To mi je rekao i ovaj lekar na VMA. A da li je moguće da se gnoj sliva iz mukokele ako ona nije napunila sinus?anen napisao:Postovani,
vazomotorni rinitis je zastareo naziv za alergijski rinitis,sto kod Vas ocigledno nije slucaj.
Mislim da cete se nakon uklanjanja mukokele resiti svih muka.
pozdrav
Vazamotorni rinitis (?)
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
- gorangard
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Feb 01, 2008 2:48 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
I ja se nadam. Ipak, mukokela mi je u levom sinusu a slivanje mi je samo sa leve strane. Slivanje je gusto i sluzavo, što odgovara bakterijskoj infekciji (rađen mi je test samo na aerobne bakterije) i to u državnoj laboratoriji, a čuo sam da kada se ponove rezultati u privatnoj rezultati su retko isti
iako nekad napišem koju na nekim temama, nisam lekar.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Nov 19, 2008 7:33 pm
Preporucujem terapiju Fluimucilom 3x1 dnevno u casi vode i Himoral forte 3x1 pola sata pre jela. upraznjavati 10 dana.Izbaciti sekret, nakon toga uzeti kapsule Oligogala sa selenom 3x1 dnevno uz Bedoxin jednu dnevno. Nakon toga videti kakvi su rezultati. u principu razmisljati o operativnom zahvatu mukokele. Specijalista ORL.
upravo suprotno. vazomotorni rinitis je vrsta NEalergijskog rinitisa, koji daju kao dijagnozu kad nishta drugo vishe ne mozhe da dodje u obzir. vazomotorni rinitis ispoljava iste simptome kao alergijski rinitis (chist, vodenast sekret iz nosa i kijanje), samo bez alergijskog uzroka.anen napisao:Postovani,
vazomotorni rinitis je zastareo naziv za alergijski rinitis,sto kod Vas ocigledno nije slucaj.
Mislim da cete se nakon uklanjanja mukokele resiti svih muka.
pozdrav
s obzirom da vi imate cistu i da vam je sekret gust i lepljiv, kao i da vam se sliva niz grlo, sigurno je u pitanju neka druga dijagnoza.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Apr 28, 2025 7:59 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Re: Vazamotorni rinitis (?)
Skoro sam bila na ORL i u izveštaju pise:
U momentu pregleda endonazalno sluznica otečena, nosne školjke uvećane, lividne prisutna sekrecija u nosu.
Orofaringoskopski naglašeno vaskularna sara na zadnjem delu zdrela
Da li neko imao problem sa ovih, jel ovo moze da bude hronično stanje?
Inace išla sam na orl jer stalno osećam da mi se na grlo sliva neki sekret kao knedla u grlu, i imam neke belicaste naslage na bazi jezika duze vreme (Da napomenem da sam vec radila bris jezika negativan na kandidu i bakterije, takodje stomatolog mi rekla da ne lici na kandidu). Jezik čistim redovno izgleda kao beli lepljiva gusti sekret.
U momentu pregleda endonazalno sluznica otečena, nosne školjke uvećane, lividne prisutna sekrecija u nosu.
Orofaringoskopski naglašeno vaskularna sara na zadnjem delu zdrela
Da li neko imao problem sa ovih, jel ovo moze da bude hronično stanje?
Inace išla sam na orl jer stalno osećam da mi se na grlo sliva neki sekret kao knedla u grlu, i imam neke belicaste naslage na bazi jezika duze vreme (Da napomenem da sam vec radila bris jezika negativan na kandidu i bakterije, takodje stomatolog mi rekla da ne lici na kandidu). Jezik čistim redovno izgleda kao beli lepljiva gusti sekret.