VADJENJE KRVI HITNO
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
VADJENJE KRVI HITNO
DA LI NEKO ZNA KOLIKO MORA DA PRODJE OD JEDNOG DO DRUGOG VADJENJA KRVI A DA TO NE SMETA ORGANIZMU,TJ. DA NEMA NEKIH BITNIH SMETNJI?VADILA SAM KRV 24APRILA(KOMPLETNA KRVNA SLIKA) PA 3MAJA(GVOZDJE)I SUTRA TREBA DA VADIM KRV ZA TUMOR MARKER
Zavisi na kakvo vadjenje krvi mislis. Ako je za labaratoriju, sistematski pregled i slicno, mozes svaki dan, neces imati nikakvih komplikacija. Ako je u vidu davanja krvi u humanitarne svrhe gde ti izvade poprilicnu kolicinu, nebi trebalo vise od jednom mesecno.
Ali poznato je da vadjenje krvi koristi organizmu, jer u tom slucaju dolazi do stvaranja novih eritrocita "sveze krvi". Stari rimljani su imali obicaj da jednom mesecno pustaju krv iz vena u vidu boljeg zdravlja.
Jedino je bitno da ides na provereno mesto. Podrazumeva se da igle moraju biti nekoriscene, ali mislim da se to praktikuje u svakoj labaratoriji u srbija, al' ipak je ova zemlja raspad, tako da uvek oprezno
Ali poznato je da vadjenje krvi koristi organizmu, jer u tom slucaju dolazi do stvaranja novih eritrocita "sveze krvi". Stari rimljani su imali obicaj da jednom mesecno pustaju krv iz vena u vidu boljeg zdravlja.
Jedino je bitno da ides na provereno mesto. Podrazumeva se da igle moraju biti nekoriscene, ali mislim da se to praktikuje u svakoj labaratoriji u srbija, al' ipak je ova zemlja raspad, tako da uvek oprezno

Jedino sto sam ja cula negde, a moguce da je netacno, da se pri svakom bockanju iglom, tj. vadjenju krvi ostecuje vena na ruci. Ja sam letos primala longacef injekcije u venu, 10 komada , svaki dan su me bockali u venu jer nisam lezala u bolnici. Tad je neko spomenuo da to moze i da steti, pa ako neko zna nesto vise o tome nek kaze. ja se uvek pitam zasto je lekarima problem da daju uput za vadjenje krvi i lepo vide iz analiza ima li upala neka ili nema, da li je virus ili bakterija, vec na pamet i odokativno daju lek?Mozda ipak nije preporucljivo cesto vadjenje krvi. I da, ja sam pre par meseci bila u Konzilijumu(klinici) da dam krv.Posto sam malo paranoicna sto se tice hepatitisa(a nisam se vakcinisala jer je savet nekoliko lekara sa kojima sam razgovarala bio da to ne radim) zasmetalo mi je sto kad sam usla u prostoriju gde se vadi krv igla je vec bila na stolu,naravno sa poklopcem,i sa onim produzetkom novim, ali svejedno nije bila upakovana i nisam videla odakle je uzeta. Mozda preterujem ali ipak oprez.izvinjavam se sto sam malo skrenula sa teme.
Jedino sto sam ja cula negde, a moguce da je netacno, da se pri svakom bockanju iglom, tj. vadjenju krvi ostecuje vena na ruci. Ja sam letos primala longacef injekcije u venu, 10 komada , svaki dan su me bockali u venu jer nisam lezala u bolnici. Tad je neko spomenuo da to moze i da steti, pa ako neko zna nesto vise o tome nek kaze. ja se uvek pitam zasto je lekarima problem da daju uput za vadjenje krvi i lepo vide iz analiza ima li upala neka ili nema, da li je virus ili bakterija, vec na pamet i odokativno daju lek?Mozda ipak nije preporucljivo cesto vadjenje krvi. I da, ja sam pre par meseci bila u Konzilijumu(klinici) da dam krv.Posto sam malo paranoicna sto se tice hepatitisa(a nisam se vakcinisala jer je savet nekoliko lekara sa kojima sam razgovarala bio da to ne radim) zasmetalo mi je sto kad sam usla u prostoriju gde se vadi krv igla je vec bila na stolu,naravno sa poklopcem,i sa onim produzetkom novim, ali svejedno nije bila upakovana i nisam videla odakle je uzeta. Mozda preterujem ali ipak oprez.izvinjavam se sto sam malo skrenula sa teme.
Ma nije to nista opasno...Jeste da mozda malo steti venama,da one tim stalnim bockanjem malo slabe,ali se brzo oporavljaju....A doktori ne daju upute tako cesto jer je to po domovima zdravlja citava ceremonija dok ti izvade krv...A to sto lece napamet,to je tek posebna prica...Nemas cega da se bojis,ta vrsta vadjenja krvi nije ni malo opasna.Pozdrav!!!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
nata77 napisao:Jedino sto sam ja cula negde, a moguce da je netacno, da se pri svakom bockanju iglom, tj. vadjenju krvi ostecuje vena na ruci. Ja sam letos primala longacef injekcije u venu, 10 komada , svaki dan su me bockali u venu jer nisam lezala u bolnici. Tad je neko spomenuo da to moze i da steti, pa ako neko zna nesto vise o tome nek kaze. ja se uvek pitam zasto je lekarima problem da daju uput za vadjenje krvi i lepo vide iz analiza ima li upala neka ili nema, da li je virus ili bakterija, vec na pamet i odokativno daju lek?Mozda ipak nije preporucljivo cesto vadjenje krvi. I da, ja sam pre par meseci bila u Konzilijumu(klinici) da dam krv.Posto sam malo paranoicna sto se tice hepatitisa(a nisam se vakcinisala jer je savet nekoliko lekara sa kojima sam razgovarala bio da to ne radim) zasmetalo mi je sto kad sam usla u prostoriju gde se vadi krv igla je vec bila na stolu,naravno sa poklopcem,i sa onim produzetkom novim, ali svejedno nije bila upakovana i nisam videla odakle je uzeta. Mozda preterujem ali ipak oprez.izvinjavam se sto sam malo skrenula sa teme.
E da je malo vise takvih kao sto si ti!!

Svaka cast za opreznost!!!

Pozz, majja