visok Pritisak
Idu. Samo ne znam sta vam je to PEBACET?
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
hitno , hitno
PEBACET je neki lijek koji moja mama kako kaže doktor mora piti 6 mjeseci za regulisanje holesterola.Dali mi možete reći nešto o hipertrofiji srca koliko je to opasno,vidjećete gore ovaj EHO nalaz srca.
Hvala unaprijed
Hvala unaprijed
Obzirom na EF od 70% sama hipertrofija nije alarmantna ali se to tako ne moze posmatrati izolovano, bez uvida u stanje prokrvljenosti miokarda tj koronarografije, posebno sto su po ostalim nalazima a i po dislipidemiji ocigledno stradali i krvni sudovi, pa verovatno i oni koji ishranjuju srcani misic...
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Hitno,hitno!!!!
Doktore Dragane da li uzimanjem lijeka BROMAZEPAMa koji moja mama koristi protiv nesanice uz terapiju za visok pritisak možemo postati vremenom ovisnici.
hitno , hitno
Uvaženi doktore drbgd zamolila bih vas za komentar na sledeću situaciju:
Pacijent sa veoma visokim TA bude hospitalizovan na bolničko liječenje gdje se stanje stabilizuje, nakon nedelju dana bude otpušten na kućno liječenje.Stanje prati kardiolog koji je prepisao određene lijekove i pacijent se oseća dobro uz jako stabilan TA.No šta se dešava pacijent nakon mjesec dana odlazi da podigne dozu lijekova(kod doktora u domu zdravlja).Nakon rutinske kontrole lekar koji prvi put vidi pacijenta ubjeđuje ga da izbaci iz upotrebe većinu lijekova da ne kažem sve uz riječi,,ti si sad dobro ".
Mene samo interesuje dali je pristup lekara ovom pacijentu ispravan ili se ovde radi o nečem drugom!
Pacijent sa veoma visokim TA bude hospitalizovan na bolničko liječenje gdje se stanje stabilizuje, nakon nedelju dana bude otpušten na kućno liječenje.Stanje prati kardiolog koji je prepisao određene lijekove i pacijent se oseća dobro uz jako stabilan TA.No šta se dešava pacijent nakon mjesec dana odlazi da podigne dozu lijekova(kod doktora u domu zdravlja).Nakon rutinske kontrole lekar koji prvi put vidi pacijenta ubjeđuje ga da izbaci iz upotrebe većinu lijekova da ne kažem sve uz riječi,,ti si sad dobro ".
Mene samo interesuje dali je pristup lekara ovom pacijentu ispravan ili se ovde radi o nečem drugom!
Bez komentara!
Pa Pacijent i jeste dobro zato sto redovno koristi propisanu antihipertenzivn terapiju!
Ukratko, Slusajte vaseg kardiologa.

Ukratko, Slusajte vaseg kardiologa.
hitno ,hitno
Hvala vam doktore za odgovor .Samo sam htjela čuti stručno mišljenje.
Nadam se da će vaš odgovor pomoći mnogima na forumu da daju puno povjerenje svom doktoru.
Nadam se da će vaš odgovor pomoći mnogima na forumu da daju puno povjerenje svom doktoru.
Nekom dr DA, nekom i NE treba dati poverenje ali svakako bi trebalo da specijalista ili jos bolje subspecijalista o uzoj oblasti zna mnogo vise od lekara opste prakse u domu zdravlja. Ja bih u vecini slucajeva pre poslusao kardiologa.

Suvise malo podataka za odgovor na forumu! Pregled, laboratorija, EKG, pa pp holter TA, holter EKG, testovi opterecenja..............
Javite se kardiologu.
Javite se kardiologu.
hvala na odgovoru!pokusat cu ubjediti muza da uradi sve te pretrage i naravno da posjeti dobrog kardiologa,mada kod nas u Brckom nema pravog iskusnog kardiologa..ima jedna privatna klinika i tu dolazi kardiolog sa VMA svakih petnaest dana..posjetit ce mo njega i posavjetovati se o vasoj preporuci...hvala
Molim uvaženog doktora za mišljenje,sredinom prošle godine,poslije bolova u potiljku i odlaska na pregled ustanovljen mi je pritisak od cca 160/110 i aritmija,laički svaki treći otkucaj je bio preskok u radu.Otišao sam kod spec.kardiologa na pregled i on mi je poslije ultrazvuka zbog prisustva zrnastih ehoa preporučuje virus test i holter,terapija minsetil3x1+vitamini.Ostali parametri su bili ok,ef 72%.Vjerovatno malo i uplašen svim pričama o virusima o kojim do tada nisam znao ništa,za par večeri osjetim lagano gušenje i završim u lokalnoj bolnici 7-8 dana.Stanje je stabilizovano uz presolol+minsetil+aspirin,hormoni štitne ok,a nakon toga me pošalju na vma na sve pretrage.Tu sam odradio test opterećenja do 5.stadijuma protokola po Brusu-uredno i holter 24 časa uredan uz gornju terapiju.Rađen test na viruse,negativan koksaki,citomegalovirus,adenovirus,influenca,coxiela,pozitivan na xerpes simplex.Otpušten uz dijagnozu:hypertensio arterialis oscilatoria i terapija presolol+aspirin.Tako je trajalo do unazad mjesec dana kad sam ponovo osjetio aritmiju.Ponovni odlazak kod kardiologa,redovna kontrola ultrazvuka i ponovna ista priča o virusima,ponovo mi pokazuje ta zrnca i naglašava da mi je urađen test na jače viruse,ali da postoji mogućnost da je neki slabiji?! Spominje neki npr.EBV ako sam dobro zapamtio.E,sad,normalno živim sa tim i ako nešto malo radim i osjeti aritmiju malo odmorim i nastavim,ali ponekad mi stvara problem kao sad npr.zaspao sam i budim se,srce naravno jače lupa i preskače kao da u momentu nisam imao vazduha.Imam 35.godina i nikad ranije nisam imao problema sa zdravljem sem kamenca u bubregu.Izvinjavam se što sam malo odužio,hvala unaprijed.
Zadnjih dana intezivno imam problema u toku spavanja,samo sinoć ne,pošto zaspim bez obzira da li sam umoran ili ne,nekad ranije,nekad kasnije se probudim,skoro da odskočim sa kreveta,kao da mi u tom momentu nestane vazduha,jaki ,nepravilni udari srca,čak par puta kao neko žiganje u lijevoj nozi,tako po dva-tri puta noću.Da li je možda neko imao slične simptome i šta je bilo u pitanju ako je imao,čisto da znam šta dalje da radim?!Sve ovo se nadovezuje na ovaj post prije.Hvala.