Hemoroidi

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
zhanleeette
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 15, 2023 8:28 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Re: Hemoroidi

Post od zhanleeette »

Krema za hemoroide - https://aliexpress.com Koristio sam ovu mast u nekoliko navrata. Odlično se pokazala i u mom slučaju kao i kod supruge.
BobaBg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 08, 2025 12:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Post od BobaBg »

Da li mozda ima neko validan broj telefona Deda Mihajla? Trebao bih mi jedan njegov melem.
Ovaj koji stoji poslednji u objavi nije postojeci.
Hvala
Korisnikov avatar
kladik
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 15, 2011 2:18 am
Kontakt:

Post od kladik »

Hteo bih da podelim svoje iskustvo sa hemoroidima, možda nekom pomogne.
Pre par godina imao sam ozbiljan problem sa hemoroidima. Bili su bolni, svrbeli, ponekad i krvarili. Probao sam razne kreme iz apoteke, ali pomagale su samo privremeno. Onda sam odlučio da promenim neke životne navike.
Najveću promenu mi je donelo ulje crnog kima (ulje corokota). Pio sam ga svako jutro, po jednu kafenu kašičicu. Pio sam ga redovno skoro tri meseca. Verujem da mi je pomoglo da povećam elastičnost krvnih sudova i da organizam bolje reguliše upalne procese. Posle nekog vremena primetio sam da su tegobe znatno blaže i da se novi hemoroidi nisu pojavljivali.
Druga veoma važna stvar koju sam promenio je upotreba toalet papira. Skoro potpuno sam ga izbacio. Posle svakog pražnjenja creva samo sam se isprao mlakom vodom. To je smanjilo iritaciju i trenje na tom osetljivom području.
Treća velika promena je vreme provedeno na WC šolji. Ranije sam sedeo po 10-15 minuta, čitao vesti na telefonu, skrolovao... Sada ulazim, obavim šta treba i izlazim. Što manje vremena na šolji – to bolje. Takođe sam shvatio da položaj u kome sedimo na WC šolji uopšte nije prirodan za naše telo. Prirodniji je čučavac, ali pošto većina nas nema rupu u podu, koristio sam jednu staru foru: stavljao sam ispred WC šolje manju stolicu ili okrenut plastični lavor i na nju podizao noge. Na taj način butine pritiskaju stomak i pražnjenje je mnogo lakše i prirodnije.
Uz to sam svako jutro jeo psilijum (jednu kašičicu) pomešan sa jogurtom. To je omekšalo stolicu i sprečilo naprezanje.
Kombinacijom svega ovoga – ulje crnog kima, higijena bez toalet papira, kraće vreme na wc-u, bolji položaj i mekša stolica – uspeo sam posle 2-3 meseca da rešim problem koji me mučio godinama. Više nemam tegobe, a kada osetim da nešto kreće, odmah primenim ove mere i brzo prođe.
Naravno, ovo je moje lično iskustvo. Hemoroidi su uglavnom bolest savremenog načina života (dugo sedenje, loša ishrana, naprezanje). Ako imate jače tegobe ili krvarenje, obavezno idite kod lekara ili hirurga. Ali ako su blagi ili srednji, ove promene mogu stvarno dosta da pomognu.
Ako neko proba, slobodno napišite kako vam je išlo.
🌿 Nisam influenser, ali ponekad imam dobre preporuke 😊
Odgovori