escherichia coli

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: vlada99, moderato

Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Loreley imam isti problem od februara i niko nista ne poduzima! :cry:
Danas cu imati zestok razgovor sa mojim doktorom jer jako mi je lose!
Ne samo da me pece kada mokrim,nego ne mogu se potpuno izmokriti i CITAV DAN mi urin sam curi tako da me sve vise bubreg boli!
Ja ti zelim srecu........nadam se da si izlecena! :P
Pozdravljavam sve sa foruma! :P
Eliza
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Maj 15, 2007 11:38 am

Post od Eliza »

Drage moje, evo mene sa svezom dijagnozom, da poludis....

CYSTOURETHRITIS IN OBS.

Ode mi tri meseca na ispitivanje kojekavih hlamidija, miko, ureaplazmi i ne znam ni ja cega sve ne i to sve po dva puta!!!, unatoc tome sto su i prvi put rezultati bili neg., bezbroj vaginaleta raznoraznih, metronidazola, antibiotika i ne znam vise ni sama cega sve ne.

Ustvari sam se trebala svo to vreme bazirati samo na E.Coli koja je jedina bakterija bila izolovana u uretri i koje cu se izgleda jako tesko resiti.

Moji simptomi su jako pecenje, u vagini belicasto-sluzav sekret, NEMAM ucestali nagon na mokrenje, ali je zato izrazenije peckanje pri i nakon mokrenja, povremeni osecaj jeze po telu.

Nova ginekologica me je fino saslusala i rekla da je to tipican opis za upalu mokracne cevi, uzela je bris iz uretre, cervikalni bris i VS, pa vas izvjestavam opet u petak, sa rezultatima briseva i eventualnom terapijom.

Po preporuci ginekologice cu se morati posavetovati sa urologom u vezi terapije.
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Eliza ma isto to imam i ja samo su mi jednom prepisali antibiotike za 5 meseci,ma ovo je uzas!Pecenje kada mokrim,iscedak........ma sve isto kao i ti!Samo za razliku od tebe ja KO ZNA KADA CU VIDETI ginekologa!
Kod urologa idem tek krajem 9 meseca.........lepo da poludis!
Jadni moji bubrezi,tada ce biti 7 meseci kako nisam lecena!
Zelim ti srecu i brz oporavak!
Cao svima!
Loreley
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 22, 2007 7:07 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Loreley »

strashno.. a meni je jedna doktorka prichala o MOJOJ neodgowornosti..... strashno... zawrshena mi je terapija, sad koristim albothil vaginalete, te waljda chiste neshto..... a wecheras uzimam monural prashak na swoju ruku.... prijateljica se odmah reshila e.coli pole toga...
Eliza
Stalni član
Stalni  član

Post od Eliza »

Dakle, nalazi su sledeci:

VS : IIIa

bris cervixa: mesana gram-neg. flora u malom br., gljivice neg.
Enterococcus u manjem broju

bris uretre : mesana gram-neg. flora u malom br,. gljivice neg.
Enterococcus u manjem broju

Escherihije sam se resila, ali evo ga sad ovaj Enterococcus koji je isto iz Coli roda, posle podne ce mi ginekologica zakazati kod urologa radi odredjivanja terapije, jer je moja upala presla vec u hronicnu....Traje vise od 3 meseca....

Pozdrav svima i brzo ozdravljenje!!! :)
Loreley
Stalni član
Stalni  član

Post od Loreley »

ewo ja uzela owaj monural... ako nishta kad se pije ima ukus nekog soka.... :roll: :roll: :roll:
Eliza
Stalni član
Stalni  član

Post od Eliza »

Bila kod urologa....

Nova terapija:

visiren 2x1 10 dana

hemomycin 2x2 7 dana

geonystin vaginalete

Ponovo antibiotici.... :roll:
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Eliza znaci bakterija te napala i sa ginekoloske strane i sa strane urologije?
Sta ti je tacno rekao urolog? :o :o :o
Nadam se da ti je bolje! :wink: :wink: :wink:
Cao i pisi :D
Eliza
Stalni član
Stalni  član

Post od Eliza »

Pozdrav ontario,

Urolog misli da je kod mene inficirana tj. upaljena mokracna cev ili uretra i to prema opisu simptoma koje imam. Besika se cini u redu.

Takodje je rekao da cu uz ove antibiotike vec za 2 dana osetiti poboljsanje, no rano je jos za reci.

Ja sam pocela da se nalevam i cajem od pershunovog lista i gledam da popijem najmanje 3-4l dnevno tekucine sveukupno, vise ne znam ni sama sta da poduzmem, za nedelju dana idem na more, neka mi je dragi Bog u pomoci. :)

Kako si ti, jel te jos boli ili se osecas bolje ovih dana?

Pozdrav svima i brzo ozdravljenje....

