Svako treba da veruje u šta hoće. Sve mi ovo počinje da liči na krstaški rat.peniko napisao:Koje budalastine.... Neverovatno...Evo sada ponovo dođoh na ovaj post i ne mogu da vjerujem da sluđena mama ovako piše.
Neznam šta si po profesiji ali kada budeš pročitala bar malo vjerskih knjiga ( bili koje vjeroispovjesti), tad ćeš neke stvari znati postaviti gdje se nalaze. Ovako je uzaludo s tobom diskutovati o temi vjere i Božije moći.
Ako ti je teško čitati knjige a ti prošetaj do najbližeg manastira te popričaj sa nastojnikom manastira o svim tebi nelogičnim stvarima što te okružuju.
Istina nevjernik će tražiti hiljadu izgovora kojim će pokušati vjernika skrene s puta. Nek ti Bog da razum. Ne radi tebe već radi tvojih pokoljnja koja će dobiti zadatak iskupljenja, a Bog zna na koji način.
Da li si se ikada ispovidjela, ako nisi u ispovjed i ovaj svoj komentar reci.
Nek Bog providi s tobom kako je najbolje.![]()
![]()
![]()
Ja nisam vernik, ali ne poričem tuđe pravo na veru u ma kog Boga, niti u potpunosti odbacujem biblijske priče - mitove. Radi se samo o drugom vremenu, drugom načinu razmišljanja i shvatanja sveta oko sebe.
Uvek je bilo i uvek biće priča o magičnim isceljenjima.
Na neki način, bilo kakva vera u magičnog zaštitnika je potrebna, jer... mi smo samo malena bića na malenom ostrvu svemira, koji se zove Zemlja. A tamo negde se krije tajna i sa njom potencijalna opasnost...
Čovek, kao živo biće, nema nikakve moći sem svoje tehnologije da se zaštiti od vanjskog sveta. Postali smo dominatni na ovoj planeti zahvaljujući mozgu i svojoj tehnologiji. U ravnopravnoj borbi nemamo nikakve šanse.
Da li iko od vas zna kako je uopšte nastala religija i koja je monoteistička religija bila prva? (znam, ovo više nije medicina.... ali kada me vučete za jezik i prste...)

Gde je bio bog kad je "humana" nato bomba ubila nedužnu devojčicu na noši? Možda, pomagao natovcima da pročiste srbe od greha?!