neverovatan problem
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta
Re: neverovatan problem
i još nešto, jel može taj hipo stvarno de se ne oseti ili se šalite
ovdena , ja tresnem na patos dok stignem do cajgera da izmerim ono već 8 - 12 molova i to bez išta da sam uzo a tek kad uzmen med , ne pitaj.
ovdena , ja tresnem na patos dok stignem do cajgera da izmerim ono već 8 - 12 molova i to bez išta da sam uzo a tek kad uzmen med , ne pitaj.
lepo mi je majka govorila " stupid is who stupid does !!!
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Bonu čuvajte za hipo, neka fala...mladjani napisao:nego ti zvezdice , stelice , golubice, guknider ti nama jesu li I tvoji bolusi po 10j , 14j ili su veći ,ha, ,he ho !!, da se tako duhovito izrazim kao neki ?
I kako ti skidaš I održavaš šuk pa će čika lepibora da ti da bonu + milion dolara, malo li je?
Moji bolusi su max 5 jedinica, jer sa podesila bazal tako da sam ok. Ako izuzmemo hormonske disbalanse, kada nema šanse da uhvatim sa koje strane vetar duva a kamo li zašto šećer divlja, to je uglavnom to. Kada treba da skinem, ako mi je cuker ispod 14, radim vedžbe ili capucam u šetnju, a ako je preko toga, dajem korekciju i merim na svakih sat vremena, dok ne vidim da sam blizu cilja. Malo li je?

Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
-
- Saradnik
- Kontakt:
Ponekad ne može da se oseti, ali sa tim kubure uglavnom ljudi koji imaju dijabetes dugi niz godina...mladjani napisao:i još nešto, jel može taj hipo stvarno de se ne oseti ili se šalite
ja sam samo rekao da je to pitanje od milion dolara i ko pronadje
tu čarobnu formulu ja ću lično da ga vodim kod čika nobela nudim troškove puta + bonu pa da svi
imamo šećer br. 5 . a ti mladjani vidim da si ćito ćitanku izgleda da je tebi više pomogla nego elco-u ?
tu čarobnu formulu ja ću lično da ga vodim kod čika nobela nudim troškove puta + bonu pa da svi
imamo šećer br. 5 . a ti mladjani vidim da si ćito ćitanku izgleda da je tebi više pomogla nego elco-u ?
ma da, ja sam te ponudio da častiš ,a što se tiče ćitanke ,
Pusti brate dingospo-a elco-a, lako je njemu u tim amerikama u tom bostonu , ti ‘ bostonci’ su mnogo razmaženi , osetljivi ,
Vidiš da samo dagle u korice pa se posle čudi citiram “ Jedino što ne mogu da spavam od neke napetosti koju osecam u predelu stomaka, kao neka nelagoda, nespokojstvo, neizvesnost, neodredjenost “ . mislim, braaate! Kakav lebac, kakvi bakrači? Gde to vodi ? priznajem, super je djins , versacie, dolče & papana,
Jedan kroz jedan , što bi rekli italiano vero , zato ja žmurim dok ne otvorim, ali nema ništa unutra , neke pumpe , cevke , kanisteri , valjda radi u vodovodu ? nema slike sa plaže , sa žurki , s kim je u vezi , adresa telefon , interesovanja ? kako da se ne iznerviraš ? i meni isto Skoči šuker braaate!!, ali ja odmah odem na f.b. pustim kvatro mile baći & hugs mojim prijateljicama , I odmah smirim, citiram;“ napetosti koju osecam u predelu stomaka, kao neka nelagoda, nespokojstvo, neizvesnost, neodredjenost” ; a i ta zvezdica samo pomaže trudnicama , kao neznaju šta im je , a svi znamo šta su radile , umesto da bude sa nama Gde su pravi problemi ; ali pusti je uobrazila se od kad je bila na televizoru , brate oni jednu , ona deset, ova iz fonda neda repa za iglice , tračice , ma neda ništa, mora da te ortakinja tri put snimi na mobilni kako padaš u prekomu, okačiš to na ju tjub onda komisija to dagle I ocenjuje, dal je bila lasta ili daska, pa ti možda daju al češće ne, Zato se ja zajmim od ćomija iz kraja za iglice, brate ! sad ću da predjem kod njegovog Dobavljača, on za pola grama I dvesta iglica plati 5o evrija a ja za levemir dajem 100 evrija Pa ti vidi ko će duže da izdrži, ja ili ćomi, ali sad će miškovan da joj vrati 30 milki evrija od vakcine pa će biti repa za iglice, zato slobodno kupi knjigu ali budi oprezan kako rukuješ sa njom da ti se nebi dešavalo da osetiš ;citiram ; “ Jedino što ne mogu da spavam od neke napetosti koju osecam u predelu stomaka, kao neka nelagoda, nespokojstvo, neizvesnost, neodredjenost “ mislim, braaate!!! stvarno !!! šta reći o tim bostoncima ?
