Upit vezan za visinu!?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

sahha
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 04, 2017 1:11 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Upit vezan za visinu!?

Post od sahha »

Pozdrav.

Interesuje me moja konacna visina. Cisto informativno pitanje, pa ako ima neko da se malo bolje razumije u sam razvoj muskarca, volio bih da mi da odgovor :)

Imam 19godina,a moja trenutna visina je 188cm, tezina 87kg.
Otac mi je visok 199cm, majka 171cm.

Najveci razvoj sam dozivio u periodu od 12-15godine, kada sam izisao na oko 185cm, kroz srednju skolu sam dosegao na 188 (jako sporim rastom)..

Cijeli zivot se bavim sportom.. pretezno fudbalom i teretanom. Izgledam jako fit.

Cuo sam da brada moze da bude pokazatelj nekakav.
Ja licno jos uvijek nemam brade, tu su neke sitne dlacice, koje ja sam jedva primijetim pred ogledalom.

Interesuje me sada vase misljenje da li postoje sanse da jos narastem i koliko cm bi po vama to u nekoj 25. godini iznosilo.

Hvala :)
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 19, 2012 5:40 pm

Re: Upit vezan za visinu!?

Post od _david_ »

ne postoje sansi... rast covea se zavrsava u ranim 20tim godinama... a ako hoces da povecaj koji cm, jedino da ubrizgas u sebe hormon rasta
sahha
Novi član
Novi član

Post od sahha »

Ja sam takodje tako smatrao, ali kako onda objasniti da mi je otac pri regrutaciji u vojsku sa nekih 20-25 godina imao 196cm, a danas 199cm!?

Tako da ta teorija da covjek raste do 18,21,23,25 mi nekako i nije najtacnija :/..

Hvala na odgovoru u svakom slucaju :)
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Само треба здраво да се храниш и шансе да још порастеш биће велике.
sahha
Novi član
Novi član

Post od sahha »

Ishrana mi je jako dobra, ako ne i odlicna..

Hvala puno :)
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 19, 2012 5:40 pm

Post od _david_ »

teoretski genetski je zapisano koliko ces biti visok.. znaci na tvom molekolu dnk postoji informacija koliko ces biti visok... sasvim slucajno sam naisao na nixu zizu gde lepo govori o rastu,,, poslusaj

https://www.youtube.com/watch?v=T_ZjDueUPh0
sahha
Novi član
Novi član

Post od sahha »

Ovo sam davno gledao, sa nekih 16-17god, kada sam malo jace poceo u teretanu da idem i mogu reci da sam se tada dosta prosirio i dobio dosta mase i snage. Hvala sto ste me podsjetili.

Hvala na odgovoru takodje, cijenim :)
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Теретана ће свакако да утиче на успоравање раста у висину.
sahha
Novi član
Novi član

Post od sahha »

Hvala na odgovorima :)
usher
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 18, 2016 6:22 pm

Post od usher »

Možda sam malo zakasnio,ali nema veze.
Zavisi od tvoje genetike dokle ćeš rasti,nekome se rast zaustavi sa 15 godina (kao meni),a nekome sa 25,tako da tu nema nekog striktnog pravila.
E sad sobzirom da je tvoj otac viši od tebe i da si možda očekivao da budeš isti kao i on,moguće je da je fudbal usporio tvoj rast,jer sabija kičmu na nekom mikro nivou.
Što se tiče teretane,ako si sve vežbe radio sa pravilnom formom nećeš od toga stati sa rastom,ali može negativno uticati tako što testosteron blokira jednu žlezdu koja je bitna za rast,doduše sobzirom da i dalje nemaš neku bradu verovatno nemaš neki prevelik testosteron.
sahha
Novi član
Novi član

Post od sahha »

Ako nije problem, interesuje me sta znaci ako nemam prevelik testosteron.. Da ce se kasnije aktivirati sa zakasnjenjem, kada ce da mi pocnerast brada, razvit cu se cak jos mozda?!?

Jer ja definitvno nemam brade, sto je porijedak slucaj. Dosta puta sam upitao oca zbog cega je to, jer vecina momaka do sada imaju bradu. Imam prijatelja koji su sa 14 godina imali gustu bradu. Meni ce 20-ta godina sada polovinom sedmog mjeseca, a nemam ni najmanje dlacice po bradi, osim nekakvih brkova koji se jedva vide :)

:) Hvala
usher
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 18, 2016 6:22 pm

Post od usher »

Ne kažem ja da ti imaš nizak testosteron,da ga imaš ne bi izgledao kako si ti rekao jako fit.
Ali on verovatno nije uzrok što si se ti zaustavio sa rastom.
Medjutim postoje da kažem dve vrste testosterona.Jedan više deluje anabolički tj. utiče na rast mišića i koliko znam na dubinu glasa.Druga vrsta je androgeni koji ti daje muške karakteristike uključujući i maljavost.
E sada ako ti imaš dosta dlaka svugde po telu,a jel na licu nemaš,onda je možda to neki problem sa kožom lica.
A ako ih nemaš baš puno ni na telu onda je to možda problem sa tim androgenim testosteronom.Problem može biti u tome ako imaš pre malo masti u telu (do 9,10%),jer je za sintezu testosterona neophodno malo masti,ne kažem da trebaš biti kao Palma,nekih 15% bi bilo idealno.
Takođe kosa može biti pokazatelj,ako imaš male zaliske,i ako ti je tanja nego ranije onda imaš dosta tog androgenog test.
sahha
Novi član
Novi član

Post od sahha »

Ako sam dobro shvatio ja definitivno imam ovog prvog sto djeluje anabolicki, jer misice i dubok glas imam, dlakavost minimalna po cijelom tijelu. Plav sam takodje, zaliske nemam.

Dosta mi je jasnije, hvala na objasnjenu.
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

Ma što se opterećuješ i rastom i brado- JESI LI TI ZDRAV ?
Zaključio sam da jesi----EE PA NEKA TE SLUŽI 100 godina i ne mora više
UŽIVAJ
Odgovori