Molila bih za pomoc i tumacenje nalaza
Molila bih za pomoc i tumacenje nalaza
Molila bih nekoga da mi objasni šta znači
"u šestom segmentu jetre fokalna lezija 18 mm, u rtrbušnoj stijenci multipla žarišna lezija kao znak meta promjena 10 mm, obilan ascites,
preporuča se povremena punkcija ascitesa, daljnji postupak nakon oporavka organizma- tijela"
Lijek dobiveni je furosemid i kalij.
Voda se već mjesec dana punktira i vrača, tijelo je jako oslabilo. Onkolog preporucio kemoterapiju, nakon što tijelo ojača, bila je več prije skoro godinu na kemoterapijama nakon čega se stanje popravilo, ali opet se vraca voda. Ima li nacina kako zaustaviti tu vodu. Apetita nema, da li preporučujete tj da li bi Prosure bio dobar da uzima (zamjenska tekuća hrana).
Ako vam bilo kakve informacije trebaju koje sam ispustila molim vas tražite, unaprijed hvala na odgovoru. Pozdrav
"u šestom segmentu jetre fokalna lezija 18 mm, u rtrbušnoj stijenci multipla žarišna lezija kao znak meta promjena 10 mm, obilan ascites,
preporuča se povremena punkcija ascitesa, daljnji postupak nakon oporavka organizma- tijela"
Lijek dobiveni je furosemid i kalij.
Voda se već mjesec dana punktira i vrača, tijelo je jako oslabilo. Onkolog preporucio kemoterapiju, nakon što tijelo ojača, bila je več prije skoro godinu na kemoterapijama nakon čega se stanje popravilo, ali opet se vraca voda. Ima li nacina kako zaustaviti tu vodu. Apetita nema, da li preporučujete tj da li bi Prosure bio dobar da uzima (zamjenska tekuća hrana).
Ako vam bilo kakve informacije trebaju koje sam ispustila molim vas tražite, unaprijed hvala na odgovoru. Pozdrav
Re: Molila bih za pomoc i tumacenje nalaza
Ascites predstavlja vodu u trbušnoj duplji. Fokalne promene na jetri najverovatnije odgovaraju metastatskim promenama obzirom da već postoje metastatske promene na trbušnom zidu ( izvinjavam se sad, koliko znam stijenka je zid, ne znam da li možda znači i trbušnu maramicu). A multiple promene znači da ih ima više.
Ta voda koja se nakuplja je rezultat malignog procesa i predstavlja uznapredovalu fazu bolesti. Ne može se zaustaviti stvaranje te vode ( jedino ako bi došlo do izlečenja), jedino se može pomoći u smislu da se vrši evakuacija te tečnosti po potrebi...
Žao mi je što tumačenje nije malo lepše i pozitivnine...
Pozdravljam vas i svako dobro vam želim...
Ta voda koja se nakuplja je rezultat malignog procesa i predstavlja uznapredovalu fazu bolesti. Ne može se zaustaviti stvaranje te vode ( jedino ako bi došlo do izlečenja), jedino se može pomoći u smislu da se vrši evakuacija te tečnosti po potrebi...
Žao mi je što tumačenje nije malo lepše i pozitivnine...
Pozdravljam vas i svako dobro vam želim...
Hvala puno na pojašnjenju, danas izvučeno oko 8 litara tečnosti i dobivena terapija, tablete Aldactone. Nastavak liječenja dok se malo oporavi organizam. Postoji li drugi način liječenja osim kemoterapije. I može li mi neko preporučiti neki lijek za jačanje organizma ili dati savjet šta dalje poduzeti do nastavka liječenja.
Hvala
Hvala
Uvek postoje druge opcije. Pogledajte temu:
http://www.doktor.rs/forum/onkologija/a ... 18993.html
Mogu da Vam posavetujem uzimanje Ecomera. Vise o njemu mozete videti ovde:
http://www.beopanax.com/public/proizvod ... comer.html
Za njega pise da se koristi uz hemoterapiju i radio terapiju, sto je, barem meni, nelogicno, jer Ecomer pospesuje imunitet, a ovi tretmani ga drasticno potiskuju. Ako ste vec sumnjicavi u pogledu HT, koristite samo ovaj preparat i primenite, ukoliko postoje mogucnosti, principe koje mozete procitati u gornjoj temi!
