Vakcina protiv novog gripa
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Okt 24, 2008 7:36 pm
Vakcina protiv novog gripa
Imam osecaj da smo ovaj grip docekali vrlo nespremni i neorganizovani, mislim na celokupnu politiku i organizaciju zdravstva u ovakvim uslovima. Ostaje nam stara srpska prevencija da "nece bas nas" i dok cekamo na razvoj dogadjaja sa strepnjom i u neizvesnosti htela sam da pitam one koji su bolje informisani i koji znaju nesto o ovoj novoj vakcini da napisu na pr. koliko je uspesna, kakve su opasnosti od nje i sl.
Re: Vakcina protiv novog gripa
Nasa Vlada je kupila vakcine protiv novog gripa, za gradjanstvo?!
Ciji novac je utrosen ili ce biti utrosen za tu nemnu?! Njihov, nas ...pa, pre bih rekla nas...
Da li znate, da su proizvodjaci vakcine protiv novog gripa, zatrazili od Vlade RS, IZUZECE od mogucih tuzbi, u slucaju da vakcine uzrokuju stetu na ljudima???!!!
AKO STE NAPRAVILI VAKCINU, ZA KOJU ZNATE DA DELUJE, ZASTO BI VAM ONDA, BILO POTREBNO PRAVNO IZUZECE, U SLUCAJU NEZELJENIH POSLEDICA NA LJUDIMA???????
ZAR to nije veliki znak upozorenja, za sve nas.
Ja sam lekar i ja je necu sigurno primiti, a ni moja porodica!!!!!!
OBICAN GRIP, ubija 40.000 ljudi godisnje, a ovaj novi oko 3-4000 ljudi ....DA nije to malo kontradiktorno???ZBOG CEGA SE PODIZE OVOLIKA PANIKA I SIRI STRAH MEDJU LJUDIMA?
ODGOVOR JE VRLO JASAN! NARAVNO, DA BI SE NEKO OBOGATIO...DA BI FARMACEUTSKE INDUSTRIJE PROSPERIRALE...VRLO JEDNOSTAVNO.
SVAKE GODINE, LJUDI MOJI MILI, SE KOBOJAGI POJAVI NOVI VIRUS I STA POSLE....STA JE SA PTICIJIM GRIPOM?????SVAKO CUDO TRI DANA TRAJE, A MI LJUDI POSTAJEMO CRNE OVCE, KOJE NAIVNO I IY STRAHA NASEDAJU NA GLUPOSTI!!!
NAPOMENA: VAKCINA PROTIV NOVOG GRIPA, SADRZI VEOMA OPASNE MATERIJE-THIMEROSOL, U CIJEM JE SASTVAU 50% ZIVE!!!!!THIMEROS. SE VEZE NA RECEPTORO U MOZGU, I UZROKUJE TRAJNA OSTECENJA....
DRUGI OPASAN SASTOJAK JE SQUALENE...DA UPROSTIM, TA MATERIJA POCINJE VREMENOM DA UBIJA VASE SOPSTVENE CELIJESTO STVARA AUTOIMUNE BOLESTI-ASTAM, MULTIPLA SKELEROSIS..ITD.
SLAZEM SE SA NASIM POZNATIM FARMACEUTOM, I SA JOS MNOGIM LEKARIMA, DA JE OVA NOVA VAKCINA OTROV. STA VISE RECI...SEM DA NEKO TAMO TRLJA RUKE OD LOVE DO KROVA, NAS FORSIRAJU DA PEREMO RUKE I ISPIRAJU NAM MOZAK!!!!!
Ciji novac je utrosen ili ce biti utrosen za tu nemnu?! Njihov, nas ...pa, pre bih rekla nas...
Da li znate, da su proizvodjaci vakcine protiv novog gripa, zatrazili od Vlade RS, IZUZECE od mogucih tuzbi, u slucaju da vakcine uzrokuju stetu na ljudima???!!!
