Molila bih za pomoc i tumacenje nalaza

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Batapaa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 6:09 pm

Re: Molila bih za pomoc i tumacenje nalaza

Post od Batapaa »

Odvratniju poruku od tvoje pretposlednje na ovom forumu ne procitah.

Sa Tobom vise ne zelim da diskutujem. To sto ne mozes da se kontrolises, tvoj problem, ja sa tim nemam nista. Izvinjenje ne prihvatam.

Ovo je FORUM, a ako ne razumes znacenje tog termina, pogledaj najblizi recnik. Misljenja mogu da budu razlicita. Citave knjige se izdaju pro&contra HT i? Ljudi trebaju da se upoznaju sa svim argumentima, pa neka onda odluce.

Sta mislis...kako se MOJA MAJKA OSECALA KADA JOJ JE HIRURG REKAO DA CE OTAC ZIVETI JOS 6 MESECI???? KO JE PITAO DA LI SE PLASI ILI NE????

To sto na argumente odgovaras kako si odgovorila, govori samo da argumente nemas i da trosis moje vrlo dragoceno vreme. No, kad shvatim sa kim imam posla ne trosim vise ni džul svoje energije.
Tajna.adresa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 18, 2008 6:10 pm

Post od Tajna.adresa »

Dobro. Na meni je da kazem " izvini". Mogla sam i da obrisem predjasnji post, ali nisam htela, jer znam sta sam rekla , znam da to nije u redu..i znam da to nisam ja. Zbog toga sam rekla izvini. Na vama je kako cete to razumeti .I dalje smatram da ne treba plasiti ljude. Ja sam na ovde da bi podelila svoje iskustvo, i ako ikako mogu ..pomogla drugom savetom i pozitivizmom. Smatram da svi trebaju tako sagledavati stvari , a to je moja greska. Nismo svi isti.
U pravu si. Ovo je forum. A moja greska je sto sve primam k srcu...pa cak i na jednom forumu. Zbog toga sam se i razbolela.
Nastavite sa caskanjem. Necu vise upadati 8)
Batapaa
Aktivan član
Aktivan član

Post od Batapaa »

Cancer has always been an extremely rare illness, except in industrialized nations during the past 50-60 years. However, human genes have not significantly changed for thousands of years. Why would they change so drastically now, and suddenly decide to attack and destroy the bodies of nearly half of the population? The answer to this question, which I will further elaborate on in this book, is amazingly simple: Although genes may be undergoing mutation for reasons discussed later, even if they became damaged or faulty, they still would not be able to kill anyone.

Andreas Moritz

:D Briljantno! Trenutak istine: meni kosa otpada i bez hemije, zato sto je genetika u pitanju (otac sa majcine strane). Kazu i za rak da je genetika, ali ga lece vodicom. Oni stvarno ne znaju o cemu pricaju.
sasasa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 20, 2009 12:48 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od sasasa »

