Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
Pa kad sam vec na ovoj temi
moji problemi su jos tu , ali nova stvar je da mi je u brisu grla nadjena kandida -gljivica ( bris rađen prije 25 dana samo se rezultati na gljivice negdje zagubili ) , pa me interesuje da li problemi sa gušenjem i pritiskom u grlu i plućima mogu da budu izazvani sa njene strane ( doktor kaže od prekomjernih atibiotika i pada imuniteta -kao da mi on nije dao te ljekove )
Kako da se borima sa ovom gljivicom , ako neko zna POMOZITE !!!
darko82 napisao:Pa kad sam vec na ovoj temi
moji problemi su jos tu , ali nova stvar je da mi je u brisu grla nadjena kandida -gljivica ( bris rađen prije 25 dana samo se rezultati na gljivice negdje zagubili ) , pa me interesuje da li problemi sa gušenjem i pritiskom u grlu i plućima mogu da budu izazvani sa njene strane ( doktor kaže od prekomjernih atibiotika i pada imuniteta -kao da mi on nije dao te ljekove )
Kako da se borima sa ovom gljivicom , ako neko zna POMOZITE !!!
Mislim da mogu da budu ti simptomi od kandide ako je imaš baš u velikom broju. Obično se prepisuje Nistatin (ili kapi ili tablete za sisanje), a narodni lek je: gazu oko kažiprsta, pa to umočiš u rastvor vode i sode bikarbone i stružeš sa jezika. Neko kaže da ovo nije dobro, ali većina tvrdi da jeste.
Trebalo bi da izbaciš sve slatkiše iz ishrane, jer pogoduju razmnožavanju kandide. Ona je kao bezazlena, a može prouzrokovati gomilu problema.
Čudi me da ti taj dr nije preporučio Nistatin uz svoje stručno mišljenje.
Činjenica je da se može dobiti od antibiotika i da se i dobija izmedju ostalog i na taj način, ali trebalo je da ti preporuči odmah i to, da bi je ubio što pre.
Šta znače ovi nalazi testiranja na viruse:
mycoplasma pneumonia antitijela
igm -pozitivan igh negativan
citomegalovirus igm granicna v igG Nema reagensa
adenovirus igM Negativan IgG Pozitivan
o čemu se ovdje radi
Mislim da si neke viruse preboleo, a neke imas....
IgM bi trebalo da ukazuje na akutnu infekciju, sto ce reci da izgleda bolujes od mycoplasma pneumonia, a citomegalovirus je pod znakom pitanja jer je test pokazao granicnu vrednost.
A da si adenovirus preboleo, mada nisam siguran, vidi sta ce ti lekar reci koji ti je dao te upute?!?!
doktor n ODMORU a mene gusi li gusi , da li je ovaj virus opasan ? imam i kandidu u grlu , a utvrdi li prije neki dan alergiju na grinje , kažu pad imuniteta , šta da radim nemam pojma
Milenko,
vi verovatno imate nesto sto se zove "psihogeni vertigo".
Naravno, prvo bi trebalo isklkjuciti sve druge organske poremecaje, sto bi podrazumevalo kompletno ispitivanje centra za ravnotezu i na osnovu toga, eventualno drugih dopunskih dijagnostickih metoda.