escherichia coli

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: vlada99, moderato

valiantpanter
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 20, 2007 3:48 pm

Torlak vakcina

Post od valiantpanter »

Takodje me interesuje da li je neko primio čuvenu vakcinu sa Torlaka i kakva su iskustva sa njom. Pozdrav.
Loreley
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 22, 2007 7:07 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Loreley »

ewo ja sam ti puna bakterija, i swe mi se zakachile koje netje lako da odu. esherihiju wuchem od marta/aprila.. imala sam samo jednu porciju antibiotika... sada, trenutno imam i hlamidiju i za to sam proshla kroz jednu terapiju antibioticima.

lechim se.. ne znam gde tju pre, kojoj da dam prednost... esherihija me ne muchi.. ne peche me nishta ali urinokultura kazhe da je josh ima... posle monurala nisam uradila opet test... uskoro tju...

znam samo da se hlamidije nisam reshila, josh uwek me swe peche.. ne znam shta da radim.. ochajna sam.. i to shto kazhe Merylin, da ne pominjem kakwo mi je psihichko stanje i u shta se retworio sexualni zhiwot... katastrofa....
Merylin
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 03, 2007 1:16 pm

Re: Torlak vakcina

Post od Merylin »

[quote="valiantpanter"]Takodje me interesuje da li je neko primio čuvenu vakcinu sa Torlaka i kakva su iskustva sa njom. Pozdrav.[/quote]
Ne znam bas da li je cuvena,jer izgleda da za tu opciju lecenja niko nije cuo na ovom forumu.Spomenula sam je jer mi je toplo preporucena,ali je nisam jos uvek probala.Recimo da bih volela da cujem i druga iskustva vezano za vakcinu pre nego sto je primim,ali ocigledno niko nema iskustva sa tom vakcinom.
eta
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 29, 2007 4:08 pm

Post od eta »

ja sam primala čuvenu torlakovu vakcinu -oralnu-kapala sam određen broj kapi na hleb i moram reći bez uspeha.5 godina vučem ešerihiju i enteroko u cervikalnom brisu i bešici i nema šta nisam probala.Ne bi nikog da obeshrabrim ali pomoći nema.čini mi se da kad sam prestala da se nerviram oko svega i uopšte da pričam na tu temu da su se simptomi delimično povukli.Bakterije su i dalje prisutne ali sam odustala od antibiotika i doktora.Baš kad me bešika jako boli popije turu antibiotika-po antibiogramu obavezno,inače pijem tečnosti a vaginalno kad se peckanje ili sekret pojačaju koristim laktovag.Puno sreće svima
plasljiva
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 22, 2006 5:32 pm

Post od plasljiva »

I ja imam problema sa e.coli..
Radila sam bris vulve i pronadjena je e.coli i kandida, obe u velikom broju...
Cervikalni i vaginalni bris kada god sam uradila,bio je pun bakterija,ali nikada nije receno koja je u pitanju..urinokultura-uvek puno bakterija,ali nikad precizno receno..niti sam bilo sta od tih bakterija lecila...
Pa,otkud e.coli na vulvi? Zaista mi nije jasno....
Merylin
Aktivan član
Aktivan član

Post od Merylin »

Da li mogu da ostanem u drugom stanju i ako da,da li cu bakterije preneti na plod?
Loreley
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 22, 2007 7:07 pm

Post od Loreley »

napokon mi je prepisana i druga terapija :2 kutije baktrima i pipem. jawitju rezultate....
Merylin
Aktivan član
Aktivan član

Post od Merylin »

Zaista ne razumem cemu to trovanje antibioticima kada nikome nisu pomogli.
Eliza
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Maj 15, 2007 11:38 am

Post od Eliza »

Cao drage moje,

evo i ja da se malo javim.. Prodjose dve nedelje godisnjeg odmora, preziveh nekako more i sunce...

Po dolasku mesntruacije i po povratku kuci, naravno simptomi pecenja i svraba se pojacali...ponovo odlazak urologu....

