Zapušene nozdrve

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

veliki smrad
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 19, 2015 1:12 am

Zapušene nozdrve

Post od veliki smrad »

Pozdrav nisam siguran da sam dobro objavvio post ali je ovo bila jedna jedina opcija... sry ako sam nekome upao na post...
.
.
.
Pa da krenem sa mojom...
Od kad znam za sebe jedna nozdrva mi je makar delimicno ili skroz zapušena i gotovo stalno me je sprecavala u nekim duzim kardio aktivnostima,,, Dobar deo dana su cak obe nozdrve delimicno zapusene i ja sam taj deo vremena umoran/umorniji nego sto bih realno trebao da budem. Tek kad krenem da disem na usta vidim kolika je razlika u protoku vazduha ( i koliko mi treba da udahnem/izdahnem) i mojoj energiji. Ako to radim duze vreme ili u toku neke aktivnosti, trcanja itd, grlo se vrlo brzo osusi i nisam ni za sta.
Retki su dani kada su obe nozdrve skroz otpusene i tada odradim 3 puta vise stvari i na kraju imam energije za jos..
Do sad nisam provalio neki sablon kako sta i kad utice na zapusenja nozdrva. Skroz je random, bilo leto, zima, toplo, hladno, ja bolestan ili ne...
Mama ima neku ,,devijaciju,, u nosu i pricali su mi da mozda i ja imam to, ali kod nje je konstantno samo jedna ista nozdrva delimicno zapusena....
.
.
.
Da li neko od vas ima neki predlog, tj. da li mogu nesto sam da uradim (uzmite u obzir da su lekari rekli da ,,nisam sigurna sta moze da bude,,), da koristim manje neke prehrambene proizvode ili cak vise... neke masti ili tako nesto,
Hvala unapred.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Zapušene nozdrve

Post od aaaca »

И сам си закључио да девијација није у питању.

Код мене је исти случај и никада нисам успео да установим шта је у питању. Знам једну особу која је имала исти проблем и онда је отишла у иностранство на десетак дана и неколико хиљада километара растојања. Када се вратила нос је престао да јој се запушава и била је мирна око две године када је поново почео да се запушава. Ето.

Због тога пред спавање сипам спреј само у једну ноздрву тако да мирно спавам, а ни преко дана није лоше: http://*/index.html?stranica=s ... os_zapusen
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

Meni je doktor orl preporucio da usmrkavam vodu slanu jodiranom solju, vise puta i prilicno mi pomaze to--ali ne mogu reci da sam imao neki veci problem samo smetnje najvise ujutru.
Procitaj o tome na netu, pa probaj.
Srecno
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Васо, какве сметње си имао ујутру? Ниси их имао у току ноћи?
mrVlatk0
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 20, 2010 8:11 pm

Post od mrVlatk0 »

I ja imam isti problem, uvek jedna nozdrva zapusena potpuno ili delimicno. A cuo sam da ima neka glupost sto se gurne u nos i kao istera gomilu slina koje nismo ni svesni da su tu, posle toga kao bude normalan protok vazduha...
mrVlatk0
Novi član
Novi član

Post od mrVlatk0 »

Evo jedan zanimljiv tekst, m da pogledacu ovo na engleskom isto sta kaze
https://www.dormeo.rs/tekstovi/naucno-o ... mo-bolesni
mrVlatk0
Novi član
Novi član

Post od mrVlatk0 »

Evo i detaljnijeg objasnjenja, doduse na eng. https://www.youtube.com/watch?v=BGACvb3Mm60
vasa
Stalni član
Stalni član

Post od vasa »

Ujutru sam osecao zapusenu jednu nozdrvu--tokom novi nisam imao problem jer je jedna uvek bila otpusena i nije mi smetalo disati.
Drugi problem je bio slajm ujutru tamne boje.
Slajm mi vise nije tamne boje (osim povremeno, sto ne znam kad i zasto) a ne pridajem paznju toj zapusenoj nozdrvi i to prodje brzo.
Dr je rekao da imam malu devvijaciju i malo upaljenu sluzokozu ali nista strasno.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Можда је таман због прљавог ваздуха који удишеш у току дана.
vasa
Stalni član
Stalni član

Post od vasa »

Ne verujem, jer ne radim i ne provodim nigde u prljavim prostorima, ili bas nesto posebno, nesto drugo je verovatno u pitanju.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Када си рекао да је "тамне боје" претпоставио сам да је тамно сив. Није?
vasa
Stalni član
Stalni član

Post od vasa »

Pa ne baš siv, više na braon..
Jednom davno sam dao na ispitivanje, i bilo je kandide pa sam ispitivao i stolicu i takodje je bilo kandide, a nakon lečenja iste, nije se nešto mnogo promenilo.
Samo sam primecivao da se nekad izgubi i ne znam zašto. Na moru pa i negde drugde kad otputujem smanji se vrlo.
NO-to mene prati godinama a kad pomenem doktoru, ne pridaje pažnju tome.
TRENUTNO je malo tamnije nego normalno, ali već duži period kašljem nakon prehlade u januaru, pijem sirup za kašalj i prilično mi pomaže ali već 4. flašica.
Kad sam prestao da pijem, pojačao se klašalj, pa sam opet kupio.
Dešavalo mi se to i ranije.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

То мени личи на неку прљавштину из околине која ти се накупља у плућима па је искашљаваш.

Треба да поваћаш унос чисте воде у организам, а могао би да пробаш са прашком за искашљавање Пропомуцил 600. Мени је био баш добар. Прочитај ово: http://*/index.html?stranica=s ... ljavanje_2
Odgovori