Molila bih za pomoc i tumacenje nalaza

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Tajna.adresa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 18, 2008 6:10 pm

Re: Molila bih za pomoc i tumacenje nalaza

Post od Tajna.adresa »

Kako jaca organizam,tako sa njim jacaju i celije raka.
Bato, da li ste se borili sa rakom pa govorite iz iskustva ...ili ?
Ja sam napisala ono sto mi je rekla prijateljica , koja je lekar...i poslusala sam je. Nisam uzimala ecomer . A da sam videla da ga na onkologiji svi piju kao bombonice, to da...da li je to dobro , to bas nisam sigurna.
Na kraju mogu samo da zakljucim...i ako nisam vernik, sve je u Bozijim rukama...ili zvezdanim...ili neke vise sile. Kao fatalista mislim da ce se desiti sto se desiti mora. Sa ekomerom ili bez. Neko ce se izvuci, neko ne. STo je za jednog lek, za drugoga je otrov. I to je to. Mene samo nervira kada vidim da se nesto toliko plasira, a sve zarad love. Pustite ajkule na miru...neka plivaju u moru plavom....Mi toliko imamo mirisljavih vockica, nista manje efektnih...samo se trebaju ubrati. 8) POzzzz
sasasa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 20, 2009 12:48 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od sasasa »

To o cemu pricate zove se "maligni ascit"... Odnosno, napisani nalaz najvise upucuje na to.
Nazalost, generalno gledano, nije dobar prognosticki znak... Javlja se obicno u podmakloj malignoj bolesti. Ali polako.
Ascit je vrsta edema (otoka), a edem je patolosko nakupljanje i zadrzavanje tecnosti u nekom delu tela. Ascit je otok trbuha.
Koliko tecnosti dotece u neki deo tela u jednici vremena toliko mora i da ode. Problem sa otocima je u sustini taj da je ili oticanje blokirano (I - zacepljenje vena - unutra trombom ili spolja pritiskom na venu; II - blok limfne drenaze - blokirani limfini putevi na nivou sudova ili cvorova (zacepljenje, pritisak, prethodne operacije)) ili druga varijanta je da se tecnost zadrzava u nekom delu tela zbog poremecaja razmene na nivou kapilara - to je komplikovano objasniti i necu puno tupiti. Treca mogucnost je kombinacja oba procesa.
Zbog posebnosti venske i limfne drenaze trbuha te prisustva i osobina trbusne maramice (peritoneuma) otok trbuha se u nekim oboljenjima moze javiti izolovano (otekne jedino trbuh i nista drugo), bitan je, cak karakteristican znak nekih bolesti i konacno sam otok moze imati ozbiljne posledice. Zato je ovaj otok izdvojen i posebno imenovan kao ascit.
II su osnovna razloga javljanja (postoje i drugi, brojni) - I) najveci deo krvi iz trbuha se odvodi prema jetri portnom venom, a onda se iz jetre ubacuje u sistemski krvotok - pritisak na portnu venu ili otezan protok kroz jetru povecavaju pritisak u toj veni i otezavaju ubacivanje tecnosti u taj sistem i odvodjenje iz trbuha; II) povecana kolicina velikih, nedifuzibilnih cestica izmedju listova trbusne maramice (u tzv. peritonealnom prostoru) - komplikovano, ali obicno su to razni otpaci umirucih celija, antitela itd. Ono sto favorizuje pojavu otoka su srcana slabost (nemogucnost srca da protera tecnost dalje) i snizena kolicina proteina u serumu.
Nazalost kod malignog ascita sve ovo igra ulogu - postoje metastaze u jetri - koje mogu otezati protok kroz jetru ali i pritiskati portnu venu - otezano odvodjenje vode, metastaze trb. maramice (karcinoza peritoneuma) - povecana kolicina proteina i sl. u peritonealnoj duplji - pojacano nakupljanje vode, iscrpljen pacijent - srcana slabost, hipoproteinemija...
Znaci, zadrzavanje i nakupljanje tecnosti u trbuhu u poodmakloj malignoj bolesti je maligni ascit.
Kako se resava - I) diuretici (furosemid je to, a i aldakton) pojacavaju izlucivanje tecnosti bubrezima, II) veoma velike doze diuretika u obzir dolaze kod pacijenata sa dobrim stanjem srca i bubrega, (na zalost mogucnosti diuretika su ogranicene, narocito kada je razlog karcinoza peritoneuma), III) punkcija - debela igla se postavi u peritonealni prostor i ispusti se nesto tecnosti (najcesce se koristi i brzo olaksava pacijentu tegobe), hemoterapija, metod izbora ako moze, IV) hirurgija, tzv peritonealno-venski santovi, posteno da vam kazem ja ne znam da to neko ovde radi.
A sto se ishrane tice... Posteno da vam kazem, coveku sa malignim ascitom treba dati - sto mu srce iste... Negovati ga i voleti. Pruziti mu svu udobnost koju mozete. I to je, nazalost, sastavni deo zivota.
A generalno o problematici ishrane malignih bolesnika mozda neki drugi put.
Batapaa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 6:09 pm