Uradjen bris urethre....Escherihija Coli u velikom broju!!!, totalno rezistentna na dva antibiotika koja su mi bila ranije prepisana(visiren i hemomicin), znaci da sam se uludo trovala i bacila silne pare za njih!

Sad sam ponovo na antibioticima, ALFACET(odabrani po antibiogramu) i stavljam svaki drugi dan vaginalete NEO PENOTRAN...

Kupila sam i instant caj koji u sebi sadrzi sorbitol, ako nista drugo, barem je ukusniji od uvinog koji vise ocima ne mogu videti! :)

Jos uvek osecam peckanje u urethri, ali nije tako strasno...

10 dana cu uzimati alfacet, pa se onda konsultujem sa dr i mozda predjem i na inekcije ukoliko nema poboljsanja....

Ne znam zasto, ali svaki put kada dobijem menstruaciju, moji se simptomi pecenja i svraba pogorsaju, ima li neka od vas slicno iskustvo..?

Pozdrav svima i ugodan dan zelim... :)
Eliza
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Maj 15, 2007 11:38 am

Post od Eliza »

Cao drage moje,

evo i ja da se malo javim.. Prodjose dve nedelje godisnjeg odmora, preziveh nekako more i sunce...

Po dolasku mesntruacije i po povratku kuci, naravno simptomi pecenja i svraba se pojacali...ponovo odlazak urologu....

Uradjen bris urethre....Escherihija Coli u velikom broju!!!, totalno rezistentna na dva antibiotika koja su mi bila ranije prepisana(visiren i hemomicin), znaci da sam se uludo trovala i bacila silne pare za njih!

Sad sam ponovo na antibioticima, ALFACET(odabrani po antibiogramu) i stavljam svaki drugi dan vaginalete NEO PENOTRAN...

Kupila sam i instant caj koji u sebi sadrzi sorbitol, ako nista drugo, barem je ukusniji od uvinog koji vise ocima ne mogu videti! :)

Jos uvek osecam peckanje u urethri, ali nije tako strasno...

10 dana cu uzimati alfacet, pa se onda konsultujem sa dr i mozda predjem i na inekcije ukoliko nema poboljsanja....

Ne znam zasto, ali svaki put kada dobijem menstruaciju, moji se simptomi pecenja i svraba pogorsaju, ima li neka od vas slicno iskustvo..?

Pozdrav svima i ugodan dan zelim... :)
Merylin
Aktivan član
Aktivan član

Post od Merylin »

Da,isto mi se desava,ali pred menstruaciju.Tada mi se tegobe pojacaju.Ponovo cu postaviti isto pitanje,rizikujuci da postanem dosadna.Dakle,cemu toliko trovanje antibioticima kada ocigledno nikome ne pomazu?Volela bih da mi odgovor da lekar.
nianimfa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 28, 2007 2:29 pm

moramo se boriti sami

Post od nianimfa »

Vidim da od septembra ne posecujete ovaj forum, i da lekar ne daje odgovor. Ne smeju oni protiv antibiotika. Sta bi bilo kad bismo se izlecili? Koga bi onda lecili? A e. coli su 99% infekcija.
I ja se duze vreme borim s ovom ocajnom bakterijom. Bolje receno, ja sam ocajna!!! Pre 2 godine sam se mucila sa antibioticima pola godine, jer su mi lekari samo propisivali antibiotike nasumice, dok ja nisam trazila da mi se uradi urinokultura. Tada je otkrivena e.coli u mokraci i rezistentnost na 11 od 12 antibiotika. Taj 12. je trebalo da se daje intravenozno, ali nije bilo garancije. Tako da sam otisla kod jedne biohemicarke koja mi je cajevima za mesec dana i medom (kao dzem) od brusnice i jos nekim medom za ojacanje imuniteta. Od tada sam 2 godine bez simptoma i bez bakterije (svakih 6 meseci sam radila urinokulturu).
Ali, kucka se vratila. I tako sam ja, glupaca opet poverovala lekarki i antibiogramu i popila CIPROL. Bakterije su nestale, ali samo privremeno. Samo 1,5mesec sam bila mirna. Sad me opet muci, cekam nalaz urinokulture, ali necu vise ni pogledati antibiotike!!!
Zato svima savetujem jacanje imuniteta, pijenje svih vrsta cajeva u ogromnim kolicinama (neki ce pomoci sigurno), a izbegavanje antibiotika koji vam celi organizam ruiniraju!!!
Izvinjavam se sto sam ovako opsirna, ali bih da vas uputim u moje stanje.
I dalje se borim, a ovde sam dobila ideju da ona mozda postoji u cerviksu, pa cu traziti da mi uzmu bris.
Grozno je sto sami moramo da trazimo da nam urade precizne nalaze, a doktori nista ne posmatraju detaljno, i problem lece samo lokalno!!!
Besna sam i trcim svaki cas u toalet!!! Pomagajte!!!
nianimfa
Novi član
Novi član