Pusti brate dingospo-a elco-a, lako je njemu u tim amerikama u tom bostonu , ti ‘ bostonci’ su mnogo razmaženi , osetljivi ,
Vidiš da samo dagle u korice pa se posle čudi citiram “ Jedino što ne mogu da spavam od neke napetosti koju osecam u predelu stomaka, kao neka nelagoda, nespokojstvo, neizvesnost, neodredjenost “ . mislim, braaate! Kakav lebac, kakvi bakrači? Gde to vodi ? priznajem, super je djins , versacie, dolče & papana,
Jedan kroz jedan , što bi rekli italiano vero , zato ja žmurim dok ne otvorim, ali nema ništa unutra , neke pumpe , cevke , kanisteri , valjda radi u vodovodu ? nema slike sa plaže , sa žurki , s kim je u vezi , adresa telefon , interesovanja ? kako da se ne iznerviraš ? i meni isto Skoči šuker braaate!!, ali ja odmah odem na f.b. pustim kvatro mile baći & hugs mojim prijateljicama , I odmah smirim, citiram;“ napetosti koju osecam u predelu stomaka, kao neka nelagoda, nespokojstvo, neizvesnost, neodredjenost” ; a i ta zvezdica samo pomaže trudnicama , kao neznaju šta im je , a svi znamo šta su radile , umesto da bude sa nama Gde su pravi problemi ; ali pusti je uobrazila se od kad je bila na televizoru , brate oni jednu , ona deset, ova iz fonda neda repa za iglice , tračice , ma neda ništa, mora da te ortakinja tri put snimi na mobilni kako padaš u prekomu, okačiš to na ju tjub onda komisija to dagle I ocenjuje, dal je bila lasta ili daska, pa ti možda daju al češće ne, Zato se ja zajmim od ćomija iz kraja za iglice, brate ! sad ću da predjem kod njegovog Dobavljača, on za pola grama I dvesta iglica plati 5o evrija a ja za levemir dajem 100 evrija Pa ti vidi ko će duže da izdrži, ja ili ćomi, ali sad će miškovan da joj vrati 30 milki evrija od vakcine pa će biti repa za iglice, zato slobodno kupi knjigu ali budi oprezan kako rukuješ sa njom da ti se nebi dešavalo da osetiš ;citiram ; “ Jedino što ne mogu da spavam od neke napetosti koju osecam u predelu stomaka, kao neka nelagoda, nespokojstvo, neizvesnost, neodredjenost “ mislim, braaate!!! stvarno !!! šta reći o tim bostoncima ?
U Bostonu se ne koristi norapid i levemir, i to nema nikakve veze sa ozbiljnim pitanjem koje sam postavio. Moj doktor je rekao: ti primas dobre insuline i dalje vise nije znao. Znaci, radi se o neobicnom problemu koji i dalje traje. Znam da racunam u.h. i kao sto rekoh sve je dobro funkcionisalo. Sumnjao sam u citirano iznad, ali kada je to skoro nestalo i dalje trebam oko 20 - 30 u.h. na 7 i.j. novorapida. Moje pitanje je sasvim jednostavno. Da li je to uobicajeno ili ne? Ili koliko vama treba za 30 u.h.? Vecini treba 2,3 ili mozda nekima 4 i.j. ali 8 je stvarno previse i tera me da mislim da u pitanju insulinska rezistencija. Kome da se obratim za ovo?
