Seksualno prenosive bolesti

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
JeckoSmecko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 08, 2013 2:26 pm

Re: Seksualno prenosive bolesti

Post od JeckoSmecko »

da li mogu da obolim od side ako smo imali peting sa prstima.tj samo on mene je zadovoljio i samo jedno oralno..? jako sam uplasena.Hvala
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Ne!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Milito
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 09, 2013 6:03 pm

Post od Milito »

Pozdrav svima.
Testirao sam se na HIV i negativan sam, samo me interesuje mogu li imat' neku drugu polno prenosivu bolest ako nemam hiv? Tipa, gonoreja, hlamidija, hepatitis itd.
sanmarco
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 25, 2013 2:22 am

Post od sanmarco »

Pozdrav. Radio sam PCR, ustanovljeno je da imam hlamidiju i HPV.
Prepisani su mi antibiotici i trenutno sam na terapiji koja traje 12 dana (dovicin i hemomicin).
Interesuje me, da li je masturbiranje ili orlani seks dozvoljeno tokom terapije?
Hvala.
sale88
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Maj 14, 2013 6:33 pm

Post od sale88 »

Milito napisao:Pozdrav svima.
Testirao sam se na HIV i negativan sam, samo me interesuje mogu li imat' neku drugu polno prenosivu bolest ako nemam hiv? Tipa, gonoreja, hlamidija, hepatitis itd.
Naravno da mozes, imas na hiljade polnih bolesti, infekcija itd..
sale88
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Maj 14, 2013 6:33 pm

Post od sale88 »

sanmarco napisao:Pozdrav. Radio sam PCR, ustanovljeno je da imam hlamidiju i HPV.
Prepisani su mi antibiotici i trenutno sam na terapiji koja traje 12 dana (dovicin i hemomicin).
Interesuje me, da li je masturbiranje ili orlani seks dozvoljeno tokom terapije?
Hvala.
I sidu da imas mozes da masturbiras koliko hoces kamoli to :D hahaha a za oralni seks nisam siguran da li mozes da zarazis tu osobu koja te oralno zadovoljava, mislim da ne ali ne znam, trebo si da pitas doktora
fucker
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 02, 2011 4:32 pm

Post od fucker »

jedno pitanje,

treba da idem u inostranstvo uskoro i nemam vremena tamo da se vucaram po doktorima, sad sam potpuno zdrav/cist, zanima me kako smem da se ponasam sad sa devojkama, koje su ciste, tj vode racuna o sebi, higijeni a znam da su imale mnogo partnera... da smem a sta ne sa njima?
aca022
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 22, 2014 4:41 am

Post od aca022 »

Dobar dan...zanima me da li mi mozete pomoci da utvrdim da li imam hpv?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

To se moze utvrditi samo pregledom i dodatnim analizama!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
draxy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 08, 2014 7:16 pm

Post od draxy »

dali je moguce da mi se posle 2 i po godine od rizicnog odnosa javljaju simptomi? povisena temper 37,2 i 37,3 vec 4 dana, kasalj 2 nedelje, nateceni limfni cvorovi na vratu...a da spomenem da sam primio 7 duplih penicilina, ali kasalj i temperatura ne prestaju..
nikolam19
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 31, 2014 6:59 pm

Post od nikolam19 »

Ako moze kome da pomogne evoooooo

Polno prenosive bolesti u svetu su poznate pod nazivom sexualno transmisivne bolesti i obeležavaju se skraćenicom STD. One nastaju različitim uzročnim agensima, a posebno se naglašava postojanje različitih klasa, tipova, vrsta i mikrobioloških karakteristika uzročnika.

Ovakav pristup je karakterističan za najveći broj medicinskih stavova u svetu i ovaj klasičan pristup nekada može otežati samu kliničku praksu u kojoj mnogi različiti tipovi uzročnika moraju biti razmatrani u diferencijalnoj dijagnozi svakog individiualnog pacijenta.
Najčešće polne bolesti i infekcije

Najvažnija stanja u urologiji koja se i najčešće sreću u ovoj oblasti su uretritis, epididimitis, genitalni ulceri, genitalne bradavice (kondilomi) i infekcija humanim imunodeficijentnim virusom.

Ovo sam citao na sajtu polnebolesti.net
mileee
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 08, 2014 11:58 am

Post od mileee »

poz svima ako ima neko da nesto zna u vezi hlamidije neka se javi ako nije problem :D
steva23
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 30, 2014 8:09 pm

Post od steva23 »

Imao sam previse raznih simptoma kao i bio sam kod urologa koji me je pregledao i poslao u laboratoriju da dam urin spermu i bris uretre. Na uputu je naznacio hlamidiju mikoplazma i ureaplazma.
Bio sam negativan na mikoplazmu ureaplazma i hlamidiju , a nasli su mi eserihijukoli i ekonokokus .
Mene interesuje da sam imao recimo gonoreju da li bi mi to nasli da sam imao , ali to nije naznaceno na uputu ?

Jer generalno ja sam otisao jer pre 8 meseci mi je neka devojka obradila oralno bez kondoma. Glans mi je malo suvlji , pojavile su se kao boginje na glansu (male jedva vidljive tackice ) i osecao mi se urin. Antibioticima sam resio taj miris ali tackice nisam. Urolog je rekao da je spoljni izgled normalan.
kobe64
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 03, 2015 3:25 pm

Post od kobe64 »

Pozdrav ako može neko da mi odgovori i pomogne.
Imao sam sex sa osobom koja je kao i ja potpuno zdrava i to je bio i meni i njoj prvi put u anal,ali je vrlo malo trajao sve ukupno 20ak sekundi i manje.Da li postoji šansa da se dobije HIV i kolika je šansa.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Од кога да се добије ХИВ?
Odgovori