SRECNO!
http://www.doktor.rs/forum/onkologija/a ... 18993.html
Mogu da Vam posavetujem uzimanje Ecomera. Vise o njemu mozete videti ovde:
http://www.beopanax.com/public/proizvod ... comer.html
Za njega pise da se koristi uz hemoterapiju i radio terapiju, sto je, barem meni, nelogicno, jer Ecomer pospesuje imunitet, a ovi tretmani ga drasticno potiskuju. Ako ste vec sumnjicavi u pogledu HT, koristite samo ovaj preparat i primenite, ukoliko postoje mogucnosti, principe koje mozete procitati u gornjoj temi!
SRECNO!
Batapaa, hvala ,svaki prijedlog, savjet, svaki link mi dobro dođe.
Bitno mi je sad da ojačamo organizam (nisam ja u pitanju) i da pokušamo sa svim do HT. Već je prije godinu bila na HT i do sad je sve bilo u redu ali ponovo se vratila voda, gubljenje apetita, i organizam je jako oslabio tako da za sad ne može na HT dok ne ojača. Pokušat ćemo sa Ecomera jer čini mi se da je dobar. Hvala još jednom jer zaista svaki savjet dobro dođe.
Bitno mi je sad da ojačamo organizam (nisam ja u pitanju) i da pokušamo sa svim do HT. Već je prije godinu bila na HT i do sad je sve bilo u redu ali ponovo se vratila voda, gubljenje apetita, i organizam je jako oslabio tako da za sad ne može na HT dok ne ojača. Pokušat ćemo sa Ecomera jer čini mi se da je dobar. Hvala još jednom jer zaista svaki savjet dobro dođe.
Nema na cemu.
Pozdrav!
Pozdrav!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jan 18, 2008 6:10 pm
Ne koristite ekomer. ON je tezak za jetru,a nikako ga ne koristite u vreme hemoterapija jer je kontraindikovan sa istima. Samo prirodno...voce, povrce ..pa sve u blender kao sok...nekoliko puta dnevno i ima da bude super.
Poslao sam Vam privatnu poruku,mnogo je opsirna.
Pozdrav
Pozdrav
@Tajna adresa, hvala Vam na tom podatku, jer ovde na dejstvu pise
@Protta hvala, poslala sam Vam odgovor.Značajna je primena Ecomera, kao dodatnog preparata, uz hemo i radio terapiju. Sprečavaju se neželjene prateće pojave, kao što su smanjenje broja leukocita ili trombocita, što dovodi do pada imuniteta i otvorenosti na razne infekcije. Ecomer pruža zaštitu od ovih neželjenih efekata u toku terapije tumora.
- Slavko_slavko
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm
moram se samo ubaciti i postaviti ovo pitanje: ne ocekujete valjda da pise drugacije, da u stvari skodi ako se primenjuje tokom nekih terapija? naravno da ce da ga naduvaju radi sto vece prodaje...poradite samo na ishrani,da se ne gubi za dzabe imunitet i ja ne preporucujem nikakve dijete jer ce tos amo dodatno oslabiti imunitet...
Na otpusnoj listi VMA, za mog oca, pisalo je da se pridrzava ,,higijensko-dijetetskog'' nacina ishrane. Prema tome, nastaviti sa ishranom koja je dovela do bolesti jeste neodgovorno i jeste smrtna presuda.Slavko_slavko napisao: ne preporucujem nikakve dijete jer ce tos amo dodatno oslabiti imunitet...
Slozicemo se da u etiologiji kancera hrana predstavlja veoma bitan element. Drugim recima, hrana predstavlja bitan cinilac razvoja bolesti.
