vidim da se ovde bas zahuktalo
svako na svoj nacin dozivljava herpes i to je tako prirodno, mislim da ne treba nikog kriviti zbog toga sto se na odredjeni nacin (ne)nosi sa svojim problemom
apsolutno sam svesna koliko imam srece sto sam u srecnoj vezi, i to sa deckom koji mi je preneo herpes - znam da to nije ucinio namerno, jer prosto nije znao, nije nikada imao simptome. ali verujte mi, iz ove perspektive, uopste mi nije zao, ako sam morala da dobijem herpes da bih upoznala njega, onda je vredelo, i sigurno necu zaliti...
ali jedno je sigurno, i to moram priznati i sebi i vama - da je bilo drugacije, da sam u startu znala da ima herpes, tada kada smo bili na samom pocetku veze, kada ga jos uvek nisam tako dobro poznavala, pitanje je kako bih postupila...

ja sam na neki nacin imala fobiju od polnih bolesti ranije. pa tome u prilog ide i cinjenica da sam svakog decka terala po studentskoj klinici i institutut za polne i venericne bolesti, da se prosto nekad i sama pitam kako su na to pristajali

i uvek sam, hajde ne mogu bas reci sa visine gledala ljude koji su "zakacili" neku polnu bolest, ali sam mislila da se meni tako nesto nikad nece desiti, i da su delom svojom neodgovornoscu dospeli u takvu situaciju. ovaj herpes mi je zivotna lekcija da nikad nikog ne treba osudjivati... uvek se treba zapitati zasto ti se nesto u zivotu desava.
sto se tice upoznavanja, ja ne vidim u tome nista lose, to ne mora uvek da bude sa ciljem neke veze, ali prosto razmena iskustva sa nekim ko je u istom problemu kao i ti, apsolutno moze da pomogne, u krajnjoj liniji iz tog razloga je i vecina nas na ovom forumu

uvek ce te najbolje razumeti onaj ko je prosao isto sto i ti...
a sada jedno prakticno pitanje, za ove sa visegodisnjim iskustvom

ja sam herpes dobila proslog leta, negde ja mislim u junu/julu i tada mi je do kraja leta izasao jos jedno dva puta. i preko zime mi je izlazio skoro svakog meseca (po neki preskoci) ali zaista vrlo blago. od kad je krenulo ovo sunce, opet mi je prosle nedelje iskocio malkice vise cini mi se nego inace. znam da sam ranije citala da sunce utice na izbijanje, pa me zanima da li je stvarno tako ili umisljam? necu se bas mnogo obradovati ako ce celo leto da me muci

treba i na more da idem.....