Zapušene nozdrve
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Avg 19, 2015 1:12 am
Zapušene nozdrve
Pozdrav nisam siguran da sam dobro objavvio post ali je ovo bila jedna jedina opcija... sry ako sam nekome upao na post...
.
.
.
Pa da krenem sa mojom...
Od kad znam za sebe jedna nozdrva mi je makar delimicno ili skroz zapušena i gotovo stalno me je sprecavala u nekim duzim kardio aktivnostima,,, Dobar deo dana su cak obe nozdrve delimicno zapusene i ja sam taj deo vremena umoran/umorniji nego sto bih realno trebao da budem. Tek kad krenem da disem na usta vidim kolika je razlika u protoku vazduha ( i koliko mi treba da udahnem/izdahnem) i mojoj energiji. Ako to radim duze vreme ili u toku neke aktivnosti, trcanja itd, grlo se vrlo brzo osusi i nisam ni za sta.
Retki su dani kada su obe nozdrve skroz otpusene i tada odradim 3 puta vise stvari i na kraju imam energije za jos..
Do sad nisam provalio neki sablon kako sta i kad utice na zapusenja nozdrva. Skroz je random, bilo leto, zima, toplo, hladno, ja bolestan ili ne...
Mama ima neku ,,devijaciju,, u nosu i pricali su mi da mozda i ja imam to, ali kod nje je konstantno samo jedna ista nozdrva delimicno zapusena....
.
.
.
Da li neko od vas ima neki predlog, tj. da li mogu nesto sam da uradim (uzmite u obzir da su lekari rekli da ,,nisam sigurna sta moze da bude,,), da koristim manje neke prehrambene proizvode ili cak vise... neke masti ili tako nesto,
Hvala unapred.
.
.
.
Pa da krenem sa mojom...
Od kad znam za sebe jedna nozdrva mi je makar delimicno ili skroz zapušena i gotovo stalno me je sprecavala u nekim duzim kardio aktivnostima,,, Dobar deo dana su cak obe nozdrve delimicno zapusene i ja sam taj deo vremena umoran/umorniji nego sto bih realno trebao da budem. Tek kad krenem da disem na usta vidim kolika je razlika u protoku vazduha ( i koliko mi treba da udahnem/izdahnem) i mojoj energiji. Ako to radim duze vreme ili u toku neke aktivnosti, trcanja itd, grlo se vrlo brzo osusi i nisam ni za sta.
Retki su dani kada su obe nozdrve skroz otpusene i tada odradim 3 puta vise stvari i na kraju imam energije za jos..
Do sad nisam provalio neki sablon kako sta i kad utice na zapusenja nozdrva. Skroz je random, bilo leto, zima, toplo, hladno, ja bolestan ili ne...
Mama ima neku ,,devijaciju,, u nosu i pricali su mi da mozda i ja imam to, ali kod nje je konstantno samo jedna ista nozdrva delimicno zapusena....
.
.
.
Da li neko od vas ima neki predlog, tj. da li mogu nesto sam da uradim (uzmite u obzir da su lekari rekli da ,,nisam sigurna sta moze da bude,,), da koristim manje neke prehrambene proizvode ili cak vise... neke masti ili tako nesto,
Hvala unapred.
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Zapušene nozdrve
И сам си закључио да девијација није у питању.
Код мене је исти случај и никада нисам успео да установим шта је у питању. Знам једну особу која је имала исти проблем и онда је отишла у иностранство на десетак дана и неколико хиљада километара растојања. Када се вратила нос је престао да јој се запушава и била је мирна око две године када је поново почео да се запушава. Ето.
Због тога пред спавање сипам спреј само у једну ноздрву тако да мирно спавам, а ни преко дана није лоше: http://*/index.html?stranica=s ... os_zapusen
Код мене је исти случај и никада нисам успео да установим шта је у питању. Знам једну особу која је имала исти проблем и онда је отишла у иностранство на десетак дана и неколико хиљада километара растојања. Када се вратила нос је престао да јој се запушава и била је мирна око две године када је поново почео да се запушава. Ето.
Због тога пред спавање сипам спреј само у једну ноздрву тако да мирно спавам, а ни преко дана није лоше: http://*/index.html?stranica=s ... os_zapusen
Meni je doktor orl preporucio da usmrkavam vodu slanu jodiranom solju, vise puta i prilicno mi pomaze to--ali ne mogu reci da sam imao neki veci problem samo smetnje najvise ujutru.