- Slavko_slavko
- Stalni član
ok,to stoji ali da li treba da se pristupi strogoj dijeti,brojsovoj ili bilo kojoj drugoj kada coveku treba snaga da se izbori?ako malaksa ne moze da se bori protiv raka...bitno je ono sta kupujemo,odnosno sa cime se hranimo...kupovina paradajza u januaru sigurno nije ni lepa a ni zdrava...a sa druge strane,oni koji sade baste su izlozeni kojekakvim padavinama u kojima moze biti svasta...
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jan 18, 2008 6:10 pm
Evo Slavko je odgovorio isto ono sto bih i ja. To sto pise na uputstvu je zaista "normalno" , jer je njihov preparat, pa ga hvale ne i li prodali sto vise. Cinjenica je da je taj ekomer dobar, ali za zdravog coveka. Da odrzava leukocite, odrzava...ali to i nije as dobro, jer kako se hemo bori protiv raka , tako joj ekomer ' koji podize leukocite - to ne dozvoljava...da tako kazem...Kada leukociti padaju, prvi je pokazatelj da ta terapija deluje...
Osim toga ovo sto sam rekla za jetru, rekla mi je moja prijateljica koja ej lekar....kada sam je pitala da li da uzimam ekomer...rekla je da ej moja jetra i onako dovoljno preopterecena sa hemo, da je dodatno necim kljukam. Takodje b vitam. koji je sjajan i zdrav, kod ove bolesti bas i nije, jer b vitamin hrani celije raka.
Tako da ja savetujem pratiti...a ako bas padnu leukociti, uzme se inekciaj neupogena...i nastavi se sa terapijom.
Pozzz
Osim toga ovo sto sam rekla za jetru, rekla mi je moja prijateljica koja ej lekar....kada sam je pitala da li da uzimam ekomer...rekla je da ej moja jetra i onako dovoljno preopterecena sa hemo, da je dodatno necim kljukam. Takodje b vitam. koji je sjajan i zdrav, kod ove bolesti bas i nije, jer b vitamin hrani celije raka.
Tako da ja savetujem pratiti...a ako bas padnu leukociti, uzme se inekciaj neupogena...i nastavi se sa terapijom.
Pozzz
Samo trenutak. Leukociti, odn. bela krvna zrnca, zaduzeni su u organizmu za borbu protiv SVIH oblika oboljenja, protiv virusnih i drugih infekcija. Oni se dele na granulocite (kojih ima najvise, sposobni za unistenje tumora), limfocite (srz odbrane organizma, cine je B i T celije, za proizvodnju antitela, kojima se oznacavaju napadaci, kao i unistenje zarazenih celija i T-celije ubice, cija je osnovna specijalnost - unistenje tumora) i monociti (makrofagi i fagociti; zahvaljujuci onome sto ispustaju kada se susretnu sa patogenim jedinkama, pirogenu, koji se detektuje u hipotalamusu, dobijamo temperaturu koja je prirodni odgovor organizma na odredjeno ,,zariste'' i ne treba je skidati do 38.5). APSOLUTNO JE NUZNO da se ova bela krvna zrnca odrzavaju na sto visem nivou! Ako (smatrate da) HT deluje, zar nije bolje da deluje uz podrsku jakog organizma? Tretman kancera, u buducnosti, mora lezati na ozivljavanju ,,zabagovanog'' sistema.Tajna.adresa napisao: Da odrzava leukocite, odrzava...ali to i nije as dobro, jer kako se hemo bori protiv raka , tako joj ekomer ' koji podize leukocite - to ne dozvoljava...da tako kazem...Kada leukociti padaju, prvi je pokazatelj da ta terapija deluje...
Ako se ,,uspeh'' terapije posmatra prema tome da li bela krvna zrnca padaju, onda je po meni takav uspeh krajnje upitan. Sto se iz miliona slucajeva odlicno i vidi.
- Slavko_slavko
- Stalni član
a iz vise od milion slucajeva se vidi da isti tretman kojekakvim imunostimulansima nema ama bas nikakvog efekta...ja sam isprimao toliko terapija i nikada nisam primao ni leukocite,ni trombocite a ni krv,iako su mi trombociti padali i na ispod 40 a leukociti bili i 0,4 nisam dobijao ni temperature ni otoke,ni modrice i organizam se izborio...