Postovani Nikola,
Ako mozete da mi pomognete, vezano za analize krvi, bio bih jako zahvalan. Muskarac, 30 godina.
Sedimentacija 24 mm/h Krvna slika, hematokrit 0.434 L/L Krvna slika, hemoglobin 142 g/L Krvna slika, eritrociti 5.04 x10^12/L Krvna slika, MCV 86.1 fL Krvna slika, MCH 28.2 pg/ml Krvna slika, MCHC 328 g/L Krvna slika, RDW 12.7 % Krvna slika, leukociti 9.4 x 10^9/L Krvna slika, trombociti 278 x10^9/L Leukocitarna formula
Le formula, segmentirani leukociti 0.674 Le formula, limfociti 0.237 Le formula, monociti 0.078 Le formula, eozinofili 0.011 Le formula, bazofilni 0
Glukoza 5.68 mmol/L Fibrinogen 4,45 g/L
Hormoni
TSH, ultra 1,57 mikrolU/ml Free T3 6,63 pmol/l Free T4 15,2 pmol
Vec nekih mesec dana se osecam izmoreno i iscrpljeno, neispavano, iako spavam u proseku po 8 sati. Zabrinuo me je ovaj nalaz sedimentacije i fibrinogena koji je do sada uvek bio u normali a sada je povisen. Pre tri dana mi se pojavila neka fistula na desnima, mislim da se nastao proces na zubu ispod plombe, pa me takodje zanima da li bi povisena sedimentacija mogla da bude usled tog procesa.
Citajuci postove korisnika, vidim da su mi u odnosu na njih, sedimentacija i leukociti blago poviseni ali ipak da proverim sa vama da li je i ovolika povisenost razlog za zabrinutost.
Hvala unapred.
|