pre 5 dana osetila sam jake bolove u kraju rebara tj.rebarnoj hrskavici. Pila nimulid md, baralgetas, paracetamol, probala sam sve ove lekove naravno u tih 5 dana i na nista bol ne prestaje, mazem kremu protiv upale misica sa ibuprofenom.
Otisla sam kod dr. uradili su mi krvnu sliku koja je ok malo povisena wbc. rtg nativnog abdomena ok.
Posto sam radila vezbe za kicmu dva dana pre bolova, dosli su do zakljucka da je 90% upala medjurebarne hrskavice, 10% mozda zuc ili 12palacno crevo, mada ja sem bolova nemam nikakve tegobe, ni mucninu, ni gubitak apetita, ni temperaturu, nista samo bol i to pri udahu , kasljucanju, kijanju, smejanju,ma svakom naporu ustajanju, leganju itd.
Savet dijeta, mirovanje i spazmolitici pp. trajanje oko 6 nedelja ?????????

Sada je moje pitanje, dokle stvarno tako, ne mogu ni da spavam od bolova i da li postoji neki nacin i koji je da se najbrze oporavi ta hrskavica ako je u pitnju ona? Ima li nesto drugo sem mirovanja, mislim treba raditi, a i ozdraviti prvo naravno.
I da li je moguce da se od jednog naprezanja, ili nepravilnog pokreta to tako upali i to nakon 2 dana?
Hvala za svaku pomoc....
Pozdrav svima