Vitamini i minerali
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Avg 08, 2013 12:21 am
Vitamini i minerali
Nedavno sam negde procitala kojim redosledom treba uzimati vitamine,nisam sigurna da li ih menjati na nedelju dana ili na mesec dana.Interesuje me koji vitamini i kako ih uzimati jer stalno imam problema sa imunitetom odnosno mislim da mi je pao imunitet jer me stalno hvataju prehlade i stalno mi nesto fali.Mozda je pitanje besmisleno ali zaista bih poradila na tome.Trenutno ne uzimam nista od vitamina jedino sto uzimam to je redovna terapija,pijem ramipril od 5mg po jednu tabletu ujutru i preporucen mi je magnetrans ali ni njega ne uzimam.Zato me interesuje sta bih mogla da uzimam od vitamina,minerala a da to ide uz redovnu terapiju.Hvala unapred.
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Vitamini i minerali
Ти си поставила једно кратко питање на које иде веома дугачак одговор који ја не могу да пишем.
Треба да се види шта ти фали да би се знало шта да узимаш, а то се не ради анализама већ на основу симптома. Најважније је да користиш квалитетне препарате. Они умеју да буду чак и јефтинији од оних за широке народне масе, а о квалитету не може ни да се говори.
Прехладе и проблеме са осталим вирусима нећеш ничим решити осим домаћим препаратом који се прави од белога лука и јаке комовице.
Зашто су ти преписали те твоје препарате?
Треба да се види шта ти фали да би се знало шта да узимаш, а то се не ради анализама већ на основу симптома. Најважније је да користиш квалитетне препарате. Они умеју да буду чак и јефтинији од оних за широке народне масе, а о квалитету не може ни да се говори.
Прехладе и проблеме са осталим вирусима нећеш ничим решити осим домаћим препаратом који се прави од белога лука и јаке комовице.
Зашто су ти преписали те твоје препарате?
-
- Novi član
Ramipril pijem zbog povisenog krvnog pritiska za koji mi jos uvek nisu otkrili odakle mi jer su mi sve analize idealne,kontrolisala sam i stitnu zlezdu sve je super cak i sve moguce hormone ali i to je sve dobro i niko ne zna odakle mi pritisak,moje licno misljenje je da je krivac stres a ko danas nema stresove.Magnetrans je magnezijum koji trpaju da uzima svako ko ima pritisak i to je onaj magnezijum koji se ne rastvara nego se direktno otapa u ustima.Volela bih da ste mi odgovorili konkretno ali posto Vas mrzi da kuckate nema veze,valjda ce se naci neko koga ne mrzi.Sto se simptoma tice ima ih raznih,nije samo prehlada u pitanju,sto se nje tice ona se stalno vraca pa sam cak pocela da sumnjam da nije nesto alergijski a ostali simptomi su malaksalost,grcevi u stopalima,u misicima,ponekad vrtoglavica itd.U svakom slucaju hvala za odgovor. 

- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Па знаш шта, нити ја знам толико о свим витаминима нити бих могао овде да пишем десетине страна онога што знам. Много је једноставније овако као што си сада урадила: напишеш симптоме а ја онда препоручим оно што знам.
Добро си закључила то за притисак. Због стреса ти се затежу мишићи раменог појаса и они временом изазивају повишен крвни притисак. Прочитај на мом сајту http://* шта сам писао у Савети, Здравље па под Рамена-рачунари, Леђа, Врат...
Магнезијум је одличан за срце и никакве везе нема са притиском. Свакако немој да пијеш тај већ ти препоручујем онај Now Foods чију ћеш сликицу наћи и на мом сајту а ово је директан линк: http://www.nowfoods.com/Magnesium-400-m ... psules.htm. Можеш да га купиш и преко Витамин шопа, на пример.
Грчеви у мишићима могу због мањка магнезијума, калцијума, калијума, због вена, млечне киселине, лоше циркулације. Грчеви у стопалима могу и због мањка витамина Б12, због лоше обуће, спуштених табана.
Вртоглавица може због оног гореспоменутог раменог појаса као и због врата.
Добро си закључила то за притисак. Због стреса ти се затежу мишићи раменог појаса и они временом изазивају повишен крвни притисак. Прочитај на мом сајту http://* шта сам писао у Савети, Здравље па под Рамена-рачунари, Леђа, Врат...
Магнезијум је одличан за срце и никакве везе нема са притиском. Свакако немој да пијеш тај већ ти препоручујем онај Now Foods чију ћеш сликицу наћи и на мом сајту а ово је директан линк: http://www.nowfoods.com/Magnesium-400-m ... psules.htm. Можеш да га купиш и преко Витамин шопа, на пример.
Грчеви у мишићима могу због мањка магнезијума, калцијума, калијума, због вена, млечне киселине, лоше циркулације. Грчеви у стопалима могу и због мањка витамина Б12, због лоше обуће, спуштених табана.
Вртоглавица може због оног гореспоменутог раменог појаса као и због врата.
tvorac nam je sve ove prekrasne biljke dao da jedemo, a mi kupujemo neke vitaminske tablete..

- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Јесте дао, али смо их ми упропастили. Довољно је да се биљке беру пре потпуног сазревања па да садржај витамина и минерала у њима буде десеткован.
kupi zemlju pa ces imati
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
То неће променити стање воћа и поврћа на пијацама.
kakva pijaca , ja ti govorim kupi zemlju za sebe, da imas da sadis... sve lepo organski
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Да, да, али треба имати пара за земљу. А онда треба почети не од нуле него од минус бесконачно - бар за онога ко се није бавио земљорадњом.
-
- Novi član
Hvala na savetima a kao sto vidim ide neka rasprava u pozitivnom smislu o organskoj hrani.Ja kod mojih roditelja na selu uzgajam cistu organsku hranu,nista se ne prska niti se prehranjuje,znaci hemija nula,sve radimo po pravilima organskog uzgajanja,pa opet nista,sto rece aaaca,nekad se isplati ali u vecini slucajeva nema neke vajde ni od toga,i to sto pretekne niko nece da kupi,navikli ljudi da jedu hemiju i gotovo.U svakom slucaju hvala na savetima pa videcemo sta mi je ciniti 

- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Најважније је да ти имаш да једеш здраву храну. Мани зараду.
А што се тиче органске хране ту је у питању једна превара око терминологије. По европским стандардима органска храна је она која се гаји по одређеним процедурама. Проблем је што по тим процедурама мора да се користи много хербицида али другачијих од оних "обичних". То значи да органска храна уопште није природна храна. Природна храна је она која се гаји без хемикалија.
А што се тиче органске хране ту је у питању једна превара око терминологије. По европским стандардима органска храна је она која се гаји по одређеним процедурама. Проблем је што по тим процедурама мора да се користи много хербицида али другачијих од оних "обичних". То значи да органска храна уопште није природна храна. Природна храна је она која се гаји без хемикалија.