AKO STE NAPRAVILI VAKCINU, ZA KOJU ZNATE DA DELUJE, ZASTO BI VAM ONDA, BILO POTREBNO PRAVNO IZUZECE, U SLUCAJU NEZELJENIH POSLEDICA NA LJUDIMA???????
ZAR to nije veliki znak upozorenja, za sve nas.
Ja sam lekar i ja je necu sigurno primiti, a ni moja porodica!!!!!!
OBICAN GRIP, ubija 40.000 ljudi godisnje, a ovaj novi oko 3-4000 ljudi ....DA nije to malo kontradiktorno???ZBOG CEGA SE PODIZE OVOLIKA PANIKA I SIRI STRAH MEDJU LJUDIMA?
ODGOVOR JE VRLO JASAN! NARAVNO, DA BI SE NEKO OBOGATIO...DA BI FARMACEUTSKE INDUSTRIJE PROSPERIRALE...VRLO JEDNOSTAVNO.
SVAKE GODINE, LJUDI MOJI MILI, SE KOBOJAGI POJAVI NOVI VIRUS I STA POSLE....STA JE SA PTICIJIM GRIPOM?????SVAKO CUDO TRI DANA TRAJE, A MI LJUDI POSTAJEMO CRNE OVCE, KOJE NAIVNO I IY STRAHA NASEDAJU NA GLUPOSTI!!!
NAPOMENA: VAKCINA PROTIV NOVOG GRIPA, SADRZI VEOMA OPASNE MATERIJE-THIMEROSOL, U CIJEM JE SASTVAU 50% ZIVE!!!!!THIMEROS. SE VEZE NA RECEPTORO U MOZGU, I UZROKUJE TRAJNA OSTECENJA....
DRUGI OPASAN SASTOJAK JE SQUALENE...DA UPROSTIM, TA MATERIJA POCINJE VREMENOM DA UBIJA VASE SOPSTVENE CELIJESTO STVARA AUTOIMUNE BOLESTI-ASTAM, MULTIPLA SKELEROSIS..ITD.
SLAZEM SE SA NASIM POZNATIM FARMACEUTOM, I SA JOS MNOGIM LEKARIMA, DA JE OVA NOVA VAKCINA OTROV. STA VISE RECI...SEM DA NEKO TAMO TRLJA RUKE OD LOVE DO KROVA, NAS FORSIRAJU DA PEREMO RUKE I ISPIRAJU NAM MOZAK!!!!!
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
REKOH JA, TRESLA SE GORA, RODIO SE MISH 

Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
-
- Aktivan član
Volela bih da je tako kao sto kaze tamaraft ali sam jos prestrasena od slucaja koji se desio u okolini. Stvarno jako zelim da je to nesrecan splet okolnosti vezan za taj virus koji se vise nece ponoviti a ipak jednim delom razmisljam o toj vakcini kao mogucoj zastiti... veca korist ili veca steta?
po ovome mi se cini da je veca steta.NAPOMENA: VAKCINA PROTIV NOVOG GRIPA, SADRZI VEOMA OPASNE MATERIJE-THIMEROSOL, U CIJEM JE SASTVAU 50% ZIVE!!!!!THIMEROS. SE VEZE NA RECEPTORO U MOZGU, I UZROKUJE TRAJNA OSTECENJA....
-
- Aktivan član
Htela sam u stvari da pitam da li postoje neke informacije koliko ljudi je do sada vakcinisano, kog uzrasta i kakva je reakcija a mozda je jos rano i takvih podataka nema...koliko ih je vakcinisano u razvijenim i bogatim zemljama, kakav je njihov stav...
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Kontakt:
Ovde je nedavno pocela vakcinacija. Vlada je kupila ( i tu je bila velika diskusija ko ce to da plati drzava ili zdravstvene kase - jer je za gradjanstvo vakcina (bar na prvi pogled) besplatna) 50 miliona doza. I dan danas je nerazjasnjeno dal se treba jednom vakcinisati ili je potrebno dva put.
