Vrtoglavica i konstanta temperatura vec 4 meseca

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

MilenkoM
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 23, 2008 6:00 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Vrtoglavica i konstanta temperatura vec 4 meseca

Post od MilenkoM »

Postovani,

Prvi simptomi su se pojavili krajem februara ove godine i to, moram priznati, veoma jasni. Naime, ceo dan mi se blago vrtelo u glavi. Nisam imao (niti sada imam) prave simptome vrtoglavice, da mi se sve okrece ili da "lebdim" i propadam, nego jednostavno neka nesigurnost i "igranje" pred ocima. To vece, misleci da to nije nista strasno, izasao sam do grad i cim sam usao u autobus, oblio me je neki hladan znoj, postalo mi je jako toplo, uzasno sam se uspanicio i u momentu mi se zacrnilo pred ocima i mislio sam da cu pasti u nesvest. Posle par sekundi mi je bilo bolje, ali vrtoglavice su ostale.
Do danasnjeg dana mi se ovakva situacija deslila nekih 10-ak puta, ali nije se desio, vec 4 puna meseca, ni jedan dan da mi se ne vrti. Nikada nisam pao u nesvest, ali ovih 10-ak puta sam stvarno mislio da cu pasti.
Pored toga, cim sam dosao to prvo vece kuci, izmerio sam pritisak (130 sa 80, puls 78) i temperaturu koja je bila 37, 7.
I dan danas imam temperaturu, nesto manju, ali nikada ispod 37,3. Temperatura je veca kad sam premoren, a samim tim su i ove cudne vrtoglavice vece. Primetio sam jos i da su vrtoglavice izrazenije kad sam "pod pritiskom", nervozan, umoran itd.
E sad, isao sam na gomilu ispitivanja:
ALT biomerieux: 26.8
AST biomerieux: 25.2
G-GT liquicolor: 35.3
Ureal liquiUV: 4.8
auto-Creatinine: 81.8
Alkalna fosfataza: 186.4
WBC: 7.5 G/L
Lym#: 3.7 G/L
Mid#: 0.4 G/L
Grn#: 3.5 G/L

RBC: 5.44 T/L
HGB: 161 g/L
HCT: 0.490 L/L
MCV: 90.0 fL
MCH: 29.6 pg
MCHC: 328 g/L
RDW: 11.9%

PLT: 201 G/:
PCT: 1.6 mL/L
MPV: 7.8 fL
PDW: 0.140

SE- sedimentacija: 2

UK.Bilirubin: 6.0
Dir.Bilirubin: 1.4

Iz urina nisu nadjene bakterije
COXACKIE IgG: <1:40
COXACKIE IgM: NEGATIVAN
ADENOVIRUS IgG: <1:40
ADENOVIRUS IgM: NEGATIVAN

ANTISTREPTOLIZIN O TEST (ASTO): 400 jedinica/mol
WAALER-ROSE TEST: Negativan
LATEX-RF TEST: Negativan

Ultra Zvuk abdomena savrsen (bubrezi, jetra, zucna kesa, zucni putevi, pankreas)

EBV igM: NEGATIVAN
Epstein-Barr igG: 4.85 (normalno do 1.1)

Upravo je ovo poslednje i to sto me brine, Epstein-Barr virus. Zanima me da li ovaj virus moze da mi stvara ovakve probleme i ovoliko dugo.Nikada nisam imao mononukleozu.
Moram jos da napomenem da sam od pocetka godine pod prevelikim pritiskom od fakulteta i zivot mi je bio u uzasnom haosu, tako da su svi mislili da su mi vrtoglavice mozda i od toga, medjutim, fakultet sada sredjujem u roku, lagano pisem diplomski i vodim zdrav, uredan zivot, bez nerviranja i opterecenja. Ali vrtoglavice su jos uvek tu i pojavljuju se u naletima, par dana malo jace, par dana nesto slabije. Temperatura je i dalje tu oko 37.4. Na infektivnom skoro da nisu ni hteli da pricaju samnom zbog sedimentacije koja je 2., a vrtoglavica mi se podvukla sad vec u sve pore zivota i uzasno nervira. Moram jos i da napomenem da kada su vrtoglavice i temperatura jace, osecam kao blago presecanje u plucima.

