visok Pritisak

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Da li hrecete? Imate li devijaciju nosne pregrade? Da li je neko od ukucana primetio da prekidate disanje u toku spavanja?
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
dzosua
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:14 am

Post od dzosua »

Mislim da da, znam kad sam bio na liječenju da su mi to pacijenti iz sobe rekli i to kad spavam na leđima.Sam živim pa ne mogu odgovoriti što se tiče zastajanja u disanju.Nos mi je konstantno začepljen,nedavno sam imao i upalu sinusa sa kojima kuburim još od djetinjstva pa mi je disanje i inače otežano.
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član

Post od draganvma »

Svi navedeni problemi mogu poticati i odatle. To se inace zove "sleep apnoea". Javite se ORL spec.
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
dzosua
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:14 am

Post od dzosua »

Učint ću to ovih dana,veliko hvala i pozdrav.
hitno
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 2:50 pm

???????????

Post od hitno »

Molim vas doktore Dragane za odgovor: Radim na takvom radnom mjestu gdje bih trebao da iznosim svoje mišljenje i polemišem ali šta se dešava u zadnje vrijeme kad hoću da dam komentar osećam svoje srce kako lupa toliko jako nedostaje mi vazduha,ne osećam strah u tim trenucima ali nemogu sebe da prepoznam.Imam 38 godina dali je to kod mene kako reče moj kolega ANKSIOZA. :roll:
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član

Post od draganvma »

Bas tako. Uzmite neki anksiolitik za pocetak a onda se javite dobrom psihologu radi "popravke" vaseg samopouzdanja. Nema potrebe za tolikom tremom, ne znam za sastanke na kojima se skida glava, sem ako ste rekli nesto sto niste smeli da znate recimo na sastancima BIA-e :lol:
hitno
Novi član
Novi član

??????????

Post od hitno »

Eda znate doktore kako ste mi popravili raspoloženje,citajući ovaj vas komentar sve pohvale za psihoanalizu prepoznao sam se u drugom dijelu vašeg odgovora.Vjerujte ne skida se glava ali dali ste bili u situaciji da zbog svog iskazanog stava kasnije trpite posledice.Kako se suprostaviti ljudima koji ograničavaju slobodu riječi. :lol: :lol: :lol:
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član

Post od draganvma »

Bio sam ja u takvim situacijama 1000 puta, pa i udario glavom u zid ali je uvek na kraju ipak izbor na vama! Ili odcutite ili se napravite naivni i priglupi, sto i nije tako glupo ili iskazite sav vas intelekt i budite kalimero, sto najcesce i nije bas tako pametno jer ni jedan autoritet ne voli suvise inteligencije u svom okruzenju jer je ista ugrozava! Pa, po volji vam! :wink:
hitno
Novi član
Novi član

????????

Post od hitno »

Glasam za slobodnu riječ za hrabrost i želim da ti autoriteti ne koče slobodu .Pomogli ste mi puno ,sad znam da svo to stanje kod mene izaziva baš taj autoritet ,izboriću se ja sa tim odnosno sa njim.Puno sreće u životu i radu vama dr.Dragane :wink: :wink:
nbsoft
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 08, 2008 6:24 pm

Post od nbsoft »

Da ne bih otvarao novu temu, nadovezacu se na ovu, jer se problem tiche povisenog pritiska. Dakle, imam 22 godine i zbog babe smo kupili mjerac pritiska, tako da sam nekoliko puta u prethodnih pola godine mjerio pritisak i uvijek je bio normalan 125/80 ili slicno. Medjutim, sinoc kada sam legao da spavam, osjecao sam se sasvim normalno, ali sam se posle pola sata, sat, probudio, sa nekim cudnim osjecajem oko srca (koji me do sada drzi) i nisam spavao od tada. Izmjerio sam pritisak, bio je 135/97. Tako sam se osjecao do jutra, kada sam posao u hitnu, gdje su mi izmjerili pritisak koji je bio 140/100. Dali su mi pola tablete skopril-a i uradili EKG( za koji su rekli da je normalan). Sacekao sam 20-ak minuta, medjutim pritisak se nije smanjio. Dali su mi jos pola tablete skopril-a i dijazepan. Posle 20 minuta su mi izmjerili pritisak i bio je 120/100, uradili su jos jedan EKG( takodje normalan). Dobio sam instrukcije da podjem kuci, odspavam i sjutra podjem kod kardiologa. Kada sam se probudio pritisak je bio 133/85. Zanima me sta bi moglo biti uzrok ovoga, kao i posledice?

Unaprijed hvala.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

uzrok se moze utvrditi samo od strane kardiologa koji ce vas uputiti na dijagnostiku. dok cekate zakazani pregled kardiologa merite i belezite vrednosti pritiska i odnesite taj prikaz. posledice nelecene hipertenzije su ostecenja gotovo svih organskih sistema, koja vode skracenju zivotnog veka.
eglegija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 10, 2008 10:15 am

Post od eglegija »

Imam 40 godina , juce mi je konstatovan visok pritisak 95 sa 155 .Zna li neko da li to moze biti vezano za stitnu zlazdu za koju mi je konstatovano da imam smanjenu funkciju iste.i da li treba da brinem. :(
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član

Post od draganvma »

Idite kod kardiologa i endokrinologa kako ne bi brinuli, u protivnom ako nemate nameru da se do kraja ispitate i lecite, onda imate razlog za brigu & procitajte gornju poruku drbgd pa ce vam sve biti jasno.
Odgovori