Prvi skandal je izbio kada je Merkel primila vakcinu, jer je pocelo da se prica o dve razlicite vakcine (naravno ona je primila bolju), da bi se prasina slegla tako sto su rekli da je razlika samo u tome sto jedna vakcina nema konzervans , a druga ima (konzervans pojacava dejstvo, ali i izaziva vise negativnih propratnih pojava). Naravno ova druga namenjena je siroj populaciji. Da li je to stvarno tako (cisto sumnjam) posle te afere se o toj cinjenici cuti.
70 % stanovnistva je reklo da ne zeli da se vakcinise. Ali od kada je u prosloj nedelji zabelezeno 30 000 novih slucajeva, mnogi su promenili misljenje. Pocelo je da se desava u neposrednoj blizini i prestalo je da bude nerealno.
Ja licno sam i dalje protiv vakcinacije. Mislim da vakcina koja je tako brzo stigla na trziste ne moze da bude dovoljno ispitana. Navodno sem uobicajnih propratnih pojava (crvenilo, temperatura i sl) nema nekih vecih negativnih dejstava. No, da li je to stvarno tako, mislim da svako ko ima sposobnost razmisljanja ne moze tek tako da proguta tu pricu.
Vecina ceka da vidi kako ce proci ovi sto su u prvoj turi poprimali vakcinu.
Mi smo odlucili s obzirom da muz jako puno putuje i stalno je na aerodromima, stanicama a bogme i razlicitim kontinentima, da primimo vakcinu protiv sezonskog gripa (koji je i dalje smrtonosniji od svinjskog). Tu vakcinu sam primala u zadnjih 5 godina i nisam (za sad) imala nikada nikakvih problema.
Svinjski ako ne mutira za sada ne predstavlja preteranu opasnost.
Dete definitivno necemo vakcinisati (ovde kazu da deca ispod 3 godine ne treba da primaju vakcinu, a sestra mi kaze da se u Srbiji bas prica da ce se vakcinisati deca od 6 meseci starosti pa na gore).
Svako ima pravo da razmisli, da li ce da se vakcinise ili ne, ali mislim da ne treba zuriti i treba dobro razmisliti....
Prvi skandal je izbio kada je Merkel primila vakcinu, jer je pocelo da se prica o dve razlicite vakcine (naravno ona je primila bolju), da bi se prasina slegla tako sto su rekli da je razlika samo u tome sto jedna vakcina nema konzervans , a druga ima (konzervans pojacava dejstvo, ali i izaziva vise negativnih propratnih pojava). Naravno ova druga namenjena je siroj populaciji. Da li je to stvarno tako (cisto sumnjam) posle te afere se o toj cinjenici cuti.
70 % stanovnistva je reklo da ne zeli da se vakcinise. Ali od kada je u prosloj nedelji zabelezeno 30 000 novih slucajeva, mnogi su promenili misljenje. Pocelo je da se desava u neposrednoj blizini i prestalo je da bude nerealno.
Ja licno sam i dalje protiv vakcinacije. Mislim da vakcina koja je tako brzo stigla na trziste ne moze da bude dovoljno ispitana. Navodno sem uobicajnih propratnih pojava (crvenilo, temperatura i sl) nema nekih vecih negativnih dejstava. No, da li je to stvarno tako, mislim da svako ko ima sposobnost razmisljanja ne moze tek tako da proguta tu pricu.
Vecina ceka da vidi kako ce proci ovi sto su u prvoj turi poprimali vakcinu.
Mi smo odlucili s obzirom da muz jako puno putuje i stalno je na aerodromima, stanicama a bogme i razlicitim kontinentima, da primimo vakcinu protiv sezonskog gripa (koji je i dalje smrtonosniji od svinjskog). Tu vakcinu sam primala u zadnjih 5 godina i nisam (za sad) imala nikada nikakvih problema.
Svinjski ako ne mutira za sada ne predstavlja preteranu opasnost.
