i sajt.

Ako imate konkretan predlog, konkretno ime nekog lekara slobodno otvorite temu, pa ko se nadje od korisnika 'prozvanim' pisace na toj temi!

Ili vi zelite da reklamirate neshto ili nekoga?
Ili imate dosta slobodnog vremena?

Ako imate konkretno pitanje ili preporuku, dilemu, informaciju slobodno otvorite temu kakvu zelite, pravila jesu za poshtovanje ali suvishe se opterecujete analiziranjem foruma.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Maria Mancini
Novi član
Novi član

Post od Maria Mancini »

Samo sam htela da doprinesem kvalitetu podforuma, a mislim da bi se to postiglo iznošenjem imena i prezimena doktora na njemu
Naravno, ljude ne možeš naterati da pišu na određeni način, ako to neće, samo više mi se sviđa javno iznošenje imena, onda se mogu uključiti i drugi, prepoznati ime ordinacije ili doktora, pa i oni izneti svoje iskustvo, ako sve ostane na nivou PP i niko ne piše javno, kako onda da znamo, ko je zaista dobar stomatolog ili dobar u nekoj od grana stomatologije, a ko ne ?
Ja ne želim da reklamiram, bilo koga, naprotiv treba mi preporuka za zubara, ali slaba vajda, vratimo se na poslednji link, gde žena traži stomatologa koji bi joj postavio bezmetalnu keramiku i nije dobila ni jedan odgovor, a živi u Novom Sadu :roll: .
Korisnikov avatar
Ivanna Kraljica
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

evo moja preporuka dr.Dragutin iz Uzica,ima svoju ordinaciju....odlican je,sve objasnjava,ume da opusti da razume strah(sto mi je osnovno).........ako vas jos nesto interesuje pitaj te
Maria Mancini
Novi član
Novi član

Post od Maria Mancini »

Hvala, a jel taj Dragutin u Uzicu ? Onda nista, ja sam iz Beograda. (Maria Mancini, ja marka cigareta koju pusi glavni junak Manovog "Carobnog brega", ali i ove dame sa slike, pa zato i lokacija Carobni breg :wink: )
A vidim ti si s Marsa nadam se da imas neko logicno objasnjenje. Sala, naravno :D
Korisnikov avatar
Ivanna Kraljica
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

da taj tj moj Dragan je u Uzicu,u centru ima ordinaciju..
pa to ima objasnjenje,nedavno smo smo neko drustvo i ja u bousu pocelu da se druzimo,a posto se samo tada vidjamo,i nznm im imena,mi smo marsovci i marsovke i onda tako pricamo kako ej bilo na marsu,inace imam ja vilu na Marsu,pa ako budete u prolazu svratite slobodno,uvek ima malih roze gore!!! :lol:
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

U Bgd jedino mogu da preporuchim mog zubara, doktorka Milena Gegic, radi u domu zdravlja Novi Beograd u 45tom bloku!

A privatno doktor Drazen Burgermajster!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Maria Mancini
Novi član
Novi član

Post od Maria Mancini »

Ivanna Kraljica napisao: inace imam ja vilu na Marsu,pa ako budete u prolazu svratite slobodno,uvek ima malih roze gore!!! :lol:
Obavezno svraćam, samo red je da prvo nabacim jedan pravi holiwoodski osmeh :D ( doduše, ja sam zelena, ali nadam se da me primate u društvo :P )
tamaraft napisao:U Bgd jedino mogu da preporuchim mog zubara, doktorka Milena Gegic, radi u domu zdravlja Novi Beograd u 45tom bloku!
A privatno doktor Drazen Burgermajster!
Hvala, ovako sam nešto i zamišljala, hajde da napišemo imena i prezimena, doktora čijim smo radom zadovoljni ili nezadovoljni, znači to nije reklama, nego preporuka :wink: .
Npr. da je ona devojka kojoj su krunice počela da ispadaju nakon 2 godine ( ovaj primer je baš dobar ) napisala ime i prezime stomatologa, kladim se da bi mu se broj pacijenata smanjio, naročito ako živi u manjem mestu, pa bi se i on malo zamislio.
milanche_srb
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm

Post od milanche_srb »

Ivanna Kraljica napisao:da taj tj moj Dragan je u Uzicu,u centru ima ordinaciju..
pa to ima objasnjenje,nedavno smo smo neko drustvo i ja u bousu pocelu da se druzimo,a posto se samo tada vidjamo,i nznm im imena,mi smo marsovci i marsovke i onda tako pricamo kako ej bilo na marsu,inace imam ja vilu na Marsu,pa ako budete u prolazu svratite slobodno,uvek ima malih roze gore!!! :lol:
Kako se vi lepo zabavljate :D :D :D
Dr Milan Ivanovic
specijalista maksilofacijalne hirurgije
Korisnikov avatar
Ivanna Kraljica
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

milanche_srb napisao:
Ivanna Kraljica napisao:da taj tj moj Dragan je u Uzicu,u centru ima ordinaciju..
Kako se vi lepo zabavljate :D :D :D
pa ja nmgu da zapamtim kako se koji zove i onda smo marsovci i marsovke,mora da se zeza nekako.......