Stvarno bih vas molio za pomoc jer vise ni sam ne znam sta da radim, niti kome da se obratim. Hvala vem veliko u napred.
micaaaa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 04, 2007 11:59 am

ponovo

Post od micaaaa »

Na Infektivnu kod prof.Pavlovica zakazite...,fali jos gomila nalaza.At na hiv,hepatite,brucelozu,lajm boreliozu...Uradite urinokulturu i bris uretre ,kao i spermokulturu na hlamidiju,miko i ureaplazmu...Ako to sve bude ok,neurologija,prof Ribaric i ispitivanje vrtoglavica...,pa imunologija bilo ko,svi su solidni...Nemojte da Vas odmah prebace na psihijatrijska ispitivanja psihijaru cete se obratiti ako bas sve ovo bude ok.
Sve prolazi,samo dela ljubavi ostaju!
darko82
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 25, 2009 2:27 pm

Post od darko82 »

a šta kažete za moje probleme?
Već mjesec dana imam probleme sa plućima . Sve je počelo sa jakom upalom grla i blagom temp. 37.5 .potom je doktor opšte prakse konstatovao jak bronhitis i popio sam gomilu antibiotika , ali se stanje nije popravljalo . Poslije 15 dana pulmolog konstatuje virusnu upalu pluća i primam 7 longacefa . Ali ja i danas 30 dana od početka liječenja osjećam da me guši , pritiska u hrudima , gotovo svakodnevno poslije podne temperatura je 37 -37.1 i tada osjećam jaku malaksalost , svako popodne imam osjećaj da mi trnu noge ili da imam temper. u njima ? Prije par dana radio sam snimanje pluća i prema mišljenju drugog pulmologa nalaz je u redu , nemam upalu , postoji brobhitični nalaz još uvijek , spirometrija uredna i on me uputio da izvršim testiranja na virise tipa adeno i koksaki pošto on sumnja da sam uopšte imao upalu . Takođe u zadnje vrijeme imam konstantno puls preko 80 ( najčešće 90-100) . O čemu se radi , da li je u pitanju neki virus ili alergija
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 9:05 pm

Post od MACHINE »

Vec su vam rekli. Najpre proverite da nije HIV. Nadam se da nije.
MilenkoM
Novi član
Novi član

Post od MilenkoM »

@ micaaaa: Hvala vam na odgovoru, kao prvo. Redovan sam davalac krvi i nedavno sam se, izmedju ostalog, testirao na HIV, hepatitis i jos par "slicnih" virusa...Cist sam kao suza sto se toga tice, a i koliko sam upoznat, ovi virusi idu sa jako velikom sedimentacijom, ili gresim?
Trebao sam da idem i ove nedelje na infektivno da obavim jos par analiza, ali kako sam cuo, infektivno je "pod karantinom" zbog virusa H1N1 :(
micaaaa
Aktivan član
Aktivan član

Post od micaaaa »