Ja sam se u svojoj karijeri svačega nagledao... I dobroga i lošega. Happy end-ova, mnogih tužnih završetaka i jako, jako mnogo onoga što je negde između.
Posle godina u ovom poslu (godina čitanja, učenja, gledanja, rada) upoznao sam veliki broj ljudi koji boluju ili su bolovali od malignih bolesti, upoznao sam veliki broj ljudi koji se bave lečenjem ovih bolesti (na dobro ili loše) i izgradio sam nekakvo svoje misljenje, svoj stav o svemu.
Ne pretendujem da je moj stav, moje mišljenje, axiom, nepobitna istina ili čak da je na bilo koji način bolje, kvalitetnije ili superiornije od bilo čijeg na ovom forumu - jednostavno sam video malo više ovoga o čemu pričate od prosečnog čoveka.
Pokušaću u nekoliko narednh postova (na što je moguće jednostavniji način) opišem ta svoja iskustva.
Čitao sam postove na ovom forumu maltene od osnivanja. Kasnije sam se i ja priključio, a ponekad kada me neka tema zaintrigira i ja ponešto napišem. Ako vam se nešto ne svidi nemojte se ljutiti. Nije moja namera ikoga vređati. Ja samo iznosim svoje mišljenje, kao u ostalom i vi.
Većina rasprava ovde se svodi na mogućnosti izlečenja (što je logično), uspešnost lečenja, tačnost podataka...
I) Rak je smrtonosna bolest. To je nešto od čega se umire. Dobar deo onih kojima je danas dijagnostikovan rak će u nekom relativno kratkom vremenu umreti.
Nažalost, to je jednostavno tako.
II) Da li se s tom bolesti može boriti, da li se ona može lečiti?
Da.
S rakom se može boriti. To uglavnom nije bolest koja će vas momentalno prikovati za postelju i učiniti zavisnim od tuđe dobre volje. Možete i imate pravo da se borite, ako to želite.
Rak se može lečiti, postoje brojne terapijske opcije i rak se konačno može i izlečiti.
Veliki broj ljudi kojima je danas dijagnostikovan maligni tumor će za deset-dvadeset godina, savršeno raspoloženi, voditi unuke na sladoled ili ići sa prijateljima na piće.
III) Mnogi ljudi razočarani su onim što dobiju od tzv. klasične medicine i farmacije... Pa... To je jedan jako komplexan problem o kom bih čak i ja bez problema mogao napisati 100 strana u dahu.
Medicina nije savršena. To je nešto što rade ljudi, a ljudi... Takvi su kakvi su.
Jedan od aspekata medicine, svakako ne jedini, ali značajan jer ga većina ljudi van struke jako teško može pojmiti i povezati sa svojim shvatanjem, je da je ona, između ostalog i uslužna delatnost - kao recimo držanje kafane. Mnogim ljudima se ne sviđa da one ka kojima upiru nade da će im spasti dete doživljavaju kao kafedžije, ali to tako jednostavno jeste. Imate dobre i poštene ljude koji puno truda i srca ulažu u držanje kafane, vode računa o svakoj sitnici i čine ljude sretnima, a opet imate i one koji deci prodaju sladoled iako znaju da je pokvaren... Imate i puno onih koje jednostavno nije briga kakav je sladoled.
Ima tu i puno politike. Ljudima se često obećava previše - brinućemo za teško bolesne u svojoj zajednici - a onda političari "zaborave" preneti fondu pare za opremu, lekove i ljude; primarijusi se svesni da su nemoćni razbeže i obećana briga padne na leđa nekoliko premorenih medicinskih sestara.
I onda se ljudi prirodno razočaraju. Sumnjaju u sve.
IV) Hemioterapija radi posao. Ljudi koji bi pre samo desetak-petnaest godina bili otpisani danas žive i godinama sa malignim tumorom.
Činjenica, teško će neko sa multiplim metastazama na plućima i jetri da se izleči (iako sam video par slučajeva), ali nije isto živeti dva meseca pod gotovo neizdrživim bolovima ili dve-tri godine gotovo normalno. Imate nekoliko godina više da radite ono što volite :) Budete sa porodicom, chat-ujete na net-u, gajite paradajz... Šta već volite :)
Pošteno bi ljudima bilo reći da većina hemioterapeutika nisu nekakvi super precizni lekovi, kako ih reklamiraju, koji ubijaju samo ćelije raka, super selektivno... Oni su B29 iz WWII - natovarite ga bombama, dođete dovoljno blizu cilja i onda to istovarite, široko - pa šta bude. I to, verovali ili ne, radi posao.
Fantastično je koliko ljudi različito reaguju na HT. Opcije su od potpunog izlečenja do ozbiljnog trovanja ili čak i smrti. Zato se HT ne daje bezveze i odokativno. Šta više prva i osnovna kontraindikacija za HT je nemogućnost da se prati kretanje bolesti. Ako nemate uređaje za dijagnostiku i obučene ljude za kontrolne preglede, hemioterapija se ne daje bez obzira na sve ostalo. To jednostavno nije zezanje.
V) Nije istina da se o tumorima malo zna. Zna se puno, ali ne dovoljno da bi se oni lečili podjednako jednostavno ili uspešno kao recimo upala grla.
To je jako komplexna bolest i većina onih koji o tome nešto znaju se slaže da lek tipa vakcine ili "pilule" koja leči rak neće biti pronađen u minimum narednih 100-200 godina, ako ikada bude i pronađen.
Kompleksnost se ogleda u ogromnom broju faktora koji utiču na bolest, njen nastanak i razvoj i ogromnom broju mogućih varijacija jednog te istog tumora...
No za veceras dosta :)
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Post od Slavko_slavko »

bato,a sta mislite kako se moja majka osecala kad joj je doktorica rekla:zao mi je,ali vase dete ima mnogo manje sanse od 35% da se izleci?sta je trebala da uradi?dakle:mnogo manje,bilo joj jadno da kaze:2-3%...
ovo su prepucavanja koja nemaju svrhu,osoba koja se izlecila i koja veruje u terapije i druge osobe koja ne veruje...bato,da se ne daj boze razbolite da li bi ste otisli na terapiju?da vam kazu:imate operabilan karcinom i uz hemoterapije bi ste se u potpunosti izlecili,vi bi ste se prepucavali kao sa nama,okrenuli ledja i sta bi bilo posle 4-5 meseci?
Batapaa
Aktivan član
Aktivan član

