vakcina hepatit b
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jun 27, 2008 9:07 pm
vakcina hepatit b
Zivim i radim u francuskoj kao zdravstveni radnik.
Prema zakonima ove zemlje vakcina protiv hepatita b je obavezna.
Moj problem je sljedeci;
kao 6 god. djevojcica(ex Yugoslavia) prelezala sam meningitis(bakterijski ili virusni
neznam)i strogo su mi kontraidikovane vakcine.Moja majka se vise puta obracala nasim ljekarima sa pitanjem- Zasto-i svaki put je dobijala isti odgovor-Ne-
Poslije meningitisa prosla sam vise kotrola i svaki put bi se uspostavilo da nemam ni jedan motoricki poremecaj.
Trenutno mogu da izgubim posao zbog ne primanja gore navedene
vakcine.Doktor medicine rada u ovoj zemlji smatra da- ono sto su mi rekli
nasi ljekari je smijesno-
Mene ipak zanima misljenje nasih ljekara;
1-zbog cega bi poslije prelezanog meningi. vakcine bile kontraindikovane
2-koje bi mogle biti posljedice po primanju vakcina, narocito vakcine protiv hepatita b.
Prema zakonima ove zemlje vakcina protiv hepatita b je obavezna.
Moj problem je sljedeci;
kao 6 god. djevojcica(ex Yugoslavia) prelezala sam meningitis(bakterijski ili virusni
neznam)i strogo su mi kontraidikovane vakcine.Moja majka se vise puta obracala nasim ljekarima sa pitanjem- Zasto-i svaki put je dobijala isti odgovor-Ne-
Poslije meningitisa prosla sam vise kotrola i svaki put bi se uspostavilo da nemam ni jedan motoricki poremecaj.
Trenutno mogu da izgubim posao zbog ne primanja gore navedene
vakcine.Doktor medicine rada u ovoj zemlji smatra da- ono sto su mi rekli
nasi ljekari je smijesno-
Mene ipak zanima misljenje nasih ljekara;
1-zbog cega bi poslije prelezanog meningi. vakcine bile kontraindikovane
2-koje bi mogle biti posljedice po primanju vakcina, narocito vakcine protiv hepatita b.
-
- Novi član
-
- Novi član
To je vrlo specificno pitanje, sumnjam da neko ovde ima odgovor.
Jedino znam da su nasi lekari cuveni po glupostima i baratanju zastarelim informacijama (cast izuzecima, ali i oni se najeze kada cuju kakve sve ideje padaju na pamet njihovim kolegama).
Ovo su brojevi telefona Klinickog centra, mozes da nazoves i trazis Infektivnu kliniku, pa se raspitaj:
(011) 361 8444, (011) 361 7777
Jedino znam da su nasi lekari cuveni po glupostima i baratanju zastarelim informacijama (cast izuzecima, ali i oni se najeze kada cuju kakve sve ideje padaju na pamet njihovim kolegama).
Ovo su brojevi telefona Klinickog centra, mozes da nazoves i trazis Infektivnu kliniku, pa se raspitaj:
(011) 361 8444, (011) 361 7777
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Feb 22, 2007 1:03 pm
Profesorka Bozic je bila na (radnom) odmoru i trebalo bi da od ponedeljka krene da radi ponovo, 011 268 33 66 je tel infektivne, za 11to odeljenje na kome je ona je lokal 52, al lokal njene kancelarije je drugi, nisam sigurna koji, okreni ako mozes ovaj broj pa ce ti sestre reci kad je najbolje da zoves.
Nadam se da ce ti neko i ovde dati savet, vidim da si u Fr pa se komplikuje sve.
Valjda ti ne bi ti lekari rekli da je u redu da primis vakcinu ako postoji bilo kakva kontraindikacija.
Ako mozes trazi tu strucno misljenje, zahtevaj komisiju, tuzi ih, eto cisto da dobijes na vremenu, ne znam sta bih ti drugo rekla.
Valjda postoji neki nacin da trazis misljenje jos nekog strucnjaka tu.
Nadam se da ce ti neko i ovde dati savet, vidim da si u Fr pa se komplikuje sve.
Valjda ti ne bi ti lekari rekli da je u redu da primis vakcinu ako postoji bilo kakva kontraindikacija.
Ako mozes trazi tu strucno misljenje, zahtevaj komisiju, tuzi ih, eto cisto da dobijes na vremenu, ne znam sta bih ti drugo rekla.
Valjda postoji neki nacin da trazis misljenje jos nekog strucnjaka tu.
-
- Novi član
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Mišljenje ne treba da tražiš od infektologa, jer će ti svaki reći samo iz svog iskustva i domena "delovanja", jer se strogo drže svoje branše.
Po meni je totalno suludo što recimo na infektivnoj, ta ista dr Božić, preporučuje vakcinu protiv B u toku terapije za C.
Možda je to ispravno sa naučne strane, ne znam, ali meni zvuči suludo sa jedne strane bombardovati organizam interferonom kako bi ubio jedan virus, a sa druge unositi antitela (ili šta već vakcina sadrži) dugog virusa.
Najbolje bi bilo da se raspitaš tamo gde si se lečila od meningitisa i da zahtevaš da ti se obrazloži ZAŠTO ne smeš da je primiš.
Po meni je totalno suludo što recimo na infektivnoj, ta ista dr Božić, preporučuje vakcinu protiv B u toku terapije za C.

