vakcina hepatit b
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
U principu bi trebalo da bude obavezno, ali kao što vidiš, stav tvog lekara je, blago rečeno - KATASTROFALAN!!!!waltera napisao:Je li obavezno testiranje na markere prije primanja vakcine.Posto sam ja deklarisani hipohondar i moj doktor misli da umisljam puno ne zeli dati uputnicu da vadim test(transaminaze su mi ALT15 AST 17)da li mogu primiti vakcinu mislim kupiti je privatno

Druga stvar, na markere možeš dobiti uput samo ako postoje indikacije da imaš virus, što je sa ovakvim transaminazama "nemoguće". Stavila sam pod navode, jer retko koji lekar ima svest i zanje o tome da virus možeš imati čak i kada su transaminaze mirne.
Znači, ostaje ti da samostalno odeš u priv lab i prlatiš testove i tako otkloniš svaku sumnju.
Pozz, majja

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jun 19, 2008 11:05 pm
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
mustbetough napisao:Uvek mozes da odes u privatnu lab za vakcinu, ali da li postoji opasnost ukoliko si vec pozitivan vazno je da se raspitas. Moze li to da izazove reakciju vec postojeceg virusa???
Da je bas toliko opasno bilo bi obavezno testiranje. Zdravstvene radnike su bez testiranja, redom vakcinisali...........
E TO je KATASTROFA našeg zdravstva. Isto kao što i operišu mnoge ljude a da ih ne testiraju prethodno (a još manje naknadno). Isto kao što instrumente ne sterilišu propisno pa šire zarazu, isto kao što i trudnice pred porodjaj tek šalju na testiranje i to ne svi, isto kao što ne koriste rukavice i zaštitne maske (stomatolozi npr), isto kao što ne sterilišu pribor u kozmetičkim salonima nakon upotrebe posle svake mušterije (ali dobro, ovo ne spada u domen medicine, ali svakako se tako širi zaraza).............itd itd da ne nabrajam. I ovo je previše, zar ne!!!

Poslednja izmena od majja u Pon Jun 30, 2008 10:59 am, izmenjeno 1 put ukupno.