Procitaj o tome na netu, pa probaj.
Srecno
Procitaj o tome na netu, pa probaj.
Srecno
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Васо, какве сметње си имао ујутру? Ниси их имао у току ноћи?
I ja imam isti problem, uvek jedna nozdrva zapusena potpuno ili delimicno. A cuo sam da ima neka glupost sto se gurne u nos i kao istera gomilu slina koje nismo ni svesni da su tu, posle toga kao bude normalan protok vazduha...
Evo jedan zanimljiv tekst, m da pogledacu ovo na engleskom isto sta kaze
https://www.dormeo.rs/tekstovi/naucno-o ... mo-bolesni
https://www.dormeo.rs/tekstovi/naucno-o ... mo-bolesni
Evo i detaljnijeg objasnjenja, doduse na eng. https://www.youtube.com/watch?v=BGACvb3Mm60
Ujutru sam osecao zapusenu jednu nozdrvu--tokom novi nisam imao problem jer je jedna uvek bila otpusena i nije mi smetalo disati.
Drugi problem je bio slajm ujutru tamne boje.
Slajm mi vise nije tamne boje (osim povremeno, sto ne znam kad i zasto) a ne pridajem paznju toj zapusenoj nozdrvi i to prodje brzo.
Dr je rekao da imam malu devvijaciju i malo upaljenu sluzokozu ali nista strasno.
Drugi problem je bio slajm ujutru tamne boje.
Slajm mi vise nije tamne boje (osim povremeno, sto ne znam kad i zasto) a ne pridajem paznju toj zapusenoj nozdrvi i to prodje brzo.
Dr je rekao da imam malu devvijaciju i malo upaljenu sluzokozu ali nista strasno.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Можда је таман због прљавог ваздуха који удишеш у току дана.
Ne verujem, jer ne radim i ne provodim nigde u prljavim prostorima, ili bas nesto posebno, nesto drugo je verovatno u pitanju.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Када си рекао да је "тамне боје" претпоставио сам да је тамно сив. Није?
Pa ne baš siv, više na braon..
Jednom davno sam dao na ispitivanje, i bilo je kandide pa sam ispitivao i stolicu i takodje je bilo kandide, a nakon lečenja iste, nije se nešto mnogo promenilo.
Samo sam primecivao da se nekad izgubi i ne znam zašto. Na moru pa i negde drugde kad otputujem smanji se vrlo.
NO-to mene prati godinama a kad pomenem doktoru, ne pridaje pažnju tome.
TRENUTNO je malo tamnije nego normalno, ali već duži period kašljem nakon prehlade u januaru, pijem sirup za kašalj i prilično mi pomaže ali već 4. flašica.
Kad sam prestao da pijem, pojačao se klašalj, pa sam opet kupio.
Dešavalo mi se to i ranije.
Jednom davno sam dao na ispitivanje, i bilo je kandide pa sam ispitivao i stolicu i takodje je bilo kandide, a nakon lečenja iste, nije se nešto mnogo promenilo.
Samo sam primecivao da se nekad izgubi i ne znam zašto. Na moru pa i negde drugde kad otputujem smanji se vrlo.
NO-to mene prati godinama a kad pomenem doktoru, ne pridaje pažnju tome.
TRENUTNO je malo tamnije nego normalno, ali već duži period kašljem nakon prehlade u januaru, pijem sirup za kašalj i prilično mi pomaže ali već 4. flašica.
Kad sam prestao da pijem, pojačao se klašalj, pa sam opet kupio.
Dešavalo mi se to i ranije.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
То мени личи на неку прљавштину из околине која ти се накупља у плућима па је искашљаваш.
Треба да поваћаш унос чисте воде у организам, а могао би да пробаш са прашком за искашљавање Пропомуцил 600. Мени је био баш добар. Прочитај ово: http://*/index.html?stranica=s ... ljavanje_2
Треба да поваћаш унос чисте воде у организам, а могао би да пробаш са прашком за искашљавање Пропомуцил 600. Мени је био баш добар. Прочитај ово: http://*/index.html?stranica=s ... ljavanje_2