@primamo mi i zelene,mada oni su sa neputna ili jupitera,ali mi smo druzeljubivi ;)
Korisnikov avatar
Ivanna Kraljica
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

da sad malo kritikujem.ima jedna Marija,Marija prezime ne znam,radial je u mojoj osnovnoj i UNISTILA mi zube,niej sve,ali npr skidala je plombe i kao ne valju i stavljala nove i onda mi se tako napravio unutrasnji kamenac,a takodje sam ostala bez sestice,zbog iste osobe,koja je skinula plombu kaze ne treba tu da stoji,a iz zuba ziadjen zivaci onda je napravila problem,tj napravila je tonu problema.....sve u svemu moj stomatolog je to sada sredio.........
S8775
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 29, 2010 4:36 am

Post od S8775 »

Iskreno, treba javno da se govori o stomatolozima i njihovom ponasanju, jer ono je nekada stvarno sramotno.
Navescu vam moje iskustvo sa dr Tomislavom Zivanovicem iz ordinacije Tim stomatologija u Vojvode Stepe.
Nakon neupesnog tretmana u trajanju od 3 godine na Stomatoloskom fakultetu, dosao sam kod Tomislava Zivanovica. Stavio mi je kontraspel lukove koji ne smeju da se nose vise od mesec dana, zato sto mogu da ostave velike posledice na korenove zuba, i drzao ih 6 meseci, dok mi zubi skoro nisu poispadali. Sam je rekao da ti kontraspel lukovi ne smeju duze od mesec da se nose, i uprkos tome sto sam ga pitao vise puta da li zna da su mi ti lukovi na zubima, govorio je da je to u redu. Pritom, lagao me je kako nema materijala da vodi dalje terapiju, i molio me da cekam. Cak mi je jednom prilikom, kada je odlazio u Spaniju na odmor, rekao kako ce da pogleda i tamo da slucajno nemaju to sto meni treba. Za sve to vreme ja sam cekao, dolazio povremeno, on se zalio kako nema materijala, a meni korenovi zuba propadali. Rekao mi je da ce me pozvati kada nabavi materijal, ali naravno to se nije desilo. Ja sam onda otisao kod jednog drugog ortodonta, i on mi je rekao da su mi korenovi zuba osteceni i da hitno moram da skinem protezu, sto sam i uradio. Imam snimak neposredno pre i neposredno posle odlaska kod Zivanovica, i tu se vidi razlika, i drugi ortodont mi je rekao da je to od tih kontraspel lukova, jer ne smeju dugo da se nose. Eto vam preciznog komentara, sve od A do S, pa neka i zna ko ga je ostavio.
elenica123
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 31, 2010 7:43 pm

Post od elenica123 »

Navescu i ja moje iskustvo sa dr Radetom Vuceticem iz ordinacije Family Dentist Banovo brdo-Nekoliko godina sam se kod njega lecila, samo je islo do plombi, hvala zivotu nista vise od toga, i ne mogu da lazem pa da kazem da su plombe nekorektno uradjene, cetri donje na po dve sestice i po dve 7 stoje sedam godina, jedna od njih 4 godine i nije nikakvih problema sa zubima bilo, plombe nisu ispadale, ja ih nisam menjala a bele su u pitanju (tri nisu bas tako povrsinski male a jedna je manja) ali sam se strasno razocarala kad sam od njega dozivela da mi jedan ili dva zdrava zuba izbusi (dva je izbusio, od njih sam sigurna da je bar jedan bio zdrav a mozda i oba).Jedan je jos hteo (gornju desno 7), tu sam stala (kada sam posumnjala), otisla kod drugog stomatologa po misljenje koji je rekao da je ona zdrava (ne moze kvar da vidi, slao me na rendgen snimak i na njemu sve ok, trazio razloge za jedan deo na snimku ali vise sumnja na zub do njega radjen nego na 7, da je ili prirodan defekt zuba ili nije sve izbusio na tom zubu ali kaze da bi to bilo nemoguce jer bi se trebalo uociti.Kaze da je i kvar na zubu 7 to on ne bi mogao uociti jer na 6 je povrsinska plomba).
Eto, to je moje iskustvo sa njim.
Odgovori