Sta sa herpesom kroz ceo zivot?

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Julijana85
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 30, 2012 3:28 pm

Re: Sta sa herpesom kroz ceo zivot?

Post od Julijana85 »

Pozdrav svima...
I ja delim vasu muku vec 8 godina...citam vase komentare i zakljucujem da moj oblik i nije tako strasan...Naime H mi se pojavljuje svega 2-3 puta godisnje, pritom koristim samo kremu aciklovir i odrzavam imunitet koliko toliko stabilnim. Ovog leta mi je češće izlazio, verovatno zbog velikih vrućina..Interesuje me, a verujem da mi vi svi možete pomoći, da li herpes može da se prenese onda kada nije aktivan (odnosno nije recidan) ? Mišljenja su podeljena, na većini sajtova nas predstavljaju kao hodajuće zaraze, a na nekim kažu da je sex bezbedan kad nema nikakvih simptoma herpesa..Iz ličnog iskustva verujem da je bezbedan, jer sam godinu dana upražnjavala odnose bez zaštite i sve je bilo ok, pa me zanima da li neko ima drugačije iskustvo?
Isto tako želim da napomenem da je sve u glavi, i što manje trošite energiju i bacate se u očaj zbog herpesa on redje izlazi, neverovatno ali kako počnjem da razmišljam o njemu tako mi se pojavi, kao da ga mislima privučem...Zato ljudi mislite pozitivno!!! :)
marta30
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 27, 2011 3:01 pm

Post od marta30 »

ovo što si napisala je točno...to na kraju...ali kako biti pozitivan, ne moše na silu misliti pozitivno...a i to da ipak nisi takva hodajuća zaraza isto je uglavnom točno...ja ga mom suprugu u 3 godine veze nisam prenesla...a sa suprogom baš i ne koristim kondom...čak ga nije dobio ni kad smo imali odnos prije nego je izbio na površinu kože ali sam ga već bila osjetila...tj. znala sam da će doći u roku dan-dva...i došao je...
Julijana85
Novi član
Novi član

Post od Julijana85 »

Verovatno onda zavisi i od toga kakav imuni sistem ima partner...
marta30
Novi član
Novi član

Post od marta30 »

eto meni opet herpesa :(
užasno je bolilo 2 dana prije...koža me pekla...ma katastrofa...
kapam s propolisom...viditi ćemo kako će to završiti...i kada će se novi recidiv vratiti...
pijem b komplex...još ne znam da li bi uz to još kupila nativni propolis, matičnu mliječ ili lizin...nisam pametna...
ella1
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jul 29, 2012 8:14 pm

Post od ella1 »

Poz,
evo samo da se javim, marta vidim pocela si da koristis propolis to je ok, nadam se da ima neke dobre efekte...
marta30
Novi član
Novi član

Post od marta30 »

15.11. mi je bio izbio...i nakapavala sam propolisom...brzo je prošlo...
sada ćemo viditi kada će opet izbiti...u međuvremenu sam počela piti i lizin...dakle, pijem lizin kapsule (1500mg dnevno), pijem b-complex i omegu 3...
da ga bar ne vidim bar pola godine...niko sretniji od mene...
wanttoknow
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 21, 2012 3:12 pm

Post od wanttoknow »

Zdravo! Evo,da prvo objasnim moju situaciju: Trenutno imam herpes na usni i periodicno mi se pojavi. Znam da ne treba da se ljubim dok imam herpes,ali sam to ipak uradila. Sad me zanima da li se taj usni herpes moze preneti na genitalije "vatanjem" (sto bi se zargonski reklo) i da li je moguce da ja dobijem genitalni herpes zato sto imam usni? Strasno sam zabrinuta,nadam se da mi mozete pomoci. Hvala unapred.
ella1
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jul 29, 2012 8:14 pm

Post od ella1 »

Hm, nisi precizirala sta i kako..
Npr, ako si ga poljubila dole, ili zadovoljila, pa posle imali odnose imas razloga za strah.
Ako ste se ljubili u usta a potom on tebe zadovoljio imas razloga za strah..
Ako ste se valjali goli, a ti si cackala herpes, pa tom istom rukom dodirivala sebe ili njega, imas razloga za stah...
To su stvarno okolnosti, a ja sam te razumela da ste se ljubili u usta?
I malo vatali...
Samo znas sta je bilo i kako..al da te umirim mislim da nemas razloga da se plasis...
Julijana85
Novi član
Novi član

Post od Julijana85 »

To ti je isti tip virusa, bio na usni ili na genitalijama potpuno je svejedno, moguce da se tebi na genitalijama nikada nece ni pojaviti jer tvoj organizam vec proizvodi odbrambene celije, pre moze da zakaci nekog ko nikada nije imao herpes.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Mala ispravka, herpes razlikuje preko 200 vrsta tj tipova virusa, tako da herpes simplex na usni nece izazvati kondilome u genitalnom regiji ako se sa time povezuje! Dakle groznica na usni nije izzvana virusom koji izaziva GENIRALNI HERPES.

Herpes koji je na usni ili nosu ili licu se izazvan prisutstvom Herpes simplex virusom ali kao i svaki durgi herpes virus jako dugo ostaje u organizmu i aktivira ga pad imuniteta.

Moze se naravno preneti na bilo koji deo koze, ali opet zavisi u kojoj fazi herpesa ste imali kontakt sa drugom osobom. I naravno sledeci put nikako nemojte rizikovati da prenesete infekciju ni sebi a ni nekome dugome dok imate herpes, em niej higijenski em je bolno al vrtite infekciju u krug!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
wanttoknow
Novi član
Novi član

Post od wanttoknow »

Hvala vam na brzim odgovorima! Pa ljubili smo se,da. Znam da to ne treba,ali sam to ipak uradila. Nisam ga oralno zadovoljila,a ni on mene,nego prstima. Plasi me to sto ne znam da li je neko od nas dvoje imao kontakt s herpesom.
wanttoknow
Novi član
Novi član

Post od wanttoknow »

Zaboravih da kazem: herpes mi je sad vec u zavrsnoj fazi,ako tako mogu reci,vec mi otpada krasta polako. A taj "nesrecan slucaj" mi se desio pre mozda 4 dana.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Пошто је херпес врста вируса, верујем да би домаћи рецепт од белога лука и комовице могао превентивно да реши проблем. Користим га веома дуго и изузетно је ефикасан против прехладе и грипа. Рецепт је на мом сајту (види се у профилу).
marta30
Novi član
Novi član

Post od marta30 »

evo, nakon skoro 3mj, ponovno herpes....propolis je opet u prometu...samo da napomenem, sretna sam što ga nije bilo tako dugo....ovo je za mene zaista dugo razdoblje bez njega...
i još bi nešto rekla, suprugu mi je izbio herpes...prvi put u životu...i to u periodu kad ga ja nisam imala...moguće da se zarazio ranije ali mu je tek sada izbio na površinu...prije je znao imati povremene bolove u nozi isto kako i ja imam prije nego izbije...nikad nismo imali odnos dok mi je H bio aktivan...dakle, vrlo je prenosan i kad nije vidljiv...:(

držte mi fige da ga opet ne vidim 3mj...i svi koji muku mučite ko i ja, neka bude što rjeđe na vidiku...
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

marta30,
на твом месту мало бих се забринуо. Често избијање херпеса говори о лошем имунитету.
Odgovori