-
- Saradnik
- Kontakt:
Sumnjam da je rezistencija, jer si pre neki dan imao cuker 2.9. Znači, reaguješ. Probaj da smanjiš unos UH, ili ne uzimaj proste UH, pa da vidiš kako će se šeće ponašati. Mislim, probaj malo bez slatkiša, kikirikija i sličnih zanimacija za zube, pa vidi...
Ako je rezistencija u pitanju, dobijao bi i na težini. Ne znam da li je to slučaj kod tebe. A rezistencija moće da se javi i kod preteranih doza insulina. Imala sam i rezistenciju u pubertetu. Kod mene je dok sam bila na penovima uglavnom palilo to da smanjim, a ne da povećam doze insulina. Ako stvarno sumnjaš na rezistenciju, jedino endokrinolog može da ti pomogne.
Ako je rezistencija u pitanju, dobijao bi i na težini. Ne znam da li je to slučaj kod tebe. A rezistencija moće da se javi i kod preteranih doza insulina. Imala sam i rezistenciju u pubertetu. Kod mene je dok sam bila na penovima uglavnom palilo to da smanjim, a ne da povećam doze insulina. Ako stvarno sumnjaš na rezistenciju, jedino endokrinolog može da ti pomogne.
Hvala. Nadam se da nije rezistencija. Inace uzimam oko 30 u.h. x 2 obroka, jer ne zelim povecavati doze insulina, ali ne vodim racuna o prostim ili slozenim ugljenim hidratima, cak i ne znam dobro sta ima proste, a sta slozene u.h. niti sam znao da kikiriki spada u proste. Svo ovo vreme bih se trudio da uzmem ujutro "bio" kreker od celog zrna za dijetalnim vlaknima, plus maslac, sir i sl. nesto sto ne sadrzi u.h., a popodne bih se trudio da uzmem sto vise raznovrsnog povrca koje bih skuhao. Navedena cokolada bi bila izuzetak, ponekad bih uzeo cokaladu samo da bih tacnije proverio kako deluje insulin na cokoladu za koju sam uzeo da ipak mogu tacno znati za odredjenu kolicinu koliko secera sadrzi. Bananu nisam uzeo ima mozda i mesec dana... Ali zadnjih par dana sam uzimao mnogo vise insulina nego uobicajeno jer sam preterivao sa u.h. posto sam da tako kazem smrsao i hteo malo vise jesti...
-
- Saradnik
- Kontakt:
Kikiriki je bio samo primer kada sam rekla "zanimacija za zube". Inače, nema on puno UH, samo kalorija. Ali, u principu znaš na šta sam htela da obratiš pažnju. Prosti UH su šećeri, znači osim slatkiša tu spadaju belo brašno i sva peciva od istog brašna, kao i bela testenina... itd, itd... Imaš knjigu, pa da se ne ponavljam 

za stelu !!! a šta vi mislite o toj preporuci iz upustva za levemir i novorapid da odnos bolus-bazal treba da bude 2:1 za bolus , baš mi se čini skoro nemogućim, čak i češće a male boluse kako pokriti
sa polovinom količine bazala , kako se kod vas kreće taj odnos
mada znam da je velika razlika kada na pumpi koristite novorapid kao bazal u poredjenju sa levemirom ili lantusom ali ipak verujem
da postoji neki optimalan odnos za nas koji smo na penovima?
