neverovatan problem
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta
Re: neverovatan problem
U upustvima za levemir i novorapid definitivno ne pise taj odnos. Cak ni Novo norddisk ne daje te informacije javno, vec samo ovlasteni endokrinolog. Meni su endokrinolozi rekli da je taj odnos oko: pola - pola.
Diabetin odgovor je bio precizan svako podešava prema sebi. Nema formule za preračunavanje ni pri prelasku sa levemira na rapid kod pumpe tako ni fiksan odnos između dva insulina. Globalno se uzima jedinica po kg ali to ne pije vodu jer još nisam upoznao dve osobe iste težine i doze. Uz pomoć dr može se doći do optimalne doze koja se svakako koriguje po potrebi. Znači moraš imati dr-a kome veruješ i koji te poznaje pa koriguj do optimuma.
SVIMA SREĆNA NOVA

SVIMA SREĆNA NOVA
elco napisao:U upustvima za levemir i novorapid definitivno ne pise taj odnos. Cak ni Novo norddisk ne daje te informacije javno, vec samo ovlasteni endokrinolog. Meni su endokrinolozi rekli da je taj odnos oko: pola - pola.
Diabeta napisao:
Pre svega SVIMA ZDRAVLJA , SLAVLJA I SRCA LAVLJA , u najnovijoj godini , a za elca "definitivno " piše preporuka u uputstvu za novorapid pod "Doziranje i način upotrebe" pa proćitaj to jopet , to
je ćito i ovaj lepotan bora pa se ćojk zapito , jeli to moguće? pa mu zvezdica , lepotica , pametnica , naša, reknula da ni oto nije slovo u kamenu , al vidim da si bio i kod pumpaša te ih svjetovo kako će ,
stomake depilirati , ti dje proćitaš stomak eto tebe da koju pametnu
rečeš , te im pomogneš i u otim neverovatnim problemima , vidim
i da se ljutiš oko ovog koordinatnog , prostornog , a ja ti rekoh da
bježiš bolan iz otog Bostona , jerbo su ti oti van-bostonci , odavno
na lošem glasu , otkud bolan ima veze oklen je ko i ja sam ti bolan
vo iz bosne al ćitam jbga šta piše a ne samo u slike ljepih žena zurim, a za kseniju.P jes ti vala svaka na mjestu bila al što nam bona
ko bonbona vako ne rekneš - da je sve u dinamici i koncentraciji insulina te je šteliš kako hoćeš u svakom trenutku pogotovo bazal
jal ovako il onako i kad spavaš i kad hodaš i za vikend i za zimu i za ljeto i da u tome zeka pije vodu . Ja ti trošim Levemir al pošto je ravan ko nečiji eege kako kodj ga izdjelim i u vremenu i količini on jopet ravan , jes sam ga vala crto i preklapo ono jopet ista koncentracija jedino u jednoj dozi onda padne na nulu u zadnjih šest
sati a ako si na nogama cijeli dan pada i ranije , te razumem lepotana boru što on sve češće uzima jopet Insulatard jer se lakše
sa njim postižu željene koncentracije i jes mu pametna ona o hormonu glukagonu iz alfa ćelija samo mi je još i oto falilo jer sam ja
odavno se zna DM2 ( dijabolis metiljavis) tipus dva. ajd sad u zdravlje pa se opet gledamo !!!
lepo mi je majka govorila " stupid is who stupid does !!!
Pises nelogicno, nepovezano, nepravilno...mladjani napisao:pa se opet gledamo !!!
U upustvu koje ja imam nazalost nema rubrika o doziranju. 'Ajde budi ljubazan pa okaci sliku tvog upustva negde da se moze procitati. U vezi doziranja... naisao sam uz pomoc google-a na clanak koji potvrdjuje da moze da se prima 2x svakih 12 sati, kako se doza moze odrediti prema kilazi i sl.
Moj problem jos uvek postoji, nekad je bolje, nekad losije. Kad je bolje mogu uzeti i oko 60 u.h. na 7 i.j. dok sam ranije mogao 100.
Pises nelogicno, nepovezano, nepravilno...elco napisao:mladjani napisao:pa se opet gledamo !!!
Ponovo pročitah šta napisah prošli put i ništa logičnije , povezanije,
i pravilnije nisam dugo pročito al neki je kvar fakat il' u mene il' u tebe , a levemir možeš i iz tri put uzimati ako hoćeš i to ti piše u uputstvu , a u novorapidu piše pod doziranje kod onog da možeš od 0.5 ij do 1.ij po kg pa u produžetku 2:1 za kratki , al vidiš da svi kažu da to i nije mnogo važno , a i ja probah ponovo sa Insulatardom i od 16jedinica ujutru kad me tresnu hipo oko 17h posle ručka uz koji krhnuh i dvije pive, uma?l ne posrnuh na patos, kako samo proradi iznenada mater mu njegovu i ko ga izmisli , te eto mene opet na levemiru u dve doze ko i ti , ništa nam drugo ne preostaje dobri moj elco nego vazdan sa cajgerom meriti dok ne potrefimo , vidiš da i pumpašima ode na 19 a kamoli nama , ajd u zdravlje pa se čujemo .
lepo mi je majka govorila " stupid is who stupid does !!!
Izgleda da nemamo ista upustva. Okaci slike upustva za one koji nemaju tako detaljno upostvo.
Posle 4 meseca i 7 dana ponovo mogu da uzimam 100 UH za 7 i.j - problem je nestao. Pre oko 8 dana A1C je bio 7.2 sto i nije bas nesto, ali ipak pokazuje da ako znate racunati UH <-> insulin i u neverovatnim problemima mozete kontrolisati secer. Ja sam sumnjao, osim na pocetku, vrlo cesto u tihu prehladu i ne bih znao da li bi to mogao biti neki drugi uzrok.
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Zimski san je prošao i sad se vraćaš na normalu 

Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net