darko82 napisao:a šta kažete za moje probleme?
Već mjesec dana imam probleme sa plućima . Sve je počelo sa jakom upalom grla i blagom temp. 37.5 .potom je doktor opšte prakse konstatovao jak bronhitis i popio sam gomilu antibiotika , ali se stanje nije popravljalo . Poslije 15 dana pulmolog konstatuje virusnu upalu pluća i primam 7 longacefa . Ali ja i danas 30 dana od početka liječenja osjećam da me guši , pritiska u hrudima , gotovo svakodnevno poslije podne temperatura je 37 -37.1 i tada osjećam jaku malaksalost , svako popodne imam osjećaj da mi trnu noge ili da imam temper. u njima ? Prije par dana radio sam snimanje pluća i prema mišljenju drugog pulmologa nalaz je u redu , nemam upalu , postoji brobhitični nalaz još uvijek , spirometrija uredna i on me uputio da izvršim testiranja na virise tipa adeno i koksaki pošto on sumnja da sam uopšte imao upalu . Takođe u zadnje vrijeme imam konstantno puls preko 80 ( najčešće 90-100) . O čemu se radi , da li je u pitanju neki virus ili alergija
Moze o gomili stvari da se radi.
Prvo bih insistirala na proveri moguce tuberkuloze,uradila eho srca sa EF,a dok stignu rezultati
ja bih ispitivanje usmerila na reumatologa i imunologa.Trnjenje nogu.Izvadite makar privatno krv na kalcijum i jonizovani kalcijum,pa ako to nije ok,zakazit hitno kod imunologa.
Ovo je premalo informacija,pa Vam mogu dati samo smernice..
micaaaa
Aktivan član
Aktivan član

123

Post od micaaaa »

MilenkoM napisao:@ micaaaa: Hvala vam na odgovoru, kao prvo. Redovan sam davalac krvi i nedavno sam se, izmedju ostalog, testirao na HIV, hepatitis i jos par "slicnih" virusa...Cist sam kao suza sto se toga tice, a i koliko sam upoznat, ovi virusi idu sa jako velikom sedimentacijom, ili gresim?
Trebao sam da idem i ove nedelje na infektivno da obavim jos par analiza, ali kako sam cuo, infektivno je "pod karantinom" zbog virusa H1N1 :(
dok cekate uradite ovo ostalo.Na studentskoj daju upute :D :(
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

MilenkoM napisao: a i koliko sam upoznat, ovi virusi idu sa jako velikom sedimentacijom, ili gresim?
Grešiš! Bar što se tiče hepatitisa. Sve MOŽE biti u najboljem redu (što ne znači da je to uvek slučaj!!!), čak i transaminaze, ali da virus postoji u organizmu. Za HIV ne tvrdim ovo, jer ne znam, ali za sedimentaciju i sve ostale nalaze kada je hepatitis u pitanju - glavu dajem da sam u pravu! :wink:
darko82
Novi član
Novi član

Post od darko82 »

Mico

Hvala na savjetima , doktori isključuju tbc , a pregled srca je bio Ok , ali mene i dalje steže i guši ( već 4-5) dana, prosto ne znam šta više da radim
micaaaa
Aktivan član
Aktivan član

Post od micaaaa »

darko82 napisao:Mico

Hvala na savjetima , doktori isključuju tbc , a pregled srca je bio Ok , ali mene i dalje steže i guši ( već 4-5) dana, prosto ne znam šta više da radim
Napisala sam gore!
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am

Post od Jesen stize dunjo moja »

darko82 napisao:a šta kažete za moje probleme?
Pa jeste li radili test na Coxsackie viruse, ili Adeno?
Bye bye little lady
darko82
Novi član
Novi član

Post od darko82 »

Koksaki negativan , ostaje adeno ili sam gotov :oops:
MilenkoM
Novi član
Novi član

Post od MilenkoM »

Na sta se moja tema pretvorila? :(

Darko, molio bih Vas da sledeci put postavite svoju temu. Hvala u napred.
darko82
Novi član
Novi član

sorry

Post od darko82 »

Milenko
otvorio sam 2-3 ali niko nije odgovarao , a kad je teško onda mora da se pokušava sve :) , slični su nam problemi sa temperaturom i dr , pa da vidim ima li neko savjet
darko82
Novi član
Novi član

sorry

Post od darko82 »

Milenko
otvorio sam 2-3 ali niko nije odgovarao , a kad je teško onda mora da se pokušava sve :) , slični su nam problemi sa temperaturom i dr , pa da vidim ima li neko savjet
Odgovori