Post od Batapaa »

Slavko_slavko napisao:bato,a sta mislite kako se moja majka osecala kad joj je doktorica rekla:zao mi je,ali vase dete ima mnogo manje sanse od 35% da se izleci?sta je trebala da uradi?dakle:mnogo manje,bilo joj jadno da kaze:2-3%...
ovo su prepucavanja koja nemaju svrhu,osoba koja se izlecila i koja veruje u terapije i druge osobe koja ne veruje...bato,da se ne daj boze razbolite da li bi ste otisli na terapiju?da vam kazu:imate operabilan karcinom i uz hemoterapije bi ste se u potpunosti izlecili,vi bi ste se prepucavali kao sa nama,okrenuli ledja i sta bi bilo posle 4-5 meseci?
Postovani Slavko,

verovatno se Vasa majka osecala veoma lose i uzasnuto, bas kao i moja majka. Doktor je mami rekao ,,6 meseci'', ne znajuci za odluku oca, koju smo mi podrzali, da ne ide na HT. Znaci, bilo je svejedno, samo sto bi se u slucaju HT mnogo vise mucio da bi na kraju epilog bio isti.

Ja se ne prepucavam, ja diskutujem. Ako ste mogli da vidite, veoma korektno. Ne vredjam nikoga. Ovo je forum, sto znaci da postoje potpuno oprecna misljenja, bas kao sto postoje i u samoj medicinskoj zajednici. Pazite samo ovo: 62 procenta kanadskih onkologa preporucuje vezbanje tokom HT, 55,5% smatra vezbe vaznim, 63,1 bezbednim. Ostali se dvoume. Dakle, oko jednog takvog pitanja za koje je apsolutno logicno da kazes coveku da je normalno da vezbanjem jaca svoje telo u toku terapije ili ne. Kada su bolesni ili ne. Korektno sam naveo, bazirano na cinjenicama (ili medjunarodnim ili sa samog sajta Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije) gde se moze ocekivati da HT deluje, a gde naprosto nema rezultat, svidjalo se nama ili ne.

Da obolim? Primenio bih sve principe alternativne terapije. Otisao bih u svoju vikendicu u Deliblatskoj pescari (zlatiborski vazduh). Kada ste bolesni, morate zamrznuti neke svoje aktivnosti i usredsrediti se na oporavak. Ne mozete ozdraviti, a da nastavite da radite kao da se nista ne desava. Suvise slucajeva spontanih remisija sam procitao da bi nesto mogli da otpisemo kao slucajnost, a to je: U SVIM postoji jedna pravilnost - svez vazduh, vezbanje, promena nacina razmisljanja i ishrane. Ko bi mogao to tek tako da otpise? Bez obzira na stadijum bolesti (poslednji stadijum karcinoma dojke, rak koze sa meta promenom na plucima, primarni karcinom debelog creva sa meta promenama na jetri), OZDRAVILI SU! Ne bih dao svoje telo na trovanje. Jednostavno, imuni sistem je negde STAO. Ne radi svoj posao vise kako treba. Ne verujem da je ljudsko telo stvoreno da oboli i da umre od bolesti. Nedvosmisleno je utvrdjeno da mehanizam za unistenje tumora u nasem telu postoji. Samo ga treba ponovo uspostaviti. A to svako od nas moze. To zaista samo od nas zavisi. Pitanje je samo koliko si priseban.

Mnoge stvari u savremenoj medicini su potpuni nonsens. Raznorazne pilule protiv bolova, na primer. Diklofen suzbija imuni odgovor. Trodon izaziva halucinacije, otezano disanje. Morfijum je zlo koje paralise creva i pretvara coveka u biljku. Bol je sve jaci, sve jace uzimate, a sve manje pomaze. Umesto da se zapitate, da li je bol jedan od prirodnih mehanizama zaceljenja? Sto ga vise ometate, sve agresivnije se pokrece? To je uzasna frustracija. I to je ono gde zvanicna medicina upada u corsokak. Primer: ako vas boli glava, popite mnogo vode. Glava ce prestati da vas boli. Ljudski mozak sacinjen je 85 odsto od vode. Ako boli glava, sta moze da bude u pitanju? Nedostak kafetina, andola ili?

Postavio bih i kontra pitanje. Da obolite od najnovije ,,super-bakterije''? Sta biste radili? Jacali svoj imuni sistem ili uzimali antibiotike (a preterana konzumacija istih jeste i dovele do nje?).
Odgovori