Alkalna fosfataza

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

soronikola
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 10, 2008 8:08 pm

Post od soronikola »

Tartufa imam jedno pitanje.
Moja otac je pre 3 godine operisao rak debelog creva i posle toga nije morao da uzima ni citistatike i nije morao da ide na zracenje. Pre 3 nedelje zbog zadebljanja na kozi kod oziljka od operacije doktor ga je poslao da uradi tumor markere CEA i CA 19-9 CEA mu je bio 3.3 (on je ne pusac) a CA 19-9 mu je bio 41.3 sto je koliko sam ja shvatio iznad normale. Na magnetnoj rezonanci su mu rekli da su mu svi unutrasnji organi u redu ali se sumnja na metastazu raka na stomacnu duplju. Ako jeste metastaza sta bi se tu moglo ocekivati posle terapije citostaticima i zracenjem?
kalimero
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 07, 2006 6:04 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

katmandu

Post od kalimero »

ne znam da li sam se kasno ukljucila. i sta je bilo sa tvojim tatom. da nije u pitanju pedjetova bolest to je jako retka bolest i manifestuje se sa povecanom alkalnom fosfatazom. probaj.
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

Zracenje ne dolazi u obzir a ako se sumnja na peritonealnu karcinozu neophodno je uraditi dijagnosticku laparaskopija,a zatim i radikalnu operaciju sa perioperativnom instilacijom citostatika.
Odgovori