P.S. Po savetu urologa, ukoliko imate partnera i njega pod hitno na pregled! :)
Loreley
Stalni član
Stalni  član

Post od Loreley »

ju... meni je i u urinokulturi esherihija ali i u waginalnom brisu (tu kazhe u malom broju)... ja se wetj brinem za to a doktorica mi je na godishnjem.... zashto mi je dala samo hlamidiju da lechim.... damn... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

E moja Eliza........ja ti zavrsi u bolnici oni sve zavlace jeste upala........nije
pa lepo me sredise!Poceli su mi nesnosni bolovi i rozkasta mokraca da bi za nepuna 2 sata preslo u samu krv!Mokrila sam po malo svakih 30-ak sekundi cistu krv sa uzasnim,uzasnim neopisivim bolovima.Ne daj Boze nikome na svetu!Posle 5 sati mucenja,nevidenih muka dali su mi neke tablete i bolovi su postepeno nestajali.Sada sam na 1000mg dnevno antibiotica i mnogo mi je bolje(da zlo necuje)ali jos uvek po zavrsetku moktenja imam jak bol(bolje i manje nego prije).Krvarenje je nestalo ali me jako,jako boli bubreg...........sutra idem kod mog doktora,ne znam ni zasto jer moram cekat za urologa do kraja 9 meseca.Dok su oni nagadali ima li ili nema upale ja ti nadralja!Cucemo se,idem malo grijati mehur!
Pozdravljam te i nadam se da ti je bolje!Ne znam sta ce biti samnom do kraja 9 meseca,jako se bojim jer mi nije dobro.Ovo ovde je uzas!!! :x
Cao svima!!! :wink: :wink: :wink:
Eliza
Stalni član
Stalni  član

Post od Eliza »

Draga Ontario,

pratim tvoje postove na urologiji, jako mi je zao sto si prosla kroz sve to i sto se toliko patis. Medjutm poznat mi je sistem lecenja u inostranstvu, stoga se i ne cudim da si zavrsila u bolnici!

Ja ovde u Srbiji imam mogucnosti da idem privatno lekaru i da isti dan dobijem appointment, ali veruj mi, ni od toga nema koristi. Salju me na sto i jedan bris, danasnji lekari kao da su prestali koristiti mozak, oslanjaju se iskljucivo na ono sto imaju pred sobom(razno razni lab. rezultati) i ne slusaju uopste sto im govoris vezano za simptome, cak su skloni i da te ismeju, kao da smo mutavi pa ne znamo opisati sto osecamo!

Drago mi je sto ti je bolje i sto ti cirpo antibiotik pomaze(meni nije pomogao ni nakon 10 dana uzmanja :(. Ja sam na novim antibioticima peti dan, juce mi se infekcija prosirila na besiku i jajnike, umirem od bolova. Toliko o laboratorijskim nalazima, antibiogramima i lecenju po njima!

Videcemo kakav ce mi danas dan biti, priblizava se datum kad trebam poci na more, uopste mi se ne ide.

Odoh da stavim lonac na ringlu, treba se opet nalevati cajem celi dan. :)

Pozdrav tebi i svima, zelim ti brzo ozdravljenje i da se resimo ove patnje svi zajedno. :))
Eliza
Stalni član
Stalni  član

Post od Eliza »

Draga Ontario,

pratim tvoje postove na urologiji, jako mi je zao sto si prosla kroz sve to i sto se toliko patis. Medjutm poznat mi je sistem lecenja u inostranstvu, stoga se i ne cudim da si zavrsila u bolnici!

Ja ovde u Srbiji imam mogucnosti da idem privatno lekaru i da isti dan dobijem appointment, ali veruj mi, ni od toga nema koristi. Salju me na sto i jedan bris, danasnji lekari kao da su prestali koristiti mozak, oslanjaju se iskljucivo na ono sto imaju pred sobom(razno razni lab. rezultati) i ne slusaju uopste sto im govoris vezano za simptome, cak su skloni i da te ismeju, kao da smo mutavi pa ne znamo opisati sto osecamo!

Drago mi je sto ti je bolje i sto ti cirpo antibiotik pomaze(meni nije pomogao ni nakon 10 dana uzmanja :(. Ja sam na novim antibioticima peti dan, juce mi se infekcija prosirila na besiku i jajnike, umirem od bolova. Toliko o laboratorijskim nalazima, antibiogramima i lecenju po njima!

Videcemo kakav ce mi danas dan biti, priblizava se datum kad trebam poci na more, uopste mi se ne ide.

Pozdrav tebi i svima, zelim ti brzo ozdravljenje i da se resimo ove patnje svi zajedno. :))
Eliza
Stalni član
Stalni  član

Post od Eliza »

Draga Ontario,

Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Draga Eliza,bas mi je zao sto se i ti patis i sto se to sve iskomplikovalo!
Nadam se da ce ti biti bolje mozda treba vremena da se citava besika ispere od te upale.Meni pocinju problemi opet,jako me pece i boli me bubreg.Ne znam vise sta da kazem ostaje mi samo da se molim Bogu DA se to vece ne ponovi nikada jer sam vikala,urlala,plakala na sav glas,grizla se,cupala kosu 5 sati ali niko nije ni zavirio u moju sobu.Bolovi su bili toliki da nisu nalik na bubrezni napad koji sam imala u proslosti,nisu nalik na infekciji kada sam isto mokrila krv,nisu nalik trudovima,OVI SU BOLOVI NEUSPOREDIVI.
Jako se bojim da ce mi se to vratiti!Tuzna sam i zabrinuta za moje bubrege!Pomoc trazim ali.......cekanje!
Ne znam vise sta da mislim ni sta da radim?Ostaje mi samo da se nadam jer drugog izbora nemam!Ja ti zelim brz oporavak i javi mi kako si!
Puno te pozdravljam! :P
Odgovori