Naravno da treba da pricas, mnogo je lakse ovako ispricati nekom na internetu svoj problem nego uzivo bliskim osobama.
Moras da shvatis jednu stvar, taj decko koji je pomenuo minimalnu, vise samo teorijsku mogucnost zaraze, je neko ko sigurno ima mnogo manje prakticnog iskustva od pomenutih doktorki. Mali je broj zarazenih koji ce otvoreno priznati nacin na koji je doslo do toga, razlozi su razumljivi. U nekoj nasoj sredini i sama bolest nailazi na osudu a kamo li pomenuti nacin zaraze. Zato se sve vise pominju heteroseksualni odnosi ali veruj mi bar pola od njih sigurno nije na taj nacin zarazeno.Iz tog razloga doktorka ti i pominje mnogo vecu verovatnocu zaraze putem analnog seksa, bez obzira da li je homo ili hetero. Vrlo bitna stvar u tome je da se prilikom analnog seksa lako stvaraju ostecenja na sluzokozi analnog otvora i kozi penisa, pa je samim tim kada postoji otvorena rana i verovatnoca zaraze veca.Realno, u tvom slucaju ne postoji ni 0,1% sanse da si se tako zarazio.
Jel znas ti ono "boj se ovna, boj se gov.. a kad cu ziveti?" e pa tako i ti, proci ce ti zivot u strahovima, ovaj put stvarno bezrazloznom, srecom

Ne znam koliko imas godina, cini mi se da si veoma mlad, u odnosu na mene sigurno i jesi

poslusaj me onako najiskrenije ljudski, nemoj sebi sam zagorcavati zivot bez potrebe, ima vremena kada ce ti on sam namestiti pravu muku i nevoju sa kojom ces morati da se boris a sad se trosis na gluposti.
Probaj da u buduce pazis na sebe i svoje zdravlje, da se ne izlazes rizicnim situacijama u svakom pogledu, pomozi sebi koliko je do tebe i bice sve ok

Pored fizickog sacuvaj i svoje mentalno zdravlje, nemoj se nervirati i paniciti na sve i svasta. Zato sam ti u predhodnom postu i rekla da posetis psihijatra, jer oni najbolje znaju da saslusaju, usmere te, pomognu da prebrodis neke kriticne situacije a boga mi i da te nauce kako da se u buduce sam sa njima boris.Da je srece, svako bi od nas na najnormalniji nacin mogao da ode kod nekog od njih kad god mu je potrebno.Ti mi ne izgledas kao neko ko ima neki ekstra problem vec ti je samo u ovom trenutku potrebno malo podrske da preskocis ovu preponu na koju si u zivotu naisao, da naucis da se boris sa anksioznoscu i bez lekova

veruj mi to je vrlo lako

Preguraces ti sve ovo i vrlo brzo cemo se mi zajedno ovde ovome smejati

Pozdrav