Možda je to ispravno sa naučne strane, ne znam, ali meni zvuči suludo sa jedne strane bombardovati organizam interferonom kako bi ubio jedan virus, a sa druge unositi antitela (ili šta već vakcina sadrži) dugog virusa.
Najbolje bi bilo da se raspitaš tamo gde si se lečila od meningitisa i da zahtevaš da ti se obrazloži ZAŠTO ne smeš da je primiš.
Postovana,
odgovor mozete dobiti jedino ako raspolazete preciznim podacima otpusne liste-sigurno tu nesto pise,sto nase doktore opredeljuje za pomenuti stav,kada su vakcine u pitanju.Bez toga tesko se moze bilo sta reci.
Da li ste otpusnu listu pokazali doktorima iz Francuske?
Znate,postoje encefalomijelitisi koji nastaju posle nekih vakcina-narocito zivih virusnih........
Vakcina protiv hepatitisa B pripada grupi bezbednih i efikasnih.Ipak, extremno retko moze dati nezeljenu reakciju u vidu Guillain-Barre sy,bilo je tu i nekih informacija o povezanosti vakcine i multiple skleroze.......ovo je cisto za Vasu informaciju.........a konkretan odgovor dace Vam ljudi koji o tome najvise znaju............pokusajte........
http://www.zdravlje.org.yu/kontakt.html
[email protected], [email protected]
pozdrav
odgovor mozete dobiti jedino ako raspolazete preciznim podacima otpusne liste-sigurno tu nesto pise,sto nase doktore opredeljuje za pomenuti stav,kada su vakcine u pitanju.Bez toga tesko se moze bilo sta reci.
Da li ste otpusnu listu pokazali doktorima iz Francuske?
Znate,postoje encefalomijelitisi koji nastaju posle nekih vakcina-narocito zivih virusnih........
Vakcina protiv hepatitisa B pripada grupi bezbednih i efikasnih.Ipak, extremno retko moze dati nezeljenu reakciju u vidu Guillain-Barre sy,bilo je tu i nekih informacija o povezanosti vakcine i multiple skleroze.......ovo je cisto za Vasu informaciju.........a konkretan odgovor dace Vam ljudi koji o tome najvise znaju............pokusajte........
http://www.zdravlje.org.yu/kontakt.html
[email protected], [email protected]
pozdrav
-
- Novi član
-
- Stalni član
U principu bi trebalo da bude obavezno, ali kao što vidiš, stav tvog lekara je, blago rečeno - KATASTROFALAN!!!!waltera napisao:Je li obavezno testiranje na markere prije primanja vakcine.Posto sam ja deklarisani hipohondar i moj doktor misli da umisljam puno ne zeli dati uputnicu da vadim test(transaminaze su mi ALT15 AST 17)da li mogu primiti vakcinu mislim kupiti je privatno

Druga stvar, na markere možeš dobiti uput samo ako postoje indikacije da imaš virus, što je sa ovakvim transaminazama "nemoguće". Stavila sam pod navode, jer retko koji lekar ima svest i zanje o tome da virus možeš imati čak i kada su transaminaze mirne.
Znači, ostaje ti da samostalno odeš u priv lab i prlatiš testove i tako otkloniš svaku sumnju.
Pozz, majja

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jun 19, 2008 11:05 pm
-
- Stalni član
mustbetough napisao:Uvek mozes da odes u privatnu lab za vakcinu, ali da li postoji opasnost ukoliko si vec pozitivan vazno je da se raspitas. Moze li to da izazove reakciju vec postojeceg virusa???
Da je bas toliko opasno bilo bi obavezno testiranje. Zdravstvene radnike su bez testiranja, redom vakcinisali...........
E TO je KATASTROFA našeg zdravstva. Isto kao što i operišu mnoge ljude a da ih ne testiraju prethodno (a još manje naknadno). Isto kao što instrumente ne sterilišu propisno pa šire zarazu, isto kao što i trudnice pred porodjaj tek šalju na testiranje i to ne svi, isto kao što ne koriste rukavice i zaštitne maske (stomatolozi npr), isto kao što ne sterilišu pribor u kozmetičkim salonima nakon upotrebe posle svake mušterije (ali dobro, ovo ne spada u domen medicine, ali svakako se tako širi zaraza).............itd itd da ne nabrajam. I ovo je previše, zar ne!!!

Poslednja izmena od majja u Pon Jun 30, 2008 10:59 am, izmenjeno 1 put ukupno.