Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.
Evo i nekoliko stranica za objasnjenja sta bakteriofagi rade. Istrazivanja se i vrse na e.coli jer je ona jako rasprostranjena bakterija. Tako da mislim da je to buducnost
ja sam esherihiju imala od 4-5 godine i pila sam svasta i cajeve i antibiotike ali nista.I evo saznala na forumu za monural popila ga i nema vise bakterija,bas sam srecna!
Jefi, bas mi je drago sto ti je to pomoglo.
Dok cekam ponovne rezultate urinokulture, ja pijem caj od brusnice (one susene) i caj od nevena, pa su me tegobe popustile. A koliko dugo je proslo od kako si popila monural i nemas problema?
Meni nesto pomogne, ali samo na par meseci, pa onda opet imam tegobe i prenamnozi se...
Ne zivim u Bg, pa ne znam kako da nabavim taj monural i ko ga proizvodi?
imam isti problem, tj. imala sam ga, u uretri mi je izolovana bakterija, stalno sam imala infekciju, godinu i po dana, sad sam dobro i nemam bakteriju a pila sam srebrnu vodu, ostavila sam poruku na urologiji, da se ne ponavljam, pogledaj tamo.
ciao!
Hm...zao mi je sto odgovaram tek sada.
Ja sam imala problema sa E.C. i kljukali su me gomilom lekova od kojih mi se sve poremetilo,ipak moram priznati da mi je ciprocinal bas pomogao.Sada vec duze nemam problema (na svu srecu) ali mi jako pomaze Uvin H caj koji se moze nabaviti samo u Hrvatskoj,odlican je i spasava me.
Mogu samo da kazem da kada citam sta Ontario pise prosto mi deluje neverovatno, jer sami ja prosla kroz gotovu istu situaciju.Boli me bubreg jos uvek .Esherichia mi se vracal 3 puta i resila sam je se antibioticima ali da se ne bi vracala moram da pijem tecnost na silu.Ne znam zasto me bubreg boli ako nemam bakteriju?
Procitala sam sve to ste napisali, i vecinu stvari koje ste naveli sam probala, trovala se antibioticima, ali problem sa e.coli nisam uspela da resim. s tim sto je meni ona izolovana u velikom broju na vulvi(dakle sa spoljne strane), i izaziva mi stravice probleme....koji zaista postaju ne podnosljivi,a svaki doktor kao u fazonu-ma nije to tako strasno, a ja ludim...Dokle?
A, nije tu samo e.coli, vec i kandida, takodje u velikom broju-to sve sa spoljne stane(na vulvi i perianalno)....U sekretu mi se pojavljuje mali broj enterococusa i to je sve...Sve ostale analize su ok...
Ako neko ima neki savet, bila bih veoma zahvalna....
jellena88 napisao:Mogu samo da kazem da kada citam sta Ontario pise prosto mi deluje neverovatno, jer sami ja prosla kroz gotovu istu situaciju.Boli me bubreg jos uvek .Esherichia mi se vracal 3 puta i resila sam je se antibioticima ali da se ne bi vracala moram da pijem tecnost na silu.Ne znam zasto me bubreg boli ako nemam bakteriju?
i mene ponekad zabole bubrezi, ali meni je to zbog peska pijem brusnicu i kad sam radila testove, videlo se da imam dosta krecnjaka u urinu, pa su mislili da je kamen, ali ja sam radila ultrazvuk abdomena i rekli da imam puno peska. takodje sam radila i urinokulturu i nema bakterije E.coli, ali je kao ima samo u vaginalnom brisu (ali moguce je da je rezultat lazan, jer pre terapije je nisam imala)
Drage moje, a znate li kako ste je dobile??? Evo ja cu da vam kazem.
Ta bakterija se nalazi (prirodno) u debelom crevu. Vi se naravno brisete papirom nakon mokrenja. VAS PAPIR ZAKAZI ANALNI OTVOR, TAJ DEO PAPIRICA PRODJE KROZ VAGINU PRILIKOM BRISANJA I ETO JE E.COLI.
Glupo ali jednostavno. DAKLE - nikada se ne brisati u smeru od anala ka napred!!!!!!!! Obavezno obrnuto (kao kad brisete guzu)! Malo je komplikovanije, ali je E.coli jos komplikovanija. Pozz
ma ja se ceo zivot brisem tako, to se podrazumeva, nikad mi nista nije faililo i sad se odjednom pojavise e.coli i enterokokus! prvo je bila klebsiella u vaginalnom brisu, nju sam izlecila posle jedne terapije, a sad imam ove dve! vodim racuna o higijeni vise nego ikad pa su mi se obe uprkos tome pojavile! strasno! poludecu!
ja se mucim sa mokracom od novembra .Bez ikakvih analiza dr. mi je prepisala baktrim. Posto nije bilo bolje, saljemo mokracu na mikrobioloski pregled. Danas stigao rezultat Escherichia coli >100000/ml. Dal je to mnogo? dal da idem i ginekologu? Jel moglo da predje na decu? Ja sam u medjuvremenu zbog bolova i mutne mokrace primila 10 inekcija Gentamicina. Al tu pise da je rezistentno na tu bakteriju. Kod lekara mogu tek u sredu, danas je petak.