Dete definitivno necemo vakcinisati (ovde kazu da deca ispod 3 godine ne treba da primaju vakcinu, a sestra mi kaze da se u Srbiji bas prica da ce se vakcinisati deca od 6 meseci starosti pa na gore).
Svako ima pravo da razmisli, da li ce da se vakcinise ili ne, ali mislim da ne treba zuriti i treba dobro razmisliti....
Bas sam danas slusala strucnjaka sa Torlaka i iznenadila me je informacija da je za sezonski grip uvezeno samo nesto vise od 300.000 doza.
A on savetuje da se ljudi obavezno vakcinisu protiv sezonskog gripa jer, dalje kaze, ako se novi grip sadrzi, na primer, 5 delova svinjskog, 3 dela pticjeg i 1 dela ljudskog virusa, onda (po njegovom misljenju) i ta sezonska vakcina makar malo ublazava bolest.
A nejasno je zasto su je onda uvezli tako malo.
On tvrdi da je po domovima zdravlja jos uvek ima (ne kaze koliko).
Moja porodica se redovno vakcinise protiv sezonske gripe, ali ova vakcina mi je jako sumnjiva (kako tako brzo da je naprave), a jos kada se setim kako sam prosla pre vise od 30 godina posle vakcinacije od velikih boginja, brrr (ova panika mi lici na onu).
U svakom slucaju, ljudi u svetu vise nece razmisljati o svetskoj krizi... hmmm
A on savetuje da se ljudi obavezno vakcinisu protiv sezonskog gripa jer, dalje kaze, ako se novi grip sadrzi, na primer, 5 delova svinjskog, 3 dela pticjeg i 1 dela ljudskog virusa, onda (po njegovom misljenju) i ta sezonska vakcina makar malo ublazava bolest.
A nejasno je zasto su je onda uvezli tako malo.
On tvrdi da je po domovima zdravlja jos uvek ima (ne kaze koliko).
Moja porodica se redovno vakcinise protiv sezonske gripe, ali ova vakcina mi je jako sumnjiva (kako tako brzo da je naprave), a jos kada se setim kako sam prosla pre vise od 30 godina posle vakcinacije od velikih boginja, brrr (ova panika mi lici na onu).
U svakom slucaju, ljudi u svetu vise nece razmisljati o svetskoj krizi... hmmm

-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Kontakt:
Pa Donka sta da vam kazem moja starija sestra je umrla kao 7-mo godisnje dete posle te vakcinacije....(sumnja se da je to bio okidac za leukemiju)
Hej ljudi ja sam strasno uplasena brinem za svoju porodicu,sta raditi da li se vakcinisati ili ne?Da li samo ako imas temperaturu imas virus novog gripa,posto mene trenutno boli grlo i pomalo kasljem pa ne znam da li je od hladne vode ili nedaj boze od gripa.
NATASA
www.youtube.com/watch?v=tlpLqaFLJoY&feature=related ili www.youtube.com/watch?v=bHaCPWQ9J_I&feature=related (sa prevodom na hrvatski)
www.youtube.com/watch?v=tAFSEeiGMN4&NR=1 (sa prevodom na hrvatski)
www.youtube.com/watch?v=pB8nEIidM-g&feature=related
www.youtube.com/watch?v=6GVpfdlAhZU
www.youtube.com/watch?v=tAFSEeiGMN4&NR=1 (sa prevodom na hrvatski)
www.youtube.com/watch?v=pB8nEIidM-g&feature=related
www.youtube.com/watch?v=6GVpfdlAhZU
“Čvrsto sam uveren da kad bi ukupno medicinsko znanje koje se danas primenjuje mogli baciti na dno mora, to bi bilo u korist čovečanstva i na štetu riba.“ - Oliver Wendell Holmes
"Virusi ne postoje" - kojekude
"Virusi ne postoje" - kojekude
LJUDI, to je NAJOBICNIJI grip. Nemojte da vas prave svinjama (cak je ovo kontra-uvreda). Ali posto nije fora da bude "obican" dodele mu neko ime a time i znatan medijski znacaj. Isti ili veci broj ljudi umre od klasicne prehlade, gripa... (nekada se to u Pelagicevom narodnom lekaru zvalo "rednja" !!!). Ali kako bi lekarsko/faramceutska MAFIJA ponovo zaradila i napunila fondove u krizi onda se izmisli neka ovakava budalastina (to me podseti i na razne kvazi kompjuterske viruse koji kao brisu ZeroSector na disku ili vam izgore HDD, RAM, MB...ma smejurija uvek se cepam, a to provlace vec celu deceniju...kao da je CIH ili Michelangelo). Znaci, vestacki napumpan i medijski prezentovan klasican virus (ili donekle mutiran kao i vecina) da bi se prodale maske, vakcine, AntiViral lekovi...slicno su prodavane one zastitne naocare za sunce kada su narodu ispirali mozak sa pomracenjm sunca i slepilom ako samo izadjete iz kuce a kamo li pogledati u "sudnji cas"...STRASNO !!!
