Tajna.adresa napisao:E sad mislim da ste preterali.
Ja sam na zalost prosla kroz ovo...pa nema potrebe da objasnjavate. MIslim da uopstavate stvari...i da nista nije ni samo crno, a ni belo.
Kako ce ko reagovati na hemo, vrlo je individualno...pa tako nece svakom opasti kosa, niti ce svakom izaci afte u ustima...a to opet ne zavisi od toga da li ce neko jacati svoj organizam, ili nastaviti normalno da zivi...i hrani se, kao i do tada. Nece savkom ni leukociti opasti...
Organizam jednostavno treba sam da se izbori. Ne znam sta bi ste tek rekli kada bi ste culi da mi je moj onkolog pri prvom susretu rekao da je velika zabluda da je rak "bolest" imunog sistema...tj. da ima bilo kakve veze sa njegovim "padom"...ali dobro, to je sad vec neka druga prica..
Ja nisam protiv jacanja organizma, ali tokom hemoterapije stvarno treba biti oprezan sa bilo kakvim suplementima...a i obratiti paznju tokom unosa vitamina B. Cucete da cesto i sami lekari preporucuju B vitamin jer podize leukocite...ali B vitamin hrani celije raka i to je fakat. Sta uciniti , pitanje je sad.
Na zalost, ne preterujem. Notorna je cinjenica je smrtnost od kancera veoma visoka, uprkos zvanicnim tretmanima bolesti. Cak i u prvim stadijumima, a u najvecem broju slucajeva kancera, za HT se ne moze reci da ima bilo kakvog ucinka (mozak, jetra, pluca, pankreas, zeludac, prostata, rak kostiju....). Kod nekih drugih, stope prezivljavanja se veoma brzo smanjuju, od prvog do drugog stadijuma i za celih 45 odsto (karcinom jajnika). Ako hirurzi nesto urade, URADILI SU! Moj komsija iz zgrade je umro posle dve godine i tri meseca od karcinoma pluca (I stadijum), ali je odbio operaciju. Ostao je samo na HT, sve dok se tumor nije prosirio.
Pogledajmo istini u oci. Svaki lekar ima neku svoju teoriju, a o onkolozima da ne pricam. Retki su genijalci medju doktorima, kao i u svakodnevnom zivotu. Retki su oni koji su otkrili da Multipla skleroza nije bolest nervnog sistema (ili autoimuna bolest), vec vaskularna bolest (u velikoj vecini slucajeva). Ili, da cir na zelucu jeste uglavnom bakterijsko, a ne hronicno, oboljenje i da ne zahteva nuzno operaciju, vec antibiotski tretman. Ako posmatramo pak onkologe i doktore ostalih bransi, videcemo onda i ovakve izjave:
“If I were to contract cancer, I would never turn to a certain standard for the therapy of this disease. Cancer patients who stay away from these centers have some chance to make it.” (Prof. Gorge Mathe, “Scientific Medicine Stymied”, Medicines Nouvelles, Paris, 1989.).
,,A qualified failure'' (John Bailar, M.D. bivsi urednik ,,zurnala'' Nacionalnog instituta za rak SAD)
,,A bunch of shit'' (James Watson, naucnik koji je otkrio strukturu DNK 1953., zajedno sa Francisom Krikom)
Slazem se da nije sve ,,crno'' ili ,,belo'', ali, kako stvari ovde stoje, skoro da se moze govoriti o pravilnostima.