Post od Batapaa »

Tajna.adresa napisao:Kako jaca organizam,tako sa njim jacaju i celije raka.
Bato, da li ste se borili sa rakom pa govorite iz iskustva ...ili ?
Ovo je saznajno i cinjenicno netacno. Da li zaista mislite da ako vezbate na svezem vazduhu, plivate u bazenu (odavno je nedvosmisleno utvrdjeno da plivanje BLAGOTVORNO deluje na SVE organe), suncate se (BBC je svojevremeno preneo do cega moze da dovede nedostatak suncevog zracenja: http://news.bbc.co.uk/2/hi/7145080.stm), jer ono podstice brze stvaranje T-celija ,,ubica'' (Natural killer cells) i vitamina D koji je aktivan sastojak u razgradnji tumora, pijete puno vode, spavate u pravo vreme (uloga Melatonina, hormona koji se luci u Vasem telu dok spavate, jeste da suzbija rast tumora, ubija tumorske celije, ali njegovo lucenje je usporeno ako ste pod hronicnim stresom; spavajte cvrsto ne od ponoci nego od 21:30h) itd., da li ZAISTA smatrate da time sto jacate svoj organizam (a ovim postupcima vi to DEFINITIVNO radite!) jacate i tumor u Vasem telu?? Ne, vi svoj organizam jacate brojnim postupcima poput ovih, na stetu tumora. Tumor nece imati koristi od cistog vazduha, od bavljenja sportom, promene ishrane itd.

Mozda je Slavko u pravu. Mozda Vam pored svega ovoga zaista i nisu potrebni nikakvi drugi imuno stimulansi. Ecomer sam naveo, jer sam usput cuo pozitivne reakcije pacijenata.

Ja sam se borio sa ocevim rakom (primarni karcinom debelog creva sa metastazama na jetri - oko 20 njih i dve metastaze na ,,bazi pluca''). Izgubili smo bitku posle sedam i po meseci, usled otkazivanja jetre i sakupljanja vode u trbusnoj duplji i plucima. Lecili smo ga iskljucivo zdravom hranom, ali bez puno kretanja, jer prosto, zbog ostatka tumora kod rektuma i ostrih bolova (koji je bio neoperabilan zbog sirenja bolesti) nije mogao ponekad ni da se krece!

Srdacan pozdrav.
Tajna.adresa
Aktivan član
Aktivan član

Post od Tajna.adresa »

Mislila sam na sve ovo u trajanje hemoterapije...
Posle naravno da treba raditi na seboi i jacanju svog organizma.
Pozzz
Batapaa
Aktivan član
Aktivan član

Post od Batapaa »

Mislim da je opet svejedno, zar ne?

Hemoterapija sama po sebi slabi citav organizam i, kao sto verujem da znate, vrlo cesto je ishod fatalan. Toksicne materije koje se intravenski ubacuju u nas slabe, prvo, jetru, koja je u telu zaduzena za razgradnju stetnih i po organizam opasnih materija. HT je u pocetku delotvorna, tumor markeri se smanjuju, ali razlog zbog kojeg se smanjuju ubrzo postaje i onaj zbog cega pacijenti uglavnom placaju glavom - zbog sistematskog trovanja organizma. Ukoliko je imuni sistem dovoljno jak da ne bude brzo potisnut ovim otrovima, prezivecete. Ukoliko je bolest poodmakla, pa se tretmani produzuju, vase sanse za izlecenje se velikom brzinom smanjuju. Hemoterapijom se truju celije raka, ali i normalne celije. Razlog za to je sto citostatici ne razlikuju zdrave od bolesnih celija.