Cogito, ergo sum - Mislim, dakle postojim
Cogito, ergo sum - Mislim, dakle postojim
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
- Kontakt:
Mene ne brine njihova zarada. Brine me stetnost vakcine. Ono sto sam ja citala ne ukazuje da je zarada u prvom planu
A opet... mladi ljudi zaglavljuju sa teskim upalama pluca. Pa u moje doba to se moglo sa injekcijama uz preferans s drustvom kuci preboleti. Zasto su ove upale tako teske? Moj sin ima astmu. I sta sada da radim? Kajacu se kako god odlucim

A opet... mladi ljudi zaglavljuju sa teskim upalama pluca. Pa u moje doba to se moglo sa injekcijama uz preferans s drustvom kuci preboleti. Zasto su ove upale tako teske? Moj sin ima astmu. I sta sada da radim? Kajacu se kako god odlucim

Evo sto je jedan iz ministarstva Ontaria neki dan izjavio:
Ako je neko imao simptome gripe i proslo ga je sigurno je imao H1N1 virus i njemu nije potrebna vakcina
Mala mi je bila jako bolesna citave prosle nedelje sa visokom temperaturom i bolovima u misicima,glavobolja itd.
Odvela sam je lekaru i rekao je samo neka pije nesto za temperaturu.Na pitanje ima li moje dete taj virus;on je odgovorio
mi nikoga ne testiramo
znaci jednostavno receno:ko te jeb..........kada zavrsis u bolnici onda cemo izvaditi krv.....uzas.........
Ako je receno na televizoru ko je imao ne treba vakcinu znaci radi se o obicnoj gripi,zar ne?
Ja mislim da se radi o propagandi,posto je kao sto kazu virus zarazan,kako se svi clanovi ne razbole kada jednog od njih testiraju i kazu da je pozitivan ili taj virus kaze:tebe volim tebe ne volim.....
Nista mi nije jasno
Sta se to desava drustvo?
Ako je neko imao simptome gripe i proslo ga je sigurno je imao H1N1 virus i njemu nije potrebna vakcina

Mala mi je bila jako bolesna citave prosle nedelje sa visokom temperaturom i bolovima u misicima,glavobolja itd.
Odvela sam je lekaru i rekao je samo neka pije nesto za temperaturu.Na pitanje ima li moje dete taj virus;on je odgovorio
mi nikoga ne testiramo

znaci jednostavno receno:ko te jeb..........kada zavrsis u bolnici onda cemo izvaditi krv.....uzas.........
Ako je receno na televizoru ko je imao ne treba vakcinu znaci radi se o obicnoj gripi,zar ne?
Ja mislim da se radi o propagandi,posto je kao sto kazu virus zarazan,kako se svi clanovi ne razbole kada jednog od njih testiraju i kazu da je pozitivan ili taj virus kaze:tebe volim tebe ne volim.....
Nista mi nije jasno

Sta se to desava drustvo?