mada znam da je velika razlika kada na pumpi koristite novorapid kao bazal u poredjenju sa levemirom ili lantusom ali ipak verujem
Jesi li ćuo , elco moj dobri ?! jesi li ćuo jarane! znam ja da ti nisi , ni van-bostonac , ni van-zemunac nego da si van-bosanac. Kakav bolan boston ?, bježi bolan otale, znaš li ti kolkoJe cura tamo podavljeno? Uhapsiće te bolan, pa ćeš ti za sve izkihati.!! Je li vidiš koliko te voli zvezdica pa ti sada ona ćita, nemoj bolan samo u korice,gledati , otvori tu ćitanku . jel ti hoćeš da ti zvezdica dodje tute da ti ćita, je li malo što je sve to napisala . imaš u njoj bolan I glikemijski indeks I kako odrediti noćni I dnevni bazal I bolus I korekcije, imaš I šta ćeš sa šakama raditi I svu hranu sa ovoga svijeta I kolko ima čega u svakoj hrani imaš I meksičku I kinesku I indijsku I grčku hranu i I kako ćeš plivati I kako se okupati I kako intimnosti raditi ( jes da nema slika, al biće bolan I njiha) i sa penkalom kako raditi I kako to sve potrošiti . Nego ti lijepo ne daj tom tvom Davoru Šukeru više glave podići !!! ne daj mu više , matere ti da ti izaziva tu nelagodu, nespokojstvo, neizvesnost, neodredjenost Odmah ga poćni šamarati ,, je si li ćuo šta je palilo kod bore lijepoga , jel ti ćovjek lijepo raćuno , jel ti zvezdica rekla šta je kod nje palilo !! jel’ napisala u ćitanki kako ćeš šukera smirivati sve polako pa pomalo po dvije I tri jedinice nemoj ga bolan šamarati po ćetrnaest, budi nježan,vidiš bolan da nemere na silu. pa da ti I ja reknem : I meni je žao gužvati korice al
Ipak otvaram , a ti žmiri dok ne otvoriš pa ćeš brzo naći šta je prosti uh i Gi
Ipak otvaram , a ti žmiri dok ne otvoriš pa ćeš brzo naći šta je prosti uh i Gi
-
- Saradnik
- Kontakt:
Ne znam za tu preporuku, nikad je nisam videla, a čula tek kad je elco pomenuo.boralepi napisao:za stelu !!! a šta vi mislite o toj preporuci iz upustva za levemir i novorapid da odnos bolus-bazal treba da bude 2:1 za bolus , baš mi se čini skoro nemogućim, čak i češće a male boluse kako pokriti
Nema mnogo velike razlike u regulisanju šećera pumpom ili novim insulinima. Razlika je najviše u tome što se sa penovima čovek bocka mnogo više. Levemir u dve doze ili Lantus u jednoj dozi lako može da izgura dobar deo toga što radi i bazal na pumpi. Ako je bazalna doza dobro podešena, bolusi bi trebalo da budu onoliki koliko je potrebno da se pokrije obrok. Nema tu neke veće mudrosti. Ljudi najčešće pribegavaju podizanju bolusa, a ne razmišljaju da li im je bazalni insulin kako treba. Kako se proverava da li je bazalna doza dobro nameštena opisala sam u knjizi i to važi i za insulinske analoge, a ne samo za pumpu. Već sam negde na forumu pisala da je idalan odnos 50:50, neki ljudi žive sa 60:40 ili obratno, a nekima odgovara i 70:30 ili obratno. Nema univerzalne formule, svi smo različiti. Meriš i nameštaš kako tebi odgovara.
Mislim da nisam spomenuo da je odnos 2:1 za bolus preporuceni odnos. Do sada sam uzimao izmedju 3:2 i 1:1. Ne secam se da tako nesto pise u upustvu.
Kakve ima veze odakle sam, ili odakle nisam, kuda trebam ici ili slicne prostorne koordinate sa temom? Prema ovome sto do sada znam promena metabolizma secera nije uzrokovana nicim sto sam do sada mislio ili sto se moze promeniti bezanjem.mladjani napisao:bježi bolan otale
Poslednja izmena od elco u Sre Dec 30, 2009 11:27 pm, izmenjeno 2 puta ukupno.
-
- Saradnik
- Kontakt:
Izvini, nisi ti rekao za taj odnos nego mladjani. Ja stvarno ne znam, jer nemam taj insulin kod sebe.elco napisao:Mislim da nisam spomenuo da je odnos 2:1 za bolus preporuceni odnos. Do sada sam uzimao izmedju 3:2 i 1:1. Ne secam se da tako nesto pise u upustvu.