Uobicajeni toksicni propratni efekti hemoterapije su propadanje kostane srzi u kojoj se proizvode crvena krvna zrnca. Time dolazi do smanjenja broja belih krvnih zrnaca, koja treba da se bore protiv infekcija (a sto je kriterijum za ,,delovanje'' terapije), smanjenje broja krvnih plocica, koja zgrusavaju krv, pa zato moze da se umre od najbanalnijeg krvarenja i do anemije, smanjenog broja crvenih krvnih zrnaca. Zatim dolazi do teske mucnine i povracanja. Dalje, ulceracija mukusne membrane, odnosno veliki bolovi i otekline u vasim ustima, kao i vasem stomaku, cime jedenje postaje veoma bolno i neprijatno. I onda dolazi alopecija, odnosno celavost, otpada kosa.

Prema tome, s obzirom da HT predstavlja trovanje i zdravih celija, pojacana aktivnost na jacanju svog organizma u toku tretmana (ako vec idete na njega) moze da vam donese samo dobrog. Smanjice nezeljene posledice, u svakom slucaju.
Tajna.adresa
Aktivan član
Aktivan član

Post od Tajna.adresa »

E sad mislim da ste preterali.
Ja sam na zalost prosla kroz ovo...pa nema potrebe da objasnjavate. MIslim da uopstavate stvari...i da nista nije ni samo crno, a ni belo.
Kako ce ko reagovati na hemo, vrlo je individualno...pa tako nece svakom opasti kosa, niti ce svakom izaci afte u ustima...a to opet ne zavisi od toga da li ce neko jacati svoj organizam, ili nastaviti normalno da zivi...i hrani se, kao i do tada. Nece savkom ni leukociti opasti...

Organizam jednostavno treba sam da se izbori. Ne znam sta bi ste tek rekli kada bi ste culi da mi je moj onkolog pri prvom susretu rekao da je velika zabluda da je rak "bolest" imunog sistema...tj. da ima bilo kakve veze sa njegovim "padom"...ali dobro, to je sad vec neka druga prica..

Ja nisam protiv jacanja organizma, ali tokom hemoterapije stvarno treba biti oprezan sa bilo kakvim suplementima...a i obratiti paznju tokom unosa vitamina B. Cucete da cesto i sami lekari preporucuju B vitamin jer podize leukocite...ali B vitamin hrani celije raka i to je fakat. Sta uciniti , pitanje je sad.
Tajna.adresa
Aktivan član
Aktivan član

Post od Tajna.adresa »

Batapaa napisao:Mislim da je opet svejedno, zar ne?

Hemoterapija sama po sebi slabi citav organizam i, kao sto verujem da znate, vrlo cesto je ishod fatalan. Toksicne materije koje se intravenski ubacuju u nas slabe, prvo, jetru, koja je u telu zaduzena za razgradnju stetnih i po organizam opasnih materija. HT je u pocetku delotvorna, tumor markeri se smanjuju, ali razlog zbog kojeg se smanjuju ubrzo postaje i onaj zbog cega pacijenti uglavnom placaju glavom - zbog sistematskog trovanja organizma. Ukoliko je imuni sistem dovoljno jak da ne bude brzo potisnut ovim otrovima, prezivecete. Ukoliko je bolest poodmakla, pa se tretmani produzuju, vase sanse za izlecenje se velikom brzinom smanjuju. Hemoterapijom se truju celije raka, ali i normalne celije. Razlog za to je sto citostatici ne razlikuju zdrave od bolesnih celija.

Uobicajeni toksicni propratni efekti hemoterapije su propadanje kostane srzi u kojoj se proizvode crvena krvna zrnca. Time dolazi do smanjenja broja belih krvnih zrnaca, koja treba da se bore protiv infekcija (a sto je kriterijum za ,,delovanje'' terapije), smanjenje broja krvnih plocica, koja zgrusavaju krv, pa zato moze da se umre od najbanalnijeg krvarenja i do anemije, smanjenog broja crvenih krvnih zrnaca. Zatim dolazi do teske mucnine i povracanja. Dalje, ulceracija mukusne membrane, odnosno veliki bolovi i otekline u vasim ustima, kao i vasem stomaku, cime jedenje postaje veoma bolno i neprijatno. I onda dolazi alopecija, odnosno celavost, otpada kosa.

Prema tome, s obzirom da HT predstavlja trovanje i zdravih celija, pojacana aktivnost na jacanju svog organizma u toku tretmana (ako vec idete na njega) moze da vam donese samo dobrog. Smanjice nezeljene posledice, u svakom slucaju.
p.s. o da...i sunca mi rekose da se klonim
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Post od Slavko_slavko »

lecio sam se i ja bilo je onih sa trombocitopenijom kod kojih su trombociti bili i 2-3 pa nisu umirali,bili oni sa leukemijama kojima su leukociti bili 0,1 pa nisu umrli od neke infekcije,uostalom ni meni nista nije falilo za to vreme za koje sam primao terapiju...drugacije je kada primas terapiju a drugacije kada je ostavis i kada se okrenes "Zdravoj ishrani"...pojam zdravo danas je mnogo sirok i moze se,po meni,sresti jedino u filozofskim krugovima jer:danas niko nije zdrav,i jer danas nema zdrave hrane...ponovicu se:to sto mi kupujemo je ko zna sta i ko zna kakva hrana...treba jacati organizam,ja sam ga jacao uz pomoc:slaine,sunke,kuvanog paradajza,crnog luka,jeo sam bukvalno sve kao i uvek...mucili su me i kasapili oko 6 sati i nista mi se nije desilo,nisam nikakvu infekciju dobio...sve je ovo individualno,kao sto je vec receno,kad se jednom ozezete bojite se i u cizmama da joj pridjete...
Batapaa
Aktivan član
Aktivan član

Post od Batapaa »

Tajna.adresa napisao:E sad mislim da ste preterali.
Ja sam na zalost prosla kroz ovo...pa nema potrebe da objasnjavate. MIslim da uopstavate stvari...i da nista nije ni samo crno, a ni belo.
Kako ce ko reagovati na hemo, vrlo je individualno...pa tako nece svakom opasti kosa, niti ce svakom izaci afte u ustima...a to opet ne zavisi od toga da li ce neko jacati svoj organizam, ili nastaviti normalno da zivi...i hrani se, kao i do tada. Nece savkom ni leukociti opasti...

Organizam jednostavno treba sam da se izbori. Ne znam sta bi ste tek rekli kada bi ste culi da mi je moj onkolog pri prvom susretu rekao da je velika zabluda da je rak "bolest" imunog sistema...tj. da ima bilo kakve veze sa njegovim "padom"...ali dobro, to je sad vec neka druga prica..

Ja nisam protiv jacanja organizma, ali tokom hemoterapije stvarno treba biti oprezan sa bilo kakvim suplementima...a i obratiti paznju tokom unosa vitamina B. Cucete da cesto i sami lekari preporucuju B vitamin jer podize leukocite...ali B vitamin hrani celije raka i to je fakat. Sta uciniti , pitanje je sad.
Na zalost, ne preterujem. Notorna je cinjenica je smrtnost od kancera veoma visoka, uprkos zvanicnim tretmanima bolesti. Cak i u prvim stadijumima, a u najvecem broju slucajeva kancera, za HT se ne moze reci da ima bilo kakvog ucinka (mozak, jetra, pluca, pankreas, zeludac, prostata, rak kostiju....). Kod nekih drugih, stope prezivljavanja se veoma brzo smanjuju, od prvog do drugog stadijuma i za celih 45 odsto (karcinom jajnika). Ako hirurzi nesto urade, URADILI SU! Moj komsija iz zgrade je umro posle dve godine i tri meseca od karcinoma pluca (I stadijum), ali je odbio operaciju. Ostao je samo na HT, sve dok se tumor nije prosirio.

Pogledajmo istini u oci. Svaki lekar ima neku svoju teoriju, a o onkolozima da ne pricam. Retki su genijalci medju doktorima, kao i u svakodnevnom zivotu. Retki su oni koji su otkrili da Multipla skleroza nije bolest nervnog sistema (ili autoimuna bolest), vec vaskularna bolest (u velikoj vecini slucajeva). Ili, da cir na zelucu jeste uglavnom bakterijsko, a ne hronicno, oboljenje i da ne zahteva nuzno operaciju, vec antibiotski tretman. Ako posmatramo pak onkologe i doktore ostalih bransi, videcemo onda i ovakve izjave:

“If I were to contract cancer, I would never turn to a certain standard for the therapy of this disease. Cancer patients who stay away from these centers have some chance to make it.” (Prof. Gorge Mathe, “Scientific Medicine Stymied”, Medicines Nouvelles, Paris, 1989.).

,,A qualified failure'' (John Bailar, M.D. bivsi urednik ,,zurnala'' Nacionalnog instituta za rak SAD)

,,A bunch of shit'' (James Watson, naucnik koji je otkrio strukturu DNK 1953., zajedno sa Francisom Krikom)

Slazem se da nije sve ,,crno'' ili ,,belo'', ali, kako stvari ovde stoje, skoro da se moze govoriti o pravilnostima.
Tajna.adresa
Aktivan član
Aktivan član

Post od Tajna.adresa »

Jao Batoo...
izvinite ali strasno je to sto pisete, a pri tom ne baratate faktima...
Prvo , ovo je 2010...nije 1980ta...rak vise nije u onoj meri smrtonosna bolest , kako je to bila pre 20god.
Americka istrazivanja od pre nekih 16,17 god dale su procenat od 50/50...dakle 50% ce se izleciti...a to bese pre vise od decenije...sada je taj procenat prezivljavanja jos veci.
Ovo sto pisete nije lepo pre svega, jer ovo citaju oboleli i njihovi najblizi...i sta mislite, kakav im dajete " vetar u ledja" sa ovakvim stavom, koji je pri tom netacan.
Da, hemo je otrov sama po sebi...ali ona i leci. Nije istina da je njena uloga "ubiti pacijenta". Pa koliko je ovde samo ljudi koji su se izlecili, zahvaljujuci hemo i radiaciji. Sve to sa sobom ima posledicem ali zivi su!
Sto se tice raka pluca, on je u najvecem broju slucajeva neizleciv kada nije operabilan...kao i neki oblici tumora na mozgu.
Niti je svaki rak isti,niti se isto leci, niti je svaki pacijent isti.
Meni je zao sto ste vi izgubili oca.To je strasno...ali zaista to nije pravilo. Ne daj BOze. Znam zenu koja je imala rak debelog creva , pa metastazu na jetri...evo vec 10 god je to tako...s vremena na vreme primi hemo, kada se pojavi neka senka...zena izgleda prelepo sve ovo vreme, lepo se oseca...zivi zivot punim plucima...Nije sve crno' belo Bato.
Idite na inspire.com pa da vidite koliko tu lepih prica ima...zaista inspirativnih, a to je ono sto nama treba ovde. Ne nikako negativan pristup i energija,jer jaka je moc sugestije i autisugestije koju mi pocenjujemo....Samo pozitivno!
Spes
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 29, 2011 7:56 pm

Post od Spes »

Hvala svima koji su na moje pitanje pokušali dati bilo kakav odgovor, iz svakog posta sam nešto naučila.
Tajna.adresa slažem se sa vama da je jaka moć sugestije i autosugestije koju ljudi većinom podcjenjuju, treba razmišljati pozitivno i uz tu pozitivu ma koliko bilo teško sve će nam makar izgledati lakše i podnošljivije, bitno je ne klonut duhom, vjerovati i imati uvijek nadu...
Batapaa
Aktivan član
Aktivan član

Post od Batapaa »

Tajna.adresa napisao:Jao Batoo...
izvinite ali strasno je to sto pisete, a pri tom ne baratate faktima...
Prvo , ovo je 2010...nije 1980ta...rak vise nije u onoj meri smrtonosna bolest , kako je to bila pre 20god.
SADA JE SMRTONOSNIJA! TO JE PROBLEM!!! Moje pisanje nije strasnije od stvarnosti. Ja svakako baratam faktima, ali vi to ne zelite da citate. Americki nedeljnik Newsweek, tekst iz 2008. Izvolite i pogledajte:

http://www.newsweek.com/2008/09/05/we-f ... r-won.html

Ako ne zelite da procitate, nemojte govoriti da nemam argumente. Pa to se dogadja svakodnevno, svuda oko nas, dok pisem ovu poruku. Ne treba niko da bude obeshrabren ovim sto pisem. UVEK postoji druga opcija, ali, nama je blize svesti da cim nesto zaboli otrcimo kod lekara i da poklonimo sebe drugome koji ne moze (niti ga to iskreno interesuje) da saoseca sa nama na pravi nacin. Mi smo nauceni da ne mozemo da se brinemo o sebi. Ja ne pisem nesto sto je neistinito. Sami onkolozi se najvise plase raka.

Nama je gospodin Dino Tarabar (bivsi Nacelnik onkologije na VMA) rekao da nema svrhe ici na HT, u slucaju mog oca. Kvalifikovani onkolog! Dakle, vec za II na III stadijum, besmisleno je. Pa oni mnogo bolje od vas, od mene, znaju sta moze, a sta ne. NE SUMNJAM da ce lekar uciniti sve da pomogne. Njima je to u interesu, ako nista drugo. Medjutim, oni vec decenijama imaju jedno te isto na raspolaganju i stalno gube bitku, uz retke izuzetke. Pa to je cinjenica.

Ako mozete da mi navedete link gde se govori o tom americkom istrazivanju ,,pre 16,17 godina'', da ce ,,50 odsto preziveti'', bio bih zahvalan. Meni to nista ne znaci. Ni koji je tip raka u pitanju, ni koji je kriterijum za ,,prezivljavanje'' ili ,,izlecenje''.
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Post od Slavko_slavko »

pa dobro,ako ce diskusija ici u ovom pravcu i ka tome da se niko ko je II stadijum nece izleciti onda nek ide sve...ako terapija ne moze da izleci coveka moze da mu produzi zivot,sto trave,ekomer i ostale stvari ne mogu...
Tajna.adresa
Aktivan član
Aktivan član

Post od Tajna.adresa »

SEdim na suncu, pored mora...slusam neku divnu muziku, i citam ovaj ODRVATAN post Batepa...
Ko ste vi da ovako ljude filujete negativnom energijom? Dovidjenja.
Ne zelim vise da citam ovo, sve i da je bilion posto tacno! Gadni su mi ljudi poput vas. Cinjenice, cinjenice...i ako ej ikako moguce iscupati samo one najgore, najlosije...ne daj Boze naci nesto pozitivno...ne , ne...daj da pljunem da sve one dane terapije koje je neko dobio, verovao u njih...sa osmehom na licu, pokusavajuci sacuvati optimizam.
Na pamet mi ne pada da kopam po netu trazeci fakte koji ce vas zadovoljiti. KOliko je onih za, toliko je i onih protiv.
Imate google dpa trazite.
Zeludac me zaboleo.
Ovde u gradu gde sam sada, tata moje drugarice pre enih 25god poslat je kuci da umre. Kancer koji je metastazirao na jetru. Evo ga , ziv je. Primio je svoje terapije i otisao kuci. Ali,sta da vam kazem , njega nema na "netu".
Over and out.
Tajna.adresa
Aktivan član
Aktivan član

Post od Tajna.adresa »

Sad , posto sam dosla kuci, i posto su mi se malo smirile strasti, prvo da kazem da se izvinjavam na onakvom postu pd malo pre. TO nije moj stil,i izvinjavam se, ali bila sam izrevoltirana, uzrujana...
Sada ovako...kazete da vas ne zanima koji je tip raka u pitanju...etc...ali to MORA da vas zanima kada iznosite ovakve stvari na jednom foumu gde su oboleli od raka. Jer, znate, ti ljudi se bore, nadaju, VERUJU da ce se izleciti. Vera je kod ove bolesti vrlo vazna, kao i pozitivan stav. Ne smete tako nastupati ovde, jer nosite velikuu odgvornost za sve ono sto napisete. Zar vas to ne brine ?
Vracam se na ono da je vrlo vazno koji je rak u pitanju.
Dakle zna se da je npr rak prostate izleciv cak i kada metastazira na pluca , mozak...prognoze su dobre...tj. da ublazim i kazem postoje dobre sanse da se rak izleci...ne uvek ali su sanse dobre..Dalje limfomi...odlicni rezultati izlecenja....cak i u cetvrtom stadijumu...jako veliki procenat izlecenja...Dalje...rak grla takodje...Dalje ginekoloski tumori...rak materice na prvom mestu...jako se dobro leci...pa grlic, pa jajnici nesto teze...etc, etc...
Da ne ulazim sad u detalje, ovo sve sto pisem nisam ja izmislila, postoji statistika.
Takodje ni svaka hemoterapija nije ista, tj. sa istim kontraefektima. Cisplatin nije isto sto i Taksol.
Od cisa najverovatnije nece biti ama bas nicega sto se tice nus efekata...dok verovatno kod taksola hoce...I hvala Bogu sto nisam procitala vas post pre svoje hemoterapije jer bih se istraumirala i mislila bih ko zna sta me ceka.
POnavljam vam, plasite ljude. To nije ok. Zaista nije ok
Izvinite jos jednom.
Pozz
Odgovori