Ne svracam vise toliko cesto na ovaj nekad bio medicinski forum, ali svaki put se iznenadih
Ljudi, vera i odnos sa Bogom kakav god mi zeleli da on bude, je nasa licna stvar. Dzaba nekome sto posti moli se, ispoveda i pricescuje ako nije pre svega covek i ako u svakom ljudskom bicu ne vidi coveka.
Ostalo je religiozno ludilo, "ne volim ga gresnik je", "vidi ovog pacenika" i sta ti ja znam sve ne, to sa Bogom veze nema nego sa nasom sujetom. Misle ljudi otkrili Boga pa imaju pravo da sole pamet svima drugima.
Ne uzimaj ime Boga svoga uzalud...
Nekada hriscanima je bilo zabranjeno da pominju Boga neznaboscima i da im pricaju o Svetim tajnama jer je na njima greh ako ovi pocnu da hule i da se sprdaju sa Bogom.Nece biti kriv onaj koji psuje jer on za Boga ne zna, nego mi koji znamo, a izazivamo ih...
Pustite ljude na miru sa tim pricama, jer ko zeli da cuje, cuce i ko zeli da vidi videce, ali sloboda je nesto sto ni Bog ne zeli da srusi.
Ovo je medicinski forum i pre svega forum ljudi kojima je zivot doneo toliko muka, da ne znaju gde udaraju glavom.
Jos im samo fali so na ranu i neko da im popuje "bolesni ste sto ste gresni".
Zracite ljubavlju i zracite vedrinom, pa ce se ljudi sami zapitati odakle vama snaga i ko vam daje taj sjaj u ocima. Pa onda kad vam pridju, polako i sa ljubavlju im mozete reci ko je promenio vase zivote i ko vam je pomogao.
Mnogo je ovakvih tema bilo, dodju ljudi postave mozda jedno medicinsko pitanje i krk po veri...
To ljude odbija i samo gore cinite jer ih odbijate od Boga.
A onaj ko veruje i ko je na svom zivotu doziveo sta znaci da vera moze vratiti coveka iz mrtvih, nema potrebu da druge ubedjuje u to.
Neko ce vam postaviti pitanje "evo ja sam se molila pa ipak se desilo to i to"...
Ljudi vas dozivljavaju kao "govornike" Boga pa ajde, odgovorite...
Zbog vaseg stava dozivljavaju Boga kao automat, nije u pitanju mantra niti ritual, pa sad ako se molis bice ti super, a eto umro je neko koga volis, zakljucak nisi se ti tu lepo nesto molio, gresan si...
To je toliko pogresno i samo u ljudima izazivate vise bola i vise gorcine...
Pustite da ovaj forum bude ono sto jeste, forum pre svega ljudi spremnih da pomognu drugima u nevolji neruseci njihovu slobodu i ako pricate o Bogu, ne dajte sebi za pravo da se vi postavljate kao tumaci Bozije volje jer to niste, kada vidite takve reakcije kod drugih, povucite se...
Ovde ima i vernika i ateista i plavih i zelenih i zutih i roze i svi smo mi tu i vezuje nas prvo ta ljudskost, pa ako se pronadjemo po jos cemu, Bogu hvala!
Kako neke teme odredjenih ljudi nisu izazivale polemike, a bile su o veri?
Ovde ima mnogo vernika, ali i onih vernika koji nemaju potrebu da naturaju bilo kome svoje vidjenje sveta...
Uostalom ima i dobrih pravoslavnih foruma, moze se lepo tamo diskutovati i o veri i o bolesti i koje cemu.
Samo sto znam i neke koji su na bas tim pravoslavnim forumima manji od makova zrna i svi nesto fini i krasni, a kad dodju ovde "dodje" im da propovedaju...
Aj budite zdravo i dobro koliko mozete i budite radosni!