bakteriofagi

Post od nianimfa »

Ontario, nadam se da si se izlecila i da se zato ne javljas. Saznala sam metodu unistavanja bakterija na istoku - u Rusiji to rade bakteriofagima. Proizvedu neke bekterije koje napadaju samo odredjenu vrstu bakterije koja pravi probleme, i sve je reseno! Ako nista od ovih cajeva ne pomogne, ozbiljno cu ici u Rusiju! A ako neko zna nesto vise o ovoj metodi, neka javi. Zarko me interesuje. I rado cu se prepustiti!
Nisam pristalica vakcina koje se prave sa umrtvljenim bakterijama, jer da to funkcionise, onda bi i antibiotici pomogli - kad se smanji kolicina bakterija, onda bi organizam tada nasao odbranu i sam, a to se ne desava!!!
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

Jel vi imate urinarnu infekciju??Jesteli uradili nalaze pa da znate??
nianimfa
Novi član
Novi član

Post od nianimfa »

Vec sam na drugom mestu napisala svoj problem, ali evo, ponovicu:
"" I ja se duze vreme borim s ovom ocajnom bakterijom. Bolje receno, ja sam ocajna!!! Pre 2 godine sam se mucila sa antibioticima pola godine, jer su mi lekari samo propisivali antibiotike nasumice, dok ja nisam trazila da mi se uradi urinokultura. Tada je otkrivena e.coli u mokraci i rezistentnost na 11 od 12 antibiotika. Taj 12. je trebalo da se daje intravenozno, ali nije bilo garancije. Tako da sam otisla kod jedne biohemicarke koja mi je cajevima za mesec dana i medom (kao dzem) od brusnice i jos nekim medom za ojacanje imuniteta. Od tada sam 2 godine bez simptoma i bez bakterije (svakih 6 meseci sam radila urinokulturu).
Ali, kucka se vratila. I tako sam ja, glupaca opet poverovala lekarki i antibiogramu i popila CIPROL. Bakterije su nestale, ali samo privremeno. Samo 1,5mesec sam bila mirna. Sad me opet muci, cekam nalaz urinokulture, ali necu vise ni pogledati antibiotike!!!
Zato svima savetujem jacanje imuniteta, pijenje svih vrsta cajeva u ogromnim kolicinama (neki ce pomoci sigurno), a izbegavanje antibiotika koji vam celi organizam ruiniraju!!!
Izvinjavam se sto sam ovako opsirna, ali bih da vas uputim u moje stanje.
I dalje se borim, a ovde sam dobila ideju da ona mozda postoji u cerviksu, pa cu traziti da mi uzmu bris.
Grozno je sto sami moramo da trazimo da nam urade precizne nalaze, a doktori nista ne posmatraju detaljno, i problem lece samo lokalno!!!
Besna sam i trcim svaki cas u toalet!!! Pomagajte!!! ""
I zato sam se raspitala za bakteriofage, jer je to zanimljiva i pouzdana metoda kojom se lece na istoku vec dugo, samo sto to jos uvek